Kolku e pari e vkupno se da se polaga za kola?
Зависи во која авто школа. Немаат сите иста цена за обукатаKolku e pari e vkupno se da se polaga za kola?
За А категорија 13 000 или јас погрешно разбрав? Инаку тие што ќе ги платиш колку што ќе ти кажат во автошколата ти се само за обука , за лекарско + прва помош дополнително си доплаќаш мислам дека беше 2000 денари било каде и да полагаш , односно се обучуваш. А да и за полагањата си плаќаш башка.Дечки дали можи некој што е од Битола или Охрид да ми кажи од прилика колку е за полагање на А категорија . Јас сум на средина xD, па не знам како оди полагањево, пола часови тука пола во Битола не разбрав баш и инструкторот(ваљда беше инструктор тој) се јави во Битола и ми вика 13600 бате. Е сега 13600 ама дали со вклучена обука, градска, лекарско, црвен крст или без тоа, доколку не се вклучени лекарското и црвениот крст ми доаѓа 17к, а во Охрид другар пред можеби пола година полагаше и се на се го фати 12к. Дали некој што полагал од Битола или Охрид можи да ми кажи како оди со полагањево зашто овдека кај мене ми испаѓа врак и пол доколку не е вклучено лекарското и црвениот крст
Да за А категорија ми рекоа толку и ај сега, значи 13600 само тоа, башка лекарско и прва помош 17 илјади :'(. Оваа автошколава мислам беше државна, во приватната не знам дали да прашам, „поефтино“ можеби е. Сепак повеќе ми се исплаќа да одам во Охрид да полагам, да седам цел месец таму него кај нас. Доколку има некој што знае точно нека пиши.За А категорија 13 000 или јас погрешно разбрав? Инаку тие што ќе ги платиш колку што ќе ти кажат во автошколата ти се само за обука , за лекарско + прва помош дополнително си доплаќаш мислам дека беше 2000 денари било каде и да полагаш , односно се обучуваш
Сега прашав во приватната, обука 8000, полагањето 4000, моторот 1500 + полигон 500, лекарско 2000, црвен крст 1200 =17200ден. Ова ако положам од прво, така да поубаво Охрид да одам еден месец да седам (за смештај неплаќам) него тука да си играм. Ме чуди само како 12к Охрид, го препрашав другаров и толку е рече..Да си препрашаш за сигурно, 13 000 мислам дека целосно фаќа со се лекарско и прва помош. Обуката е негде 7 500 и полагањето беше 4 000 мислам + лекарско и прва помош ете ти ја твојата цена.
Мене 17 000 ме фати со едно паѓање.
Ај кај да е за некоја година 30 000 ќе го напрат лоповите.Сега прашав во приватната, обука 8000, полагањето 4000, моторот 1500 + полигон 500, лекарско 2000, црвен крст 1200 =17200ден. Ова ако положам од прво, така да поубаво Охрид да одам еден месец да седам (за смештај неплаќам) него тука да си играм. Ме чуди само како 12к Охрид, го препрашав другаров и толку е рече..
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
A eве ти како по искусен да ми кажеш , имам положено за Б категорија , сега јуни јули сакам да земам и за А категорија да полагам. Све исто бараат како за Б категорија или полесно е ? Мислам конкретно за градска , полигон знам дека се 2 вежби само се на се , право (прва - втора) и осмица , а градска исто како за Б ли е строго или се проаѓа ?Ај кај да е за некоја година 30 000 ќе го напрат лоповите.
Нема полесно, исто еA eве ти како по искусен да ми кажеш , имам положено за Б категорија , сега јуни јули сакам да земам и за А категорија да полагам. Све исто бараат како за Б категорија или полесно е ? Мислам конкретно за градска , полигон знам дека се 2 вежби само се на се , право (прва - втора) и осмица , а градска исто како за Б ли е строго или се проаѓа ?