Дали ви е гајле што другите мислат за вас?

• Креатор на темата Dynamo
  • Време на започнување
D

Dynamo

Гостин
Дали ви е гајле што другите мислат за вас ?
-Очекувам ваши одговори.

Последно уредено од модератор:

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Не. Едноставно не се замарам со тоа што кажал и што мисли петко, станко за мене... од секогаш постоеле, постојат и ќе постојат луѓе чие хоби е да се занимаваат со останатите околу нив, а ти колку и да се трудиш да бидеш добар за да имаат за тебе добро мислење, они тоа нема ни да го приметат, едноставно ќе си тераат по свое со свое мислење за тебе, а не за тоа каков си навистина ....... на таквите не треба да му придаваш внимание, едноставно Живеј го животот и биди тоа што си :)

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.738
Поени од реакции
4.494
Да гајле ми е.

Џ

ЏинЏер

Гостин
Ми е гајле, но не до таа мера да сум опседната со тоа и да гледам на сите да им угодам. Свесна сум дека не можат сите да ме сакаат, исто како што јас не можам сите да ги сакам.
Порано се дешавало да ме погоди кога ќе слушнам дека некој кажал/мисли нешто лошо за мене. Сега поретко.
И не им верувам на оние што велат дека воопшто не се замараат за тоа што мислат другите за нив. Луѓе сме, во нашата природа е да сакаме да оставиме добар впечаток, разликата е во тоа што некои вложуваат многу труд во тоа, а некои едноставно сфаќаат дека е невозможна мисија и не се потресуваат премногу.

Член од
16 април 2012
Мислења
333
Поени од реакции
217
Нормално дека на секој "му е гајле" што другите мислат за него. Кој мисли поинаку е во заблуда околу тоа како функционира човечката психологија.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301

Нека трепка сликчево на темава. На сите му е гајле што мислат другите, со таа разлика шо имаш нијансирање, некои се опседнати со што мислат определени луѓе, идоли кон кои се стремат да се доближат или улижат, некои се опседнати буквално со се шо мрда како зборува и како гледа на нив, вторава група полека полека ја напуштам...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Ако не ви е гајле кој што мисли за вас, зашто тогаш секое сабајле има по 20 пријавени мислења? :свиркам:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Кај мене е едноставно, жените ме сакаат и посакуваат мажите ме мразат не можам тука многу да смемам па не се ни секирам.

Член од
16 септември 2013
Мислења
702
Поени од реакции
691
На мене лично да. Сакам луѓето да имаат позитивно кон просечно мислење за мене затоа што не глумам пред другите и сум тоа што сум а истовремено свесен сум за своите доблести и слабости. Не ми пречи толку некој отворено да има лошо или негативно мислење за мене затоа што со дијалог би можеле нешто да разјасниме, проблемот е она трачарското јадење фецес зад грб и отворен хејт додека пред тебе ти се супер колеги/другари или што и да е.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.882
Ми е гајле само една личност што мисли за мене другите smiley-finger004.gif

Kajgana Shop

На врв Bottom