[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
@Ilumious а тебе ќе те видиме во натпреварот ли некад? Ајде земи ова направи ,по лесно од ова нема
не ја слушај оваа подоле, т. е. над мене, да не им беа убави немаше да ги изедат ко да не виделе храна, вади само шпекулации :D

ќе учествувам кога ќе дое нешто понекалорично, ова ми е малце антихрист храна а моментално сум на поздрава исхрана :icon_lol:
 

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
@Ilumious ти дава криљаа
Заедно готвевме. Она си стои над шпорет ги гледа дека горат и продолжува да ги гледа.

не ја слушај оваа подоле, т. е. над мене, да не им беа убави немаше да ги изедат ко да не виделе храна, вади само шпекулации :D

ќе учествувам кога ќе дое нешто понекалорично, ова ми е малце антихрист храна а моментално сум на поздрава исхрана :icon_lol:
Ма и зденки растопени и све изгорено важно е да се гнете, друго е небитно, гладна година :icon_mrgr:
 
Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
не ја слушај оваа подоле, т. е. над мене, да не им беа убави немаше да ги изедат ко да не виделе храна, вади само шпекулации :D

ќе учествувам кога ќе дое нешто понекалорично, ова ми е малце антихрист храна а моментално сум на поздрава исхрана :icon_lol:
Еххх калории , земи тиквички,карфиол,маслинки,кромид и растителни зденки. Даска за мерак - Скокај Ламбе:icon_lol::icon_lol::icon_lol:
 

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.506
Поени од реакции
14.692
Зденките. :vozbud:Јас и без да ги пробам сум горда на тебе. :pipi:
 
Член од
31 август 2013
Мислења
149
Поени од реакции
338
Знам дека темава е натпревар, ама да дадеше некој совет како да се пржат, а да не се растечат работи како кашкавал или ете, зденка? Мене ми се топат троа :(
 
Последно уредено:
Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.930
Поени од реакции
25.363
Знам дека темава е натпревар, ама да дадеше некој совет како да се пржат, а да не се растечат работи како кашкавал или ете, зденка? Мене ми се топат троа :(
Да не користиш брашно наместо презла, како @leandra? :icon_lol:
Храната треба да ти е добро извалана со јајце и презла, тавчето да не лепи, маслото да биде добро загреано и не би требало да имаш проблем.
 

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Да не користиш брашно наместо презла, како @leandra? :icon_lol:
Храната треба да ти е добро извалана со јајце и презла, тавчето да не лепи, маслото да биде добро загреано и не би требало да имаш проблем.
Гарант :)

Знам дека темава е натпревар, ама да дадеше некој совет како да се пржат, а да не се растечат работи како кашкавал или ете, зденка? Мене ми се топат троа :(
Тоа е цела наука драга моја. Научна фантастика е зденка да поховаш, ти требаат нерви, зденки и доста време. Јас ги ваљам во јајце, па во брашно, пак во јајце и во презла. На загреан зејтин ги ставаш, не им треба многу само да сменат боичка и ги вртиш од сите страни нели да се испржи и со брзина на светлината ги вадиш. Пропуштиш ли една секунда, ќе ги јадеш со лажица :)
 
Џ

ЏинЏер

Гостин
Ихх, што не го видов порано натпреваров. Вчера правев поховани тиквички и за прв пат во мојот живот поховани зденки... и по некое чудо од прв обид испаднаа како што треба. Штета што не ми текна да сликам :D
 
Член од
22 август 2006
Мислења
497
Поени од реакции
1.000
]Даската на @leandra е одлична, со мала забелешка за похованиот кромид, требало уште малку да се побрбела во презла и јајца, а што се однесува до подготовката за зденките и сите останати работи, само постапката на јајце-презла да се повтори неколку пати за да има добар слој и нема да има проблем во пржењето. На даската за да биде комплетна кралска би додал, пирошки, похован карфиол, маслинки, биено овчо сирење, полнета похована пиперка со изварка, и уште незнам друго што не ми текнува :D другото се беше супер :) лиги ми потекоа... :cuc:
 
Член од
9 мај 2009
Мислења
605
Поени од реакции
400
Еве слики од мојата даска. Има пилешки прсти, помфрит, погхован кашкавал, здренки, кромид и тартар сос. Баш сега ја погледнав даската на леандра ми текна дека заборавив сирење, ама добро е и вака :pipi:

DSCN2740ga.jpg [DOUBLEPOST=1394652574][/DOUBLEPOST]
 
C

cige

Гостин
А молим, браво! Чим имаш даска по дома специјално за оваа намена мераклија си за софри :)
Мене некако премногу професионално ми изгледа, секоја чест ако е дома направено и ако има форумџијата толку квалитетен фотоапарат. Ама се случува и некој да дрзне да го прочепка google images.
 
Член од
9 мај 2009
Мислења
605
Поени од реакции
400
Мене некако премногу професионално ми изгледа, секоја чест ако е дома направено и ако има форумџијата толку квалитетен фотоапарат. Ама се случува и некој да дрзне да го прочепка google images.
Не е преземено од интернет, би сакала да ти докажам ама не знам како :) Цел ден правев вчера, често правиме по дома. :)
Инаку за даски, мајка ми е мераклика па имаме неколку по дома.
 

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Мене некако премногу професионално ми изгледа, секоја чест ако е дома направено и ако има форумџијата толку квалитетен фотоапарат. Ама се случува и некој да дрзне да го прочепка google images.
Ваква фотографија може да се направи и со мобилен телефон ако е светлото добро и фотографот знае што прави. Ако користиш Chrome - десен клик и "Search Google for this image" па ќе видиш дали е крадена или не.
@Sunrise. браво, супер направено (y)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom