Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    729
Член од
4 март 2014
Мислења
58
Поени од реакции
67
Крим исто така е прозападен?:pos: Да не си ги згрешил нешто?
Krim gledano geografski e del od Ukraina , duri i Breznjev koj bil po poteklo ukrainec vo vreme na SSSR go vrajka na Ukraina kako sostaven del nejzin.
inaku za tvoe info ako odime istoriski Krim prvi ziteli bile Grcite, poslem Skitijanite pa duri nekade 6 vek ranite Rusi (finci) edna nivna grupa poslem Krimska rusija , i da ne odam dolgo na siroko drugoto go znaete Moskva go dobiva znacenjeto na novata Rusko kralstvo i drzava
taka da Krim i te kako e del od Ukraina , moskva ima dogovor do 2025 godina za negovo koristenje kako baza

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.316
Проблемот во Украина, ние филозофите и познавачите на надворешната политика боље него руски односно украински аналитичари го решивме.
Нов проблем, све истите се повторуемо у темава исти мислења истите се конфронтираат исти препирања, здосади?
Препирките се стандардна работа, не заборавај дека токму тие препирки се водат околу сублимирани информации дојдени од двете страни. Настрана препирките, ако почнеш да ја читаш темава од почеток, ќе најдеш доста квалитетни информации споделени во неа. Ако на тоа додадеме и неколку така да речам поквалитетни анализи од нас учесниците, све на све, би добил вистинска слика на случувањата во Украина.

Член од
4 март 2014
Мислења
58
Поени од реакции
67
Како што ми мириса, цела Украина е заложник на една шака луѓе водена од нацистичка толпа вооружени хулигани. Тоа што почна како протести кои пред сеа беа против енормната корумпција, се претвори во пуч спонзориран од некои западни структури надвор од Украина.
ajde eve da zememe
nie sto pridobivki sme imale od Rusija do sega ??? ova prasanje e za tebe i za drugite
Ne zaboravajte edno nesto !!! sekoga Rusija se vodi od svoite interesi (koga Srbite gi zeznaa sto tradicionalno im se brajka , sto stanuva za nas ??? )[DOUBLEPOST=1394045192][/DOUBLEPOST]
Препирките се стандардна работа, не заборавај дека токму тие препирки се водат околу сублимирани информации дојдени од двете страни. Настрана препирките, ако почнеш да ја читаш темава од почеток, ќе најдеш доста квалитетни информации споделени во неа. Ако на тоа додадеме и неколку така да речам поквалитетни анализи од нас учесниците, све на све, би добил вистинска слика на случувањата во Украина.
isto scenario samo razlicni akteri uslovi isti
baranja isti nesto razlicno gledas li ???
divide et impero

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.876
Поени од реакции
12.983
Krim gledano geografski e del od Ukraina , duri i Breznjev koj bil po poteklo ukrainec vo vreme na SSSR go vrajka na Ukraina kako sostaven del nejzin.
inaku za tvoe info ako odime istoriski Krim prvi ziteli bile Grcite, poslem Skitijanite pa duri nekade 6 vek ranite Rusi (finci) edna nivna grupa poslem Krimska rusija , i da ne odam dolgo na siroko drugoto go znaete Moskva go dobiva znacenjeto na novata Rusko kralstvo i drzava
taka da Krim i te kako e del od Ukraina , moskva ima dogovor do 2025 godina za negovo koristenje kako baza
Пријателе дај земи прочитај низ страниве,после ќе дискутираме. Не ми ја откри Америка со ова што ми го пиша.

Член од
4 март 2014
Мислења
58
Поени од реакции
67
ali kako baza naselenieto e od razlicen sostav krimski tatari, ukrainci rusi bugari i drugi grupi
Rusija krim go koristi samo kako svoja baza od stratesko znacenje inaku kako teritorija nema znacenje za Rusija , nema i energetski bogastva[DOUBLEPOST=1394045433][/DOUBLEPOST]
Пријателе дај земи прочитај низ страниве,после ќе дискутираме. Не ми ја откри Америка со ова што ми го пиша.
http://en.wikipedia.org/wiki/Crimea
info prvo procitaj zapoznaj pa poslem komentiraj za krim
ГЕО-ПОРТАЛ » По Светот » Геополитички осврт на Автономна Република Крим
Геополитички осврт на Автономна Република Крим
19/11/2013, 20:29 | Додади коментар

Опомена за СПАМ: сподели линк до тесктот немој да копираш огромни содржини

Последно уредено од модератор:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.445
Ја колку што знам:
- Брежњев не бил Украинец
- Брежњев не им го отстапил Крим на Украинците, туку Хрушчов
- на Kрим не се Грците први жители, тие го колонизирале, како и дел од црноморското крајбрежје (првите жители на Крим кои ги именуваме, се скитски племиња)

(ако некој знае боље нека ме поправи)

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.876
Поени од реакции
12.983
ali kako baza naselenieto e od razlicen sostav krimski tatari, ukrainci rusi bugari i drugi grupi
Rusija krim go koristi samo kako svoja baza od stratesko znacenje inaku kako teritorija nema znacenje za Rusija , nema i energetski bogastva[DOUBLEPOST=1394045433][/DOUBLEPOST]
http://en.wikipedia.org/wiki/Crimea
info prvo procitaj zapoznaj pa poslem komentiraj za krim
Изгледа си имам работа со смартес.
Прво,Брежњев не бил Украинец.
Второ,Брежњев не им го отстапил Крим на Украинците, туку Хрушчов
И трето прочитај кои се Скити и Симеријанци.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.445
eve sega :D ce te popravi
Леонид Брежњев је рођен 1. јануара 1907. године у месту Каменскоје на подручју Руског царства (данас је име мјеста Днепродзержинск, Украјина). Како су његови родитељи, Илија и Наталија Брежњев, били украјинске националности, он је задржао тамошње манире и нарјечје

okolu potekloto na breznjev
vtoro toj go otstapil krim na ukraina a i samiot napravil niza otstapki kon Ukraina vo toa vreme
grcite tocno bile kolonizatori a sto bile koloniite ??
Sicilija, celo krajbrezje na mala azija delovi od severna afrika ??? sto e kolonija ako ne naselba kako nastanale SAD od prvite kolonii
decki jes da pisuvate ama prvo raumot neka misli pa posle pisuvajte
skitite go naseluvale i posle grcite toj prostor na krim
samo edno nesto ne mi e jasno celo vreme komentirame za krime
a temava e za Ukraina.
...
Брежњев е роден во украина, а дали бил Украинец, оставам дека си во право

Сепак, Хрушчов е тој кој на Украина и го дал Крим педесетите, а не Брежњев, кој ја го памтам коа владееше (почеток на осумдести),
а Грците не се првите жители на Крим, пред нив биле Скитите но и други.

Крим е во центарот на украинската криза, во моментов, така да нормално е да се коментира за ситуацијата таму.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Горниот Дом на рускиот парламент:

Moscow would retaliate appropriately and would lawfully seize the property, assets and bank accounts of US companies, as well as the companies of the countries that would also slap sanctions on Russia.
"Any US sanctions against Russia will not go unanswered”, Andrei Klishas said, "and the response will prove symmetrical."

http://voiceofrussia.com/news/2014_03_05/Crisis-in-Crimea-Moscow-to-appropriately-respond-to-US-EU-sanctions-Federation-Council-3803/

Член од
4 март 2014
Мислења
58
Поени од реакции
67

Сепак, Хрушчов е тој кој на Украина и го дал Крим педесетите, а не Брежњев, кој ја го памтам коа владееше (почеток на осумдести),

Крим е во центарот на украинската криза, во моментов, така да нормално е да се коментира за ситуацијата таму.
Krim
e trojanskiot konj, celta e jasna da ima se zeme na rusite krim po sekoj cena !!!
interesno e da se vidi kolkav trud i volja vlozile Rusite da go anektiraat Krim , sto ce bide ponataka ostanuva da vidime

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.529
Поени од реакции
2.626
Чекај еј еј , заминавте далеку , грците и крим , абе луѓе во крим моментално 80 - 70 посто од населението се Руси , + Крим е даден на Украина уште на времето на СССР кога претседател бил Хрушчов , така да по сама логика Крим треба да има уште Руси , уствари Крим заслужува независност или да биде споен со Русија , исто како и со Косово и Србија , истиот случај е..

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Медиумите јавуваат дека доцна попладнево проруски демонстранти повторно ја зазеле зградата на регионалната влада во ДОЊЕЦК. Доњецката (Донбаската) област е една од најбогатите индустриски региони во источна Украина и главно проруска.

Незадоволството од “владеењето“ на новата украинска влада во Киев се шири....

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499

Брежњев по потекло е Русин, неговите родители потекнуваат од градот Курск, кој иако се наоѓа блиско Украинската граница, во него никогаш немало повеќе од 2% Украинци. Брежњев ги имал двете државјанства.
Неговиот татко се преселува во металуршкиот комбинат во Украина заради работа и затоа таму се раѓа Брежњев.

Крим не е вратен, туку е даден на Украина, не од Брежњев туку од Хрушчов.
Историска Украина се наоѓала по должина на реките, без излез на море.

inaku za tvoe info ako odime istoriski Krim prvi ziteli bile Grcite, poslem Skitijanite pa duri nekade 6 vek ranite Rusi (finci) edna nivna grupa poslem Krimska rusija:icon_lol: , i da ne odam dolgo na siroko drugoto go znaete Moskva go dobiva znacenjeto na novata Rusko kralstvo i drzava
Историски, првите жители на Крим биле Кимеријците уште од 12 век п.н.е., потоа дошле Скитите, а дури во 5 век п.н.е. биле основани првите грчки трговски колонии.

Името на полуостровот исто така потекнува од Кимеријците.

Москва има договор за базата во Крим до 2041.

Сега се прашувам, кој ќе ти биде рекордот на згрешени податоци?

:гик:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.316
Медиумите јавуваат дека доцна попладнево проруски демонстранти повторно ја зазеле зградата на регионалната влада во ДОЊЕЦК. Доњецката (Донбаската) област е една од најбогатите индустриски региони во источна Украина и главно проруска.

Незадоволството од “владеењето“ на новата украинска влада во Киев се шири....
Како што ми мириса и како што се движат работите, ќе почне и западниот дел да се крева против овие.[DOUBLEPOST=1394050577][/DOUBLEPOST]„Лавров и Кери: Украина да го поддржи договорот од 21 февруари
- Шефот на руската дипломатија денеска изјави дека со американскиот државен секретар Џон Кери се согласиле дека Украина треба да го поддржи договорот што пред две недели што го потпишаа соборениот претседател Виктор Јанукович и претставниците на опозицијата.

Ако ова е вистина, тогаш дефинитивно сме сведоци на уште една маестрална победа на Руската политика, без ниту една отстапка, доследно до крај и покрај сите притисоци. Перфектно изиграно.

Сега останува да се казнат оние кои сееја терор и смрт по улиците на Киев, но за жал тешко дека нивните тутори, скриени под закрилата на западот, ќе доживеат казна во оваа рудна.

Последно уредено:

red baron

sad but true
Член од
3 ноември 2012
Мислења
960
Поени од реакции
825
Веќе е јасно дека снајперистите кои пукаа и убиваа демонстрантите на Маjдана се провокатори. Ова станува јасно од записите на телефонски разговори меѓу Кетрин Ештон и естонскиот министер за надворешни работи. Руските разузнавачки служби успеале да го направат овој запис како се прислушувани телефонските линии на европските политичари. Сега останува русите да откријат кој ги испратил и за кои странски служби работат снајперистите, бидејќи овие снајперисти се професионалци.

Kajgana Shop

На врв Bottom