Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.876
Поени од реакции
12.982
Estonian Foreign Minister: the transcript Paet and Ashton about snipers in Kiev authentic

TALLINN, March 5 - RIA Novosti, Nikolai Adashkevich. Estonian Foreign Ministry confirmed the authenticity of the Internet appeared in recording a call, Foreign Minister Urmas Paet with EU High Representative for Foreign Affairs Catherine Ashton, concerning the events in Ukraine, said on Wednesday the press service of the Estonian Foreign Ministry.

Уште не ми е јасно. Обама, Русија и Путин ли се на погрешната страна?:icon_lol:

Еве од официјален Талин.
http://www.vm.ee/?q=en/node/19353

Последно уредено:

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811
Бламажата на Стивен Сигал на Russia Today (ВИДЕО)

На крајот на овој бизарен разговор тој побарал од народот да остане кул, бидејќи во вакви моменти приоритет треба да биде "дипломатската дипломатија".
"Blamaza i bizaren" se zborovi koi prodavaat vesnici!

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.316
ЕУ нема концензус за санкции кон Русија
ЕУ: дијалог наместо санкции кон Русија

Во ЕУ нема консензус за санкции кон Русија, поради нејзината политика кон Украина. Водечките европски политичари најавуваат деескалација преку дијалог со Москва. Брисел подготвува 11 милијарди евра помош за Киев

Европската Унија ќе и понуди на Украина пакет помош во вредност од 11 милијарди евра, најави претседателот на Европската комисија Жозе Мануел Барозо. Пакетот ќе содржи заеми, кредити, и неповратни грантови во период од неколку години.

Планот предвидува исплата на 1,6 милијарди евра во заеми и 1,4 милијарди евра во грантови од буџетот на ЕУ, како и 8 милијарди евра кредит од финансиските институции на ЕУ. Дополнително, земјата ќе може да аплицира за уште 3,5 милијарди евра во рамките на програмата на ЕУ за помош на соседни земји. Можно е пакетот да вклучува и забрзување на визната либерализација за Украинците во ЕУ.

Во истовреме ЕУ донесе одлука за замрзнување на имотот на 18 украински официјални претставници кои биле вмешани во насилството во Киев. Листата со луѓе, чии имиња не се објавуваат, беше одобрена од министрите за надворешни работи на ЕУ.

Во Париз денеска се одржуваат состаноци на шефовите на дипломатиите на САД, Русија, Германија, Велика Британија, Франција и Украина, посветени на кризата во земјата. Обидот да се организира директна средба меѓу украинскиот и рускиот шеф на дипломатијата, не успеа.

ЕУ нема да ги следи САД

Иако САД веќе најавија дека ќе воведат економски санкции против Москва, и ќе ја зголемат воената соработката со земјите од регионот: Украина, Полска, балтичките земји, во ЕУ владее воздржаност во однос на можните мерки против Москва.

На оваа тема утре ќе расправаат лидерите на ЕУ во Брисел, но извесно е дека во унијата не постои консензус за поригорозни мерки. Во јавноста се најавуваше дека во ЕУ се размислува за воведување санкции доколку Русија до утре (06.03.) не го промени курсот кон Крим, и тие би опфаќале заострување на визниот режим, забрани за патување, замрзнување на рускиот имот во странство и други политички и економски чекори.

За таков чекор потребен е консензус на сите 28 земји-членки на ЕУ.

„Доколку барате деескалација, како ќе го постигнете тоа со санкции? Желбата на големите земји-членки е да се избегнат мерки кои дополнително би провоцирале“, изјави висок неименуван претставник на ЕУ за агенцијата Ројтерс.

Слична порака упати и германската канцеларка Ангела Меркел преку својот портпарол. Дипломатијата е единствениот пат напред, порача портпаролот Штефен Зајберт.

„Разговорите на меѓународната заедница со руската влада, и со претседателот Путин мора да продолжат“, рече Зајберт. На воведувањето санкции се противат и Франција, Британија, Холандија и Италија.

Од друга страна, веќе е најавено испраќање на 35 воени набљудувачи на ОБСЕ во Крим. тие ќе престојуваат во земјата до 12 мај годинава.

Новиот украински премиер Арсениј Јацењук денеска порача дека автономната област Крим мора да остане во рамките на Украина, но би можела да добие поголема автономија. може да биде формирана работна група која би „разгледувала каков вид на дополнителна автономија би можела да добие Република Крим“, рече Јацењук.“

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.863
Реков јас за Европа, побитна им е Русија него ли американскито лицемрие, навондно сојузници а на секој чекор ги саботираат. Ме изнендува Британија во оваа екипа, се мислев дека тие безрезервно ќе ја следат американската надворешна политика.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.316
http://www.telegraf.mk/aktuelno/svet/114901-paet-ja-potvrdi-avtesticnosta-na-snimkata-za-snajperistite-vo-kiev

Пает ја потврди автестичноста на снимката за снајперистите во Киев

„Естонското Миистерство за надворешни работи ја потврди автентичноста на телефонскиот разговор меѓу Пает и Ештон“

„- Крајно здодевно е што овој разговор воопшто бил прислушуван и воопшто не е случајно што токму денеска е објавен на интернет, изјави Пает.
Тој нагласи дека возддржава од коментар, додека не ја види снимката.“

Ајде сега нека се јават оние што зборат само од причина што се против Русија, дека ние Русофилите измислуваме. Потврда од запад би му дошло ова.

Уште еднаш се покажа и докажа дека Путин и Русија се на страната на правдата.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Реков јас за Европа, побитна им е Русија него ли американскито лицемрие, навондно сојузници а на секој чекор ги саботираат. Ме изнендува Британија во оваа екипа, се мислев дека тие безрезервно ќе ја следат американската надворешна политика.
Ushte na pochetokot Britancite ne se soglasija na bilo kakvi sankcii kon Moskva, shto malku me iznenadi...A i onaka izgleda deka mudro si molchat i po se izgleda i nivniot interes e stabilna Rusija..
Kako mi se gleda USA ke ostane izvisena a i za volja na vistinata na Evropskite narodi veke im e preku takvoto postojano da se hushkaat protiv Rusija koja pokraj se se pokazha kako seriozen biznis partner i stabilen snabduvach so energensi.

Член од
4 март 2014
Мислења
58
Поени од реакции
67
http://www.telegraf.mk/aktuelno/svet/114901-paet-ja-potvrdi-avtesticnosta-na-snimkata-za-snajperistite-vo-kiev

Пает ја потврди автестичноста на снимката за снајперистите во Киев

„Естонското Миистерство за надворешни работи ја потврди автентичноста на телефонскиот разговор меѓу Пает и Ештон“

„- Крајно здодевно е што овој разговор воопшто бил прислушуван и воопшто не е случајно што токму денеска е објавен на интернет, изјави Пает.
Тој нагласи дека возддржава од коментар, додека не ја види снимката.“

Ајде сега нека се јават оние што зборат само од причина што се против Русија, дека ние Русофилите измислуваме. Потврда од запад би му дошло ова.

Уште еднаш се покажа и докажа дека Путин и Русија се на страната на правдата.

vidi toa gledano od nas aspekt od strana
a sto ako bevme Ukrainci ?? (sekogas pred da sudies nekogo stavi se vo negova koza )
sepak izlezot go gledam kako i pred krizata , da ima nivo na sorabotka i pomaganje megju rusija i ukraina kako bratski i ramnopravni narodi .

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.316
a sto ako bevme Ukrainci ?? (sekogas pred da sudies nekogo stavi se vo negova koza )
sepak izlezot go gledam kako i pred krizata , da ima nivo na sorabotka i pomaganje megju rusija i ukraina kako bratski i ramnopravni narodi .
Што тресеш бе чоек, кој е против Украина? Кој рече еден збор против Украинскиот народ. Тука се збори за начинот на кој ја узурпираа власта со помош на неонацистите од десниот сектор. Народот на Украина еднашка ја казни Тимошенко која своето богатство од неколку милијарди евра го стекна додека беше на власт. Таа е бетер од Јанукович. Чим овие се фатиле на орото со ѓаволот(милитантите од десниот сектор), значи не им е до доброто на Украина, туку им и слатка власта и стопанисувањето со Рускиот гас(да се потсетиме повторно, токму од Рускиот гас се збогати таа што сега највеќе лае против Русите, а нејзиниот сојузник од портокаловата револуција, Јушченко, сведочеше против неа во процесот во кој заработи заслужен затвор).

Со оваа банда што го завзема Киев, на крај ќе се пресмета повторно народот.

Член од
4 март 2014
Мислења
58
Поени од реакции
67
Што тресеш бе чоек, кој е против Украина? Кој рече еден збор против Украинскиот народ. Тука се збори за начинот на кој ја узурпираа власта со помош на неонацистите од десниот сектор. Народот на Украина еднашка ја казни Тимошенко која своето богатство од неколку милијарди евра го стекна додека беше на власт. Таа е бетер од Јанукович. Чим овие се фатиле на орото со ѓаволот(милитантите од десниот сектор), значи не им е до доброто на Украина, туку им и слатка власта и стопанисувањето со Рускиот гас(да се потсетиме повторно, токму од Рускиот гас се збогати таа што сега највеќе лае против Русите, а нејзиниот сојузник од портокаловата револуција, Јушченко, сведочеше против неа во процесот во кој заработи заслужен затвор).

Со оваа банда што го завзема Киев, на крај ќе се пресмета повторно народот.
vo ukraina ima dve nacii ednata e pro ruska na istok , a drugata e prozapadna ili ukrainska koja saka nezavisnost kako ekonomska politika taka i teritorijalno (krim).
e toa e losoto narodot e podelene.
mislam deka ce preovlada hristijanskiot duh e se mirno ce se rese

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.316
vo ukraina ima dve nacii ednata e pro ruska na istok , a drugata e prozapadna ili ukrainska koja saka nezavisnost kako ekonomska politika taka i teritorijalno (krim).
Како што ми мириса, цела Украина е заложник на една шака луѓе водена од нацистичка толпа вооружени хулигани. Тоа што почна како протести кои пред сеа беа против енормната корумпција, се претвори во пуч спонзориран од некои западни структури надвор од Украина.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.876
Поени од реакции
12.982
Крим исто така е прозападен?:pos: Да не си ги згрешил нешто?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Добре ни дојде на форумов.

А што ако бевме Руси? :)

И видов дека набрзина си сврзал неколку поста на темава откако си се регистрирал на форумов, доколку веќе земаш учество потруди се да не ја повторуваш дискусијата од претходните страни.

До останатите, темава не служи за фаќање сеир и постирање на заебанции со видеа и сликици. Да не се чудите ако утре имате проблем да се логирате на форумов.

fkpromaja

In the Heaven.
Член од
28 јули 2012
Мислења
449
Поени од реакции
256
Проблемот во Украина, ние филозофите и познавачите на надворешната политика боље него руски односно украински аналитичари го решивме.
Нов проблем, све истите се повторуемо у темава исти мислења истите се конфронтираат исти препирања, здосади?

?

..........

Гостин
Бугарите ги нема да дадат свое видување на ситуацијата, многу се исплашени, Русите во можна прилика прво нив ке ги ебат....

Kajgana Shop

На врв Bottom