Прашања за Исламот III

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
A ti uste si Hristijanin ili se premisli ?
не тупи[DOUBLEPOST=1394013167][/DOUBLEPOST]
За мене демонска е ако стравот ти е двигател и репер за тоа што е вистината. Ако се плашиш да донесеш заклучок, да искажеш мислење или критички да се изразиш поради казна од ентитет кој го сметаш за Бог, тогаш за мене тоа битие е демонско!
се изјасни. за мене не е така.[DOUBLEPOST=1394013535][/DOUBLEPOST]
Не, искрено јас мислам дека стојат некои членови од племенскиот сојуз.
Уште еден доказ дека тие не се муслимани.
нема врска. сакав да кажам и да се албанци (што по дифолт се муслимани, а немаат врска со ислам) тоа не се Муслимани. според мене. зашто никаде не им е речено на муслиманите да го прават тоа. они ни клањаат, ни прават добри дела, не ни изгледаат муслимански а кога прават глупости викаат Аллаху екбер. нивен проблем. јас до сега во мојот зивот имам запознаено само двајца албанци за кои имам мислење дека се муслимани на место......[DOUBLEPOST=1394013659][/DOUBLEPOST]
нема врска. сакав да кажам и да се албанци (што по дифолт се муслимани, а немаат врска со ислам) тоа не се Муслимани. според мене. зашто никаде не им е речено на муслиманите да го прават тоа. они ни клањаат, ни прават добри дела, не ни изгледаат муслимански а кога прават глупости викаат Аллаху екбер. нивен проблем. јас до сега во мојот зивот имам запознаено само двајца албанци за кои имам мислење дека се муслимани на место......

Последно уредено:
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
нема врска. сакав да кажам и да се албанци (што по дифолт се муслимани, а немаат врска со ислам) тоа не се Муслимани. според мене. зашто никаде не им е речено на муслиманите да го прават тоа. они ни клањаат, ни прават добри дела, не ни изгледаат муслимански а кога прават глупости викаат Аллаху екбер. нивен проблем. јас до сега во мојот зивот имам запознаено само двајца албанци за кои имам мислење дека се муслимани на место......[DOUBLEPOST=1394013659][/DOUBLEPOST]
Види го мојот коментар што го цитираше и спореди го со твојот!
Прво го негираш, а потоа истото го пишуваш. Инаку се сложувам со тебе.

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
Види го мојот коментар што го цитираше и спореди го со твојот!
Прво го негираш, а потоа истото го пишуваш. Инаку се сложувам со тебе.
да, да. сакав да кажам нема врска кои се од каде се.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
да, да. сакав да кажам нема врска кои се од каде се.
Како нема врска, знаеш ли прво колкава материјална штета направиле? Потоа духовна и на крај таа провокација!?
И сега се кријат, прво човек тоа не може да го направи, тоа го прват хулиганите кои размислуваат како што размислува моето куче и второ мислам дека е кристално јасно дека тие се црна дамка во Исламот.

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
Како нема врска, знаеш ли прво колкава материјална штета направиле? Потоа духовна и на крај таа провокација!?
И сега се кријат, прво човек тоа не може да го направи, тоа го прват хулиганите кои размислуваат како што размислува моето куче и второ мислам дека е кристално јасно дека тие се црна дамка во Исламот.
не ме разбираш. сакав да кажам не е битно дали се албанци, македонци, срби, членови на сојуз, сакав да кажам такви луѓе неможе да се наречат муслимани. не е битно кој е сигурно не е муслиман. тоа сакав да речам. инаку се огромна црна дамка, барем во моите очи и од порано и сега. такви луѓе се многу криви за лошата замисла за исламот, само незнам зашто се ќути...........[DOUBLEPOST=1394022791][/DOUBLEPOST]прашање:
дали мора на арапски да се кажуваат зборовите во дадени моменти кога на пр се бара заштита кај Аллах??

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
не ме разбираш. сакав да кажам не е битно дали се албанци, македонци, срби, членови на сојуз, сакав да кажам такви луѓе неможе да се наречат муслимани. не е битно кој е сигурно не е муслиман. тоа сакав да речам. инаку се огромна црна дамка, барем во моите очи и од порано и сега. такви луѓе се многу криви за лошата замисла за исламот, само незнам зашто се ќути...........
А зошто тогаш Муслиманите застануваат зад овие луѓе секогаш кога ќе направат нешто против кафирите? Секогаш излегуваат тука на форум и во реалност со оправдание за извршеното, или со алиби за извршителите, а никогаш со осуда.
Кога овие луѓе кои гледаме секојдневно, пред наши очи прават најголеми злосторства во име на Исламот, а самите Муслимани наместо осуда им даваат подршка, тогаш што да мислиме за нивната идеологија?

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Со 90% од населението муслимани и 10% православни, можностите се 1 спрема 9. Не верувам дека србите самите на себеси си направиле штета.
Веќе добив еден коментар, но и ова што ми го врати е коментар.:)
Може да бидат и 1 спрема 999999 тоа е само веројатност и претпоставка, никако доказ.[DOUBLEPOST=1394025505][/DOUBLEPOST]
А зошто тогаш Муслиманите застануваат зад овие луѓе секогаш кога ќе направат нешто против кафирите? Секогаш излегуваат тука на форум и во реалност со оправдание за извршеното, или со алиби за извршителите, а никогаш со осуда.
Кога овие луѓе кои гледаме секојдневно, пред наши очи прават најголеми злосторства во име на Исламот, а самите Муслимани наместо осуда им даваат подршка, тогаш што да мислиме за нивната идеологија?
О ти, трагичен и професионално деформиран човече, за да некој нешто осуди мора да докажеш правно за тоа, не може да се осудува врз основа на пишувања од курир, блиц, република, пресс24..
Поздрав.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
за да некој нешто осуди мора да докажеш правно за тоа, не може да се осудува врз основа на пишувања од курир, блиц, република, пресс24..
.
Баш на ова мислев.

Секогаш има некое алиби, изговор и слично. Се само трудот на мачениците да не се осуди.
"Не е докажано."
"Не се уапсените."
"Кафири сами си ги скршиле крстовите во Лабуништа", "сами си ја запалија црквата во селото" и се така, за секој посебен случај, што за жал, го имаме на секои два-три дена. И ако си помисливте дека ваљда ќе им биде срам истово да го тврдат и за останите муслимански злосторства по Блиски Исток и сев. Африка, - Не, они исто вака, без грам совест, ќе ја верглаат истата плоча за и геноцидот на Христијаните во Ирак, Пакистан, Египет, Тунис и во останатите земји од регионот. Све тоа за нив е некој друг, не е докажано, невини се, самите кафири се криви и слично. Иако ниту најнедоветниот Муслиман не верува во тоа. Слично како што за време на нацизмот сите знаеле што се случува ама си молчеле.
А не е еден случај, милион се.

Сосема друга работа се двојните аршини. Овој сиров легализам, од цитатот на вехабистот, одма се претвара во нешто сосема спротивно, кога тоа им одговара. Некој кој не е од тука би помислил дека wanna-be-Арапиве наши, се најголеми почитувачи на редот и законите... се до првата судска одлука која не им е по терк на геноцидната идеологија.

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
мене тоа ми е највеќе криво и не ги разбирам ни тие ни тие. зашто и јас да немав прилика, фала му на Бог, да прочитам за исламот, да читам куран, ќе останев на тоа да го мразам сето тоа ради такви луѓе.......[DOUBLEPOST=1394033228][/DOUBLEPOST]
Баш на ова мислев.

Секогаш има некое алиби, изговор и слично. Се само трудот на мачениците да не се осуди.
"Не е докажано."
"Не се уапсените."
"Кафири сами си ги скршиле крстовите во Лабуништа", "сами си ја запалија црквата во селото" и се така, за секој посебен случај, што за жал, го имаме на секои два-три дена. И ако си помисливте дека ваљда ќе им биде срам истово да го тврдат и за останите муслимански злосторства по Блиски Исток и сев. Африка, - Не, они исто вака, без грам совест, ќе ја верглаат истата плоча за и геноцидот на Христијаните во Ирак, Пакистан, Египет, Тунис и во останатите земји од регионот. Све тоа за нив е некој друг, не е докажано, невини се, самите кафири се криви и слично. Иако ниту најнедоветниот Муслиман не верува во тоа. Слично како што за време на нацизмот сите знаеле што се случува ама си молчеле.
А не е еден случај, милион се.

Сосема друга работа се двојните аршини. Овој сиров легализам, од цитатот на вехабистот, одма се претвара во нешто сосема спротивно, кога тоа им одговара. Некој кој не е од тука би помислил дека wanna-be-Арапиве наши, се најголеми почитувачи на редот и законите... се до првата судска одлука која не им е по терк на геноцидната идеологија.
види се е можно. зашто тоа е политика. дека не треба да се осудуваат одма муслиманите не треба. ама дека треба муслиманите да си го бранат исламот од таканаречени муслимани треба.............

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
мене тоа ми е највеќе криво и не ги разбирам ни тие ни тие. зашто и јас да немав прилика, фала му на Бог, да прочитам за исламот, да читам куран, ќе останев на тоа да го мразам сето тоа ради такви луѓе.......
Види, мене нема потреба да ми ги пееш тие песни. Скроз е јасно кој си и што праиш.
Тоа дека си наводно немуслиман, кој ете ја видел светлината во Исламот и покрај сите пиздарии што Муслиманите ги прават врз цел свет, тоа на другите кажи им го.
Не е прв пат од исламскицентар.ком, да пратат на Кајгана некој кој ќе глуми.

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
Види, мене нема потреба да ми ги пееш тие песни. Скроз е јасно кој си и што праиш.
Тоа дека си наводно немуслиман, кој ете ја видел светлината во Исламот и покрај сите пиздарии што Муслиманите ги прават врз цел свет, тоа на другите кажи им го.
Не е прв пат од исламскицентар.ком, да пратат на Кајгана некој кој ќе глуми.
ок друже. незнам што сакаш? ако викаш дека сум муслиман еве ти кажувам јавно дека јас ги осудувам тие што тоа го направиле и секој што во име на исламот прави неисламски работи. сега што ќе сакаш?

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
ок друже. незнам што сакаш? ако викаш дека сум муслиман еве ти кажувам јавно дека јас ги осудувам тие што тоа го направиле и секој што во име на исламот прави неисламски работи. сега што ќе сакаш?
Jajca farbani da jades na velikden i selfie da ni pratish. :)

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Може да бидат и 1 спрема 999999 тоа е само веројатност и претпоставка, никако доказ.[DOUBLEPOST=1394025505][/DOUBLEPOST]
О ти, трагичен и професионално деформиран човече, за да некој нешто осуди мора да докажеш правно за тоа, не може да се осудува врз основа на пишувања од курир, блиц, република, пресс24..
Поздрав.
Добро, зошто ги браниш оние кои ви ја валкаат религијата? Логички би било да ги напаѓаш.
Ако религијата е дел од тебе, а тие ја оцрнуваат, тогаш оцрнуваат и дел од тебе!
не ме разбираш. сакав да кажам не е битно дали се албанци, македонци, срби, членови на сојуз, сакав да кажам такви луѓе неможе да се наречат муслимани. не е битно кој е сигурно не е муслиман. тоа сакав да речам. инаку се огромна црна дамка, барем во моите очи и од порано и сега. такви луѓе се многу криви за лошата замисла за исламот, само незнам зашто се ќути...........[DOUBLEPOST=1394022791][/DOUBLEPOST]прашање:
дали мора на арапски да се кажуваат зборовите во дадени моменти кога на пр се бара заштита кај Аллах??
тие оцрнуваат и дел од тебе.
Е сега, прочитај ја репликата на Хаттаб1 кон мојот коментар и согледај ја разликата.
Убаво те разбирам инаку.;)

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Добро, зошто ги браниш оние кои ви ја валкаат религијата? Логички би било да ги напаѓаш.
Ако религијата е дел од тебе, а тие ја оцрнуваат, тогаш оцрнуваат и дел од тебе!

тие оцрнуваат и дел од тебе.
Е сега, прочитај ја репликата на Хаттаб1 кон мојот коментар и согледај ја разликата.
Убаво те разбирам инаку.;)
Не ги бранам бе друже, ти докажи дека муслимани го направиле тоа,јас одма ќе го осудам тоа дело.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не ги бранам бе друже, ти докажи дека муслимани го направиле тоа,јас одма ќе го осудам тоа дело.
А што ако тоа го направиле муслимани кои биле во заблуда во која ги донел лично Алах, согласно сура 16, стих 93? Дали ако ги осудиш, нема со тоа да одиш против волјата на Алах?

Kajgana Shop

На врв Bottom