Kadaif
M.D.
- Член од
- 21 јануари 2008
- Мислења
- 7.577
- Поени од реакции
- 9.672
Кој те спомнал тебе?Не ти е доволно тебе изгледа си бараш уште.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кој те спомнал тебе?Не ти е доволно тебе изгледа си бараш уште.
нели едно време се зборуваше за некаква си идеја за враќање на македонските стручњаци од странство.Што стана со тоа?! се врати ли некој да се нафати да работи за ученички џепарлак од 12.000 ден
Работат транспорт во ГерманијаИ каде се запишуваа оние што немаа доволно поени да аплицираат во Скопје?
Чекај изгледа не те сфаќам добро, ти као ме потценуваш оти работам транспорт? Треба да се навредам или шо ти е план? Да знам како да се поставам де.Работат транспорт во Германија![]()
Веке кога почнавте со честитки ајде и од мене еден поздрав до сите печалбари, азиланти и мигранти
со песната
Пријател мој работи во Скопје во некоја мешовито Македонско Бугарска фирма за појма немам што.Хм, не знам, многу чудно ми е ова да го носеле да работи во странство, не викам дека лажеш ама чудна ми е сторијава. Има некој друг вакви сознанија?
Пријател мој работи во Скопје во некоја мешовито Македонско Бугарска фирма за појма немам што.
Тоа беше пред незнам година и пол и од тогаш до последно што се имаме слушнато платата му е зголемена од почетни 350 евра на отприлика 500 плус дневници за прекувремено и патни трошоци.
Сега моментално е во Франција на некој саем или дообука сето тоа платено до фирмата, инаку редовно го праќаат некогаш Австрија најчесто Бугарија.
Е сега далеку е од замислените 3000 евра ама ни 500 не е лоша цифра.
Не океј, сфаќам ова како иде, ме интересираше стриктно за Микросам. Приватниве фирми обично вака прават ако видат те бива те праќаат на курсеви, дообуки на нивна сметка, само што 90% сум сигурна дека по обуката потпишал другарот твој договор дека ќе работи уште минимум 3-5 години во фирмата. Да не им испадне за џабе инвестицијатаПријател мој работи во Скопје во некоја мешовито Македонско Бугарска фирма за појма немам што.
Тоа беше пред незнам година и пол и од тогаш до последно што се имаме слушнато платата му е зголемена од почетни 350 евра на отприлика 500 плус дневници за прекувремено и патни трошоци.
Сега моментално е во Франција на некој саем или дообука сето тоа платено до фирмата, инаку редовно го праќаат некогаш Австрија најчесто Бугарија.
нели едно време се зборуваше за некаква си идеја за враќање на македонските стручњаци од странство.Што стана со тоа?! се врати ли некој да се нафати да работи за ученички џепарлак од 12.000 ден
Чекај изгледа не те сфаќам добро, ти као ме потценуваш оти работам транспорт? Треба да се навредам или шо ти е план? Да знам како да се поставам де.
За во Македонија супер се тие 500 евра....иако не е нешто многу таква цифра може и да ме задржи овдека.Пријател мој работи во Скопје во некоја мешовито Македонско Бугарска фирма за појма немам што.
За Микросам појма немам. Овде дали потпишал незнам, не се ни замарав. Инаку е многу логична работа тоа да потпишиш дека нема да ги напуштиш минимум една година некогаш и повеќе, во спортивно ке си го платиш целиот износ на обуката, семинарите и незнам што. Јас барем не гледам ништо лошо во тоа.Не океј, сфаќам ова како иде, ме интересираше стриктно за Микросам. Приватниве фирми обично вака прават ако видат те бива те праќаат на курсеви, дообуки на нивна сметка, само што 90% сум сигурна дека по обуката потпишал другарот твој договор дека ќе работи уште минимум 3-5 години во фирмата. Да не им испадне за џабе инвестицијата![]()
Секако, заборавив да поменам, фер е, затоа што на пример IT курсевиве се од 2000 евреи нагоре, не се тоа 200 денари.За Микросам појма немам. Овде дали потпишал незнам, не се ни замарав. Инаку е многу логична работа тоа да потпишиш дека нема да ги напуштиш минимум една година некогаш и повеќе, во спортивно ке си го платиш целиот износ на обуката, семинарите и незнам што. Јас барем не гледам ништо лошо во тоа.
Возиш ли камиoн?
Fährst Du einen LKW in Deutschland? Ich musste jedoh dies fragen![]()