Прашања за Исламот III

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
72[DOUBLEPOST=1393958965][/DOUBLEPOST]
Инаку денеска се искршени православните гробишта и во Македонија. Не мораш до Косово да идеш.
Околу тоа не сум информиран.
И констатација, нема докази дека се муслимани!, а јас незнам кои би можел друг да биде!?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Околу тоа не сум информиран.
И констатација, нема докази дека се муслимани!, а јас незнам кои би можел друг да биде!?
Имаат они одприлика 2-3 одговора кои ги даваат за секое злосторство кое ќе ни го напраат.
Да, еден од одговорите е тој - не се Муслимани сторителите.

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
Јас не се пронаоѓам во куранот, немам став, затоа прашувам, затоа што сакам да видам вие како гледате на него? Ако некој самиот нема објаснување за пораката во текст кој го смета за божји, како ќе може истиот да го примени кон останатите?
зашто ме праша дали тој што носи во заблуда е лажго? имаше цел........кажи ја[DOUBLEPOST=1393964061][/DOUBLEPOST]
Денес повторно се кршени српски православни гробишта на територија на К. и М.!
Коментар!?
идиотизам..................
за некои исламот ќе е крив

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Ако Исламот е идеологијата која ги поттикнува Муслиманите да ги правдаат, да им бараат алиби, на другите Муслимани за работите кои им ги прават на кафирите, тогаш можеби во право би бил тој, кој Исламот би го обвинил.

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
Имаат они одприлика 2-3 одговора кои ги даваат за секое злосторство кое ќе ни го напраат.
Да, еден од одговорите е тој - не се Муслимани сторителите.
и тоа како е точно[DOUBLEPOST=1393964373][/DOUBLEPOST]
Ако Исламот е идеологијата која ги поттикнува Муслиманите да ги правдаат, да им бараат алиби, на другите Муслимани за работите кои им ги прават на кафирите, тогаш можеби во право би бил тој, кој Исламот би го обвинил.
зошто исламот би го обвинил бе о човек?? можам ли да го обвинам цело твое семејство затоа што ти пример се дрогираш?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
зашто ме праша дали тој што носи во заблуда е лажго? имаше цел........кажи ја
Ти ја кажав - Ако ти не ја знаеш целта на пораките од книга која ја сметаш за света, како ќе знаеш да ги примениш тие пораки кон другите? Ако немаш објаснување за тие постапки, како ќе знаеш дека се божји а не човечки, демонски или какви и да се?

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
Ти ја кажав - Ако ти не ја знаеш целта на пораките од книга која ја сметаш за света, како ќе знаеш да ги примениш тие пораки кон другите? Ако немаш објаснување за тие постапки, како ќе знаеш дека се божји а не човечки, демонски или какви и да се?
има многу работи заради кои куранот и исламот се Божји. дугачка тема. а ти мислиш демонска е?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
има многу работи заради кои куранот и исламот се Божји. дугачка тема. а ти мислиш демонска е?
За мене демонска е ако стравот ти е двигател и репер за тоа што е вистината. Ако се плашиш да донесеш заклучок, да искажеш мислење или критички да се изразиш поради казна од ентитет кој го сметаш за Бог, тогаш за мене тоа битие е демонско!

Член од
21 мај 2012
Мислења
296
Поени од реакции
59
За мене демонска е ако стравот ти е двигател и репер за тоа што е вистината. Ако се плашиш да донесеш заклучок, да искажеш мислење или критички да се изразиш поради казна од ентитет кој го сметаш за Бог, тогаш за мене тоа битие е демонско!
нема шанси да е демонска книга, тоа го потврдува Аллах во светиот Куран.

Сура 26
Еш-Шуара

210. и Опомената(Куранот) не ја објавуваат шејтаните!
211. не треба а и не можат тоа да го направат!
212. оддалечени се, навистина, од опомената нејзина!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
нема шанси да е демонска книга, тоа го потврдува Аллах во светиот Куран.

Сура 26
Еш-Шуара

210. и Опомената(Куранот) не ја објавуваат шејтаните!
211. не треба а и не можат тоа да го направат!
212. оддалечени се, навистина, од опомената нејзина!
Аха, значи куранот е доказ дека куранот не е демонски?

Последно уредено:
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
зашто ме праша дали тој што носи во заблуда е лажго? имаше цел........кажи ја[DOUBLEPOST=1393964061][/DOUBLEPOST]
Не, искрено јас мислам дека стојат некои членови од племенскиот сојуз.
Уште еден доказ дека тие не се муслимани.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Денес повторно се кршени српски православни гробишта на територија на К. и М.!
Коментар!?
Кога ќе се потврди дека сторителите се муслимани пак ќе го поставиш прашањето и ќе добиеш коментар.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Кога ќе се потврди дека сторителите се муслимани пак ќе го поставиш прашањето и ќе добиеш коментар.
Со 90% од населението муслимани и 10% православни, можностите се 1 спрема 9. Не верувам дека србите самите на себеси си направиле штета.
Веќе добив еден коментар, но и ова што ми го врати е коментар.:)

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Де, си играле деца, па на мртви луѓе им напраиле лошо, кај може на мртов лошо да му напраиш, значи нема везе, плус гробишта не треба ич, треба крематориум е не тука да се заузима простоР.

Kajgana Shop

На врв Bottom