Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    734

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
1743703_10201877186396911_1712667980_n.jpg [DOUBLEPOST=1393942923][/DOUBLEPOST]
„САД и европските сојузници размислуваат за санкции против Русија за движењето на нејзините армиски сили во Украина. Путин, пак, кажа дека оние кои разгледуваат таква можност би требало да размислат и за штетата што ќе ја претрпат од таквата мерка.“

Ако е точно ова, Путин е фациште. Ама нели му се може.

„Често не обвинуваат дека сме немаме легитимитет за тоа што го правиме. Кога ќе ги прашам дали тие мислат оти имаат легитимитет за се што прават, одговараат: да. Тогаш ги потсетувам на Ирак, Авганистан, Либија…“, рече рускиот претседател.

Путин е Господ на Земјава.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
49.254
За разлика од западот, Русија и НР Кина први не признаа под уставно име. Американците не признаа баш тогаш кога се одржуваше референдумот за територијална организација. Британија и Франција не не имаат признаено. Кога гледаш што прават американците, Русите се цвеќе за мирисање. Русите барем интервенираат во близина на нив. Не ги поддржуваат Баскијците, или ги опремуваат со оружје.
Стварно мислам дека помина времето кога тие признавања под уставно име значеа нешто, ако не те научија минативе 25 години и самитот во Букурешт каде што у гз ни ги напикаа сите тие “битни признавања од пријателски земји и народи’’, не знам што ќе те научи да разликуваш празен гест од реална поддршка.
Единствената реална и опиплива подршка што сме ја добиле од било која странска земја во овие 25 години мизерија ни е добиено токму од Украина во форма на оружје во 2001 кога таа братска Русија во уста не не стави.

Мислам дека да е пресудна вољата на Украинскиот народ во ситуацијава, спремни се да им ги дадат и Крим и западните области населени со руси и се, само да се отарасат од нив, ама дека не е, и дека игра вољата на западот ќе ги пикнат во војна во која само они ќе бидат поразена страна.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
Ете зашто ЕУ си ќути,а само Америте прават конкретно нешто околу Украина.

fkpromaja

In the Heaven.
Член од
28 јули 2012
Мислења
449
Поени од реакции
256
А дали вие сте запознаени со фактот дека Американски банки земаат кредит од Русија и уште многууу други американски корпорации го користат истиот концепт на задолжување? Кредит од руски банки.
А Русија планира да го укине доларот, така да.

Член од
16 септември 2013
Мислења
687
Поени од реакции
514
Путин може да ја срамни цела Украина, незнам што се курчат овие украинциве.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Америчка демократија.
http://www.mkd.mk/svet/vesti/nato-na-kosovo-frlilo-10-toni-uranium-posledici-rak-leukemija-abortusi-deformacii-na

СЕГАШНИТЕ ГЕНЕРАЦИИ ВО ОПАСНОСТ

НАТО на Косово фрлило 10 тони ураниум, последици: рак, леукемија, абортуси, деформации на новороденчиња
Путин може да ја срамни цела Украина, незнам што се курчат овие украинциве.
Тоа не верувам дека би се случило. Не би пукале Русите на Украина, на скоро ист народ, релегија, писмо. Не ги сметам за такви.

fkpromaja

In the Heaven.
Член од
28 јули 2012
Мислења
449
Поени од реакции
256
Турците дигнале 8 Ф-16, најнови вести.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Updated, 8 p.m., March 3: WASHINGTON — CIA director John Brennan told a senior lawmaker Monday that a 1997 treaty between Russia and Ukraine allows up to 25,000 Russia troops in the vital Crimea region, so Russia may not consider its recent troop movements to be an invasion, U.S. officials said....

http://www.latimes.com/world/worldnow/la-fg-wn-us-intelligence-russia-ukraine-20140303,0,4657644.story#ixzz2v0fDNI7L

Izgleda deka za Putin ova ne e agresija...neshto kako "business as usual" shto bi se reklo.

fkpromaja

In the Heaven.
Член од
28 јули 2012
Мислења
449
Поени од реакции
256
Носачи има и Русија има и САД, чиви носачи? Само Америка Италија и Франција мислам имаја повеќе од 2, но како што знам Турциве им забраниле на америве преку Босфор да се шлепаат за Крим?

i dva nosaci na avioni preku Istanbul se na pat kon Krim

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Носачи има и Русија има и САД, чиви носачи? Само Америка Италија и Франција мислам имаја повеќе од 2, но како што знам Турциве им забраниле на америве преку Босфор да се шлепаат за Крим?
Преку Турција и Босфорот како што знам може да патуваат само руски носачи на авиони.Турција е на страната на Русите наклонета

fkpromaja

In the Heaven.
Член од
28 јули 2012
Мислења
449
Поени од реакции
256
Знам, да беа говеда од НАТО летелицата крај Турска шо летела ќе ја срамнеја затоа што биле 8 Ф-16, ама сепак ги дигнале ф-16 ради НАТО протоколи и процедури... Плус овој Ердоган како што знам е со Русија, а Американциве режисираат демонстрации као тој бил промуслимански настроен ама затоа во негово време Турција влезе во Г-8 ми се чини и каде не. Проклети Американци.

Kajgana Shop

На врв Bottom