Денешните мажи...

Многу генерализирања и за мажите и за момите во темава. Појма немам шо како, само да си кажам едно ретардирано случување ако можи така да се речи од пред неколку дена.

Седиме на кафе во то Битолата, сите колеги собрани, лево од нас седеа 4-5 машки деца на кафе такоџе. Кафето им стои, тие со телефоните в рака, куц куц, шо има на фејсбук хихихи хахаха, пак куц куц, пак хихихи хахаха, и едно време останаа само на куц куц.
Потоа дојдоа девојчиња, исто така помали, да речам таман за нив, веројатно средно да беа двете групи, некаде прва година-втора, и овие женскиве седат на друга маса веднаш до нив, муабетат, повишуваат тон, се прават главни ти текнува, да привлечат внимание, овие црепчињата, не ги пуштија телефоните од рака...........Ова е ретардиран начин на користење на технологијата. Подобро седи дома, рашири се ко човек во тренерчиња, и гледај во некој убав екран и куцај на тастатура, него очи да ти капат во едно мало екранче дури се мачиш на тачот да пишиш некое буквуле. Битно кафето им се излади, го подзаборавија.

Ае јас не треба воопшто да зборувам на оваа тема со моите 15 години али ете ќе кажам за оние машки со кои шо сум секој ден, ма и невервам многу дека ќе се вразумат во иднина, баш ќе си останат исти.
Ги гледаш се шеткат на училиште со спуштени пантолони као да имаат извршено голема нужда во гаќи.Во веѓите искубани ги глеаш џоа ко жениве од 70тите, една линија веѓите, две три влакненца дали имаат.Толку изгледаат смешно, што дури и иам во лице речено и они:Беај бе онаму, во мода е ова сега-Да де секако.Пеглаат коси, пудра ставаат на лице,да да.Други депилирани на нозе на раце,мазни као бебешко газе.Уште да гии прашаш дали им е редовна менструацијата.Врие од богаташи со најнови модели на мобилни, најк адидас.Не битно што татко му и мајка му работат за мизерна плата кутрите, тој треба во најнова мода да биде облечен, со најскап телефон.Толку мизерно.Немаат никакво понашање према никој, па да го тргниме настрана и џентлменството и се.Ги гледаат сите со презер, као да се на пониско ниво, омаловажување, вреѓање ради физички изглед.Никакво понашање према женска, се само во устата им е леле ова да ти напраам, она да ти напраам, ако си им другарка.Преречи му нешто одма си ку*ва.Баш ме интересира во шо мажи ќе израснат тие, пичкици во душата.

Ае јас не треба воопшто да зборувам на оваа тема со моите 15 години али ете ќе кажам за оние машки со кои шо сум секој ден, ма и невервам многу дека ќе се вразумат во иднина, баш ќе си останат исти.
Ги гледаш се шеткат на училиште со спуштени пантолони као да имаат извршено голема нужда во гаќи.Во веѓите искубани ги глеаш џоа ко жениве од 70тите, една линија веѓите, две три влакненца дали имаат.Толку изгледаат смешно, што дури и иам во лице речено и они:Беај бе онаму, во мода е ова сега-Да де секако.Пеглаат коси, пудра ставаат на лице,да да.Други депилирани на нозе на раце,мазни као бебешко газе.Уште да гии прашаш дали им е редовна менструацијата.Врие од богаташи со најнови модели на мобилни, најк адидас.Не битно што татко му и мајка му работат за мизерна плата кутрите, тој треба во најнова мода да биде облечен, со најскап телефон.Толку мизерно.Немаат никакво понашање према никој, па да го тргниме настрана и џентлменството и се.Ги гледаат сите со презер, као да се на пониско ниво, омаловажување, вреѓање ради физички изглед.Никакво понашање према женска, се само во устата им е леле ова да ти напраам, она да ти напраам, ако си им другарка.Преречи му нешто одма си ку*ва.Баш ме интересира во шо мажи ќе израснат тие, пичкици во душата.
Ај сега дај обратно опис и за женските каков што даде вака ,,општ" за маживе, да видиме како стојат работите :)

Немаат муда. Добри 80% бар од нив.
Ваљда за украс им се, поарно обетки да си направат од нив.

Не знаат да и признаат на девојка дек......

Нели вие бевте модерни жени и сакате да бидете рамо до рамо со мажите, да кршите асфалт со хилта, да не правите ручек мажот да прави, вие да придонесувате во семејството, да бидете испреплетен јазол меѓу секс објект и почитувана жена ... те молам одмакни ми се со дволичноста во постов, ми доаѓа да си упукам во колено колку сте несфатени.

Ај сега дај обратно опис и за женските каков што даде вака ,,општ" за маживе, да видиме како стојат работите :)

Темата е ''денешните мажи'' или јас лошо читам? :)

"Те молам" кажи ни за денешните жени. Во ред е сега ?
Ако несакаш тука радо би во една групна приватна порака, баш сакам да слушнам каде се движат погледите на една зрела 15 годишна девојка .. пардон, жена, се извинувам.

Фала.

Да де, добро читаш, а јас ти поставив прашање, со истиот пристап на субјективно набљудување, да ги опишиш и жените, чунки во твојот пост барем јас забележувам некоја феминистичка црта која ете ми збоди очи, па да видам дали истата некако ќе се забриши и ќе премини во пообјективна, ако гледаме обратно напоинаку :)

"Те молам" кажи ни за денешните жени. Во ред е сега ?
Ако несакаш тука радо би во една групна приватна порака, баш сакам да слушнам каде се движат погледите на една зрела 15 годишна девојка .. пардон, жена, се извинувам.

Фала.

''Молбата'' ќе биде прифатена.
Женскиве сме бетер од машките, барем во моите очи дека сум женско.Ќе почнам со физички изглед како со машките.Идат на училиште со пудра залепена за лице од минатата вечер, и над тој слој, уште неколку подебели слоја, лицето со најнова кремова фасада, или као шо би се рекло зациментирала аргета на лицето.Црни гурелки во очите ради неизмиениот креон и туш.Има и други кои си ја бришат шминката али пардон, ооние си стават нова свежа шминка во уште поголеми слоја, како и да е простено им е.не е битно што се цели со сало, си ставиле хеланки и око не им трепнува.Тесни маички под кои спојлерите си бараат слобода и ѕиркаат од сите страни.Извини госпожа, на училиште рече дека си?
Карактер 0.Дозволваат на 13/14 години машките секако да се 'изживуваат'' над нив.Ги фаќаат каде стигнат, а овие абе абер си немаат, гордост им е.'' Шмизли '' насекаде, на кои главна тема им е петок, и пијанџењето.како и машките, и овие со сите се понашаат како да се на повисоко ниво, сите ги гледаат со омаловањување.недај боже да дојдеш на училлиште без шминка и без најк или адидас.Лузерка си, готово.

Сеа?Како се движат погледите на една 15 годишна ''жена''?

Да де, добро читаш, а јас ти поставив прашање, со истиот пристап на субјективно набљудување, да ги опишиш и жените, чунки во твојот пост барем јас забележувам некоја феминистичка црта која ете ми збоди очи, па да видам дали истата некако ќе се забриши и ќе премини во пообјективна, ако гледаме обратно напоинаку :)

Зарем само во нејзиниот пост забележа феминистичка црта? :)

А каква црта имаат постовите на машките каде што ги критикуваат жените?
Феминистичка црта ради тоа што си кажав какви машки иам во опкружувањето?Не сум знаела дека ако гледаш реално на нештата си феминистка, али ете сега дознав.Отсега само ќе ве фалам.:)

''Молбата'' ќе биде прифатена.
Женскиве сме бетер од машките, барем во моите очи дека сум женско.Ќе почнам со физички изглед како со машките.Идат на училиште со пудра залепена за лице од минатата вечер, и над тој слој, уште неколку подебели слоја, лицето со најнова кремова фасада, или као шо би се рекло зациментирала аргета на лицето.Црни гурелки во очите ради неизмиениот креон и туш.Има и други кои си ја бришат шминката али пардон, ооние си стават нова свежа шминка во уште поголеми слоја, како и да е простено им е.не е битно што се цели со сало, си ставиле хеланки и око не им трепнува.Тесни маички под кои спојлерите си бараат слобода и ѕиркаат од сите страни.Извини госпожа, на училиште рече дека си?
Карактер 0.Дозволваат на 13/14 години машките секако да се 'изживуваат'' над нив.Ги фаќаат каде стигнат, а овие абе абер си немаат, гордост им е.'' Шмизли '' насекаде, на кои главна тема им е петок, и пијанџењето.како и машките, и овие со сите се понашаат како да се на повисоко ниво, сите ги гледаат со омаловањување.недај боже да дојдеш на училлиште без шминка и без најк или адидас.Лузерка си, готово.

Сеа?Како се движат погледите на една 15 годишна ''жена''?

Од горенаведеново, и брз поглед на страшниот аватар, верувам дека дискретно сакаш да наговетиш дека се оджаваш и си релативно по паметна од поголемата популација на прерано израснати цициња ?

Другите само ги разгледав, но да речеме дека ги претпоставив, плус како ,,олеснителна" околност ќе им ја дадам возраста, но ептен очи ми збоди тоа што 15 годинки годинки имаше ептен жустро испукување, кое на 30 години, не ни сакам да замислам како би изгледало ако се продолжи под претпоставка со исто размислување :D

Инаку Христина, има фини момци и девојки, не е се така лево :)

p.s и од тоа левото има полево, но општата слика да не ги занемарува оние убајте дечиња.

Абе имаше една јака реченица во еден филм, Ex drummer. Четири retarded батиња се собираат и прават бенд, се думаат за име и вака некако оди дискусијата.

l've got a handicap, quite a conspicuous one. l can't play the drums. And l've got a good name for the band. The Feminists.
- The what? Feminists?
Yes, four handicapped guys are just as good as four feminist bitches? Get it?

Да не дојди до заблуда, и шовите не ги сакам. Глупи ми се тие определби.

Последно уредено:
Другите само ги разгледав, но да речеме дека ги претпоставив, плус како ,,олеснителна" околност ќе им ја дадам возраста, но ептен очи ми збоди тоа што 15 годинки годинки имаше ептен жустро испукување, кое на 30 години, не ни сакам да замислам како би изгледало ако се продолжи под претпоставка со исто размислување :D

p.s и од тоа левото има полево, но општата слика да не ги занемарува оние убајте дечиња.

face_1292752599_by_Dawgra.png

Од горенаведеново, и брз поглед на страшниот аватар, верувам дека дискретно сакаш да наговетиш дека се оджаваш и си релативно по паметна од поголемата популација на прерано израснати цициња ?

Абе друже, мислиш мене не ми се случило да си легнам со неисчистена шминка, али не сум излегувала никаде така како плашило, а не па на училиште да одам таква.Или пак, и мене ми се десило да ме удрат по газ, али се знае шо следвува после.Тоа што не припаѓам во групата на 14 годишни што се пијанат секој викенд,и што дозволуваат секој да прави со нив што сака сум понапредна.?

Океј, моја грешка шо не напишав Некои од нив, али мислев дека се разбравме.Како што има машки и женски како оние што јас ги опишав, така има и фини и добри, али ми се чини дека се/сме во изумирање.Дај Господ да грешам хаха :icon_lol:

Не викај два пати :D

Во сексуална смисла секој станува маж/жена после полов однос. Но само во сексуална смисла. Во секоја друга смисла, созрева кога ќе одговара за своите постапки. Барем на хартија некаде на 18. А вистински созреан човек, не бара 50 денари за цигари од тато на години во кои треба самиот да ја превземе одговорноста за фамилијата. Дали е жена или маж небитно.

Така да одговорот на прашањето кое го поставив е дека многу деца се заробени во машко возрасно тело. Тато, тато, тато бе дај 100че за искачање на 40год. Џе ти је вилица бе момак? А ќе речеш треба фамилија да рани, столб да биде, глава на фамилија :pos:
(не е наменето владе за тебе, само ете тебе ти го поставив прашањето, ти како маж како гледаш на тие работи. Али ти ја дотера до мистерија, ја исплетка од 10 до 50 :D)
Ајде сега пак машките криви. Пак ние искомплициравме , пак ние се навртивме да правиме криви дрини која е права жена ,кој е прав маж, кој кога созрева пред законот и кој не созрева никогаш.
А зошто ?? Дека поставив прашање кое патемречено не беше ни сложено и одговорот е во болдот. Кој праша за психичко созревање и за гледање фамилија и незнам што. Каде видовте дека прашувам такво нешто.
Ништо,едно мора да ви се признае. Генетски сте предодредени да направите проблем од ништо, да направите драма од истиот тој проблем и нормално да го обвините машкиот пол дека тој е крив за проблемот кој настанал. Секоја чест (y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom