Кој ја цензурира Библијата?

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
Откај си сигурен дека разумот е разумен?
види вака... има малце подолго време кај што го изучувам раното христијанство, историјата и светот на израел во тоа време, нивните односи внатрешни и со рим... значи се насобрало така една количина знаење. И имам дискутирано со разни луѓе и одвде и на други места за темата и имам поминато и вакви филозофско замаглени нејасни одговори на конкретно и јасно прашање. Не ме изненади, не ме измести од колосек не ми скрена пажња на нешто друго.

види вака... има малце подолго време кај што го изучувам раното христијанство, историјата и светот на израел во тоа време, нивните односи внатрешни и со рим... значи се насобрало така една количина знаење. И имам дискутирано со разни луѓе и одвде и на други места за темата и имам поминато и вакви филозофско замаглени нејасни одговори на конкретно и јасно прашање. Не ме изненади, не ме измести од колосек не ми скрена пажња на нешто друго.
Количина знаење?!

Број од чевли?...:unsure:
не друго е ова према светите отци максимум знаење кое може еден смртик да се здобие е 38 (спореди кај Принципите на божјето светлоблагоспознаваније од отец Џони и во невероватната премудроствејанијена духовитост кај свети Шавараланде) кои двата (секако налеани од светиот дух) констатираа дека само вистинските приатели и другари на Бог можат да достигнат знаење над 40 - додека остали ќе мислат дека е тоа број на чевли

не друго е ова према светите отци максимум знаење кое може еден смртик да се здобие е 38 (спореди кај Принципите на божјето светлоблагоспознаваније од отец Џони и во невероватната премудроствејанијена духовитост кај свети Шавараланде) кои двата (секако налеани од светиот дух) констатираа дека само вистинските приатели и другари на Бог можат да достигнат знаење над 40 - додека остали ќе мислат дека е тоа број на чевли

Тко је Џони? Локален уличен кер?...:unsure:
И од кај Ти е ова дека знаењето од Светите Оци има своја мерка?

Тко је Џони? Локален уличен кер?...:unsure:
И од кај Ти е ова дека знаењето од Светите Оци има своја мерка?
Не ги знаеш нив Мики, уште си под 40, него твое мислење за темата? зошто е сменато од татко Му во Јосиф? Дали се работи за иста особа (текстот суштински не е менуван) или се работи за две различни особи - текстот е суштински сменет?

Не ги знаеш нив Мики, уште си под 40, него твое мислење за темата? зошто е сменато од татко Му во Јосиф? Дали се работи за иста особа (текстот суштински не е менуван) или се работи за две различни особи - текстот е суштински сменет?

- Хмм, не сум по под 40, уште сум под 30, ама ајде...:icon_lol:
- Јосиф е татко Христов по Закон, а не биолошки татко: се работи за иста „особа„ а тоа е праведниот Јосиф. Слично на тоа, Јосиф е маж/сопруг Богородичин по Божјата промисла, а не и во нивното реално сопружничко живеење. Слично на тоа, Јаков е брат Исусов/Господов по Закон, а не биолошки брат, односно Јаков е биолошки син Јосифов.

Што е ова плачење(по која тема ќе стигнеш)? Разбираш ли воопшто што прашувам?
Не, ама биди трпелив! Запишав докторски студии, за десетина години ќе се стекнам со потребната елоквентност и наобразба за да ја разберам твојата софистицирана лингвистичка екскпресија.

Не, ама биди трпелив! Запишав докторски студии, за десетина години ќе се стекнам со потребната елоквентност и наобразба за да ја разберам твојата софистицирана лингвистичка екскпресија.
Ценам амбициозност, но не се мачи, едноставно е.;)
Прашањето беше до @ Let 3, но кога веќе „улета“: од каде ја црпиш објективноста(разумен разум?!)?

Ценам амбициозност, но не се мачи, едноставно е.;)
Прашањето беше до @ Let 3, но кога веќе „улета“: од каде ја црпиш објективноста(разумен разум?!)?
Види, мојата објективност и разум ми велат дека со тебе нормална дискусија не бива, бидејќи немањето на аргументи се обидуваш да го замачкаш со тресење глупости маскирани во интелектуална, елоквентна, софистицира, бла, бла, бла.....тегет оооо, тегет чорапа - форма.
Затоа, веслај си ти со Let 3, ликови како тебе се специјалитет за него. ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom