Воени злосторства на терористите од УЧК

Член од
2 март 2014
Мислења
5
Поени од реакции
13
kade e ova slikano od koja zaseda? prati mi gi vo poraka slikite
stavi gi slikite da gi vidime koi se pleme nivno
Ова е месец април, кај село Лисец. Тигрите западнаа во заседа на ОНА, по 3 часовна битка, тигрите се извлечени, немаше повредени тигри.

• Војник •

БОРБА ТЕ ЧЕКА!
Член од
6 април 2011
Мислења
457
Поени од реакции
1.263
Ова е месец април, кај село Лисец. Тигрите западнаа во заседа на ОНА, по 3 часовна битка, тигрите се извлечени, немаше повредени тигри.
Од каде тие информации ако смеам да те прашам?

Член од
14 октомври 2013
Мислења
886
Поени од реакции
3.485
daj kazi poveke za zasedite na ONA za vejce kazi nesto da doznaeme?

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Бидејќи темава ми е болна за зборење и отсекогаш ќе ми биде,само ја читам и следам се што пишувате.Изгубив неколку познаници и еден роднина и нималку не е лесно кога ќе изгубиш некого од такво племе во заседа,на педерски и кукавички начин,а денеска гледаш како дел од тие се унапредени на видни владини позиции и се смешкаат пред камери,додека роднините на загинатите бранители сеуште се влечкаат по судови и имаат вечна црнина во срцето.Се да им ебам јас нивно,баш поради нив македонецот пати ли пати и решението го бара да избега надвор од државава.И со право.

Еве ви еден линк,се надевам ќе ви “користи“

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=111181058

Член од
2 март 2014
Мислења
5
Поени од реакции
13
daj kazi poveke za zasedite na ONA za vejce kazi nesto da doznaeme?
Масакрот во вејце е повеќе од очигледно дека е наместена работа, но не е со сигурност потврдено кој ги предал. Трасата на движење на македонски сили ја знаел командантот на единицата, и началникот на СВР Тетово Игор (не ми текнува на презимето), кој подоцна при истрагата се испостави дека има 500 000 евра, но незнаел да кажи од каде му се тие пари (мислам дека него го осудија за овој чин). Не ја изоставуваме можноста дека вечерта пред заседата, ноќна стража бил нашиот тековен министер за одбрана Талат Џафери, кој следниот ден сосе опрема дезертира од АРМ и се приклучи на ОНА. Потврдено е од страна на некој од преживеаните, дека напаѓачите кај вејце зборувале на различни јазици (албански, србски... ). Имам гледано видеа од другари блиски на загинатите, кои исто така биле на служба и пристигнале веднаш од кога била побарана помош преку радио, како нивните другари биле изгорени, како им паѓале екстремитетите кога сакале да ги извлечат за да не ги дорастргнат животни, но искрено не сакам повторно да го гледам тоа видео....

Бидејќи темава ми е болна за зборење и отсекогаш ќе ми биде,само ја читам и следам се што пишувате.Изгубив неколку познаници и еден роднина и нималку не е лесно кога ќе изгубиш некого од такво племе во заседа,на педерски и кукавички начин,а денеска гледаш како дел од тие се унапредени на видни владини позиции и се смешкаат пред камери,додека роднините на загинатите бранители сеуште се влечкаат по судови и имаат вечна црнина во срцето.Се да им ебам јас нивно,баш поради нив македонецот пати ли пати и решението го бара да избега надвор од државава.И со право.

Еве ви еден линк,се надевам ќе ви “користи“

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=111181058
Таа сликата со тенкот на АРМ. Тоа е близу Радуша, кога е нападнат кампот на АРМ, се водела 5 часовна битка се до моментот кога стигнало засилување од АРМ и притоа разбивање на групата терористи на ОНА. При повлекување на засилувањето еден тенк заглавил, и силите на АРМ го напуштиле бидејќи се работело за ноќно време неможеле да го извлечат, неколку дена потоа група на ОНА го извлекла тенкот и се "фалела" наоколу дека заробиле тенк од АРМ.

...Дали знаете дека во случајот Карпалак, непосредно после нападот, брзо пристигнал Ми 24 хеликоптер кој бил во придружба на другиот конвој кој што требало да изврши смена на единиците Тетово-Јажинце, хеликоптерот отворил оган на групата терористи, така што ги спречил да ги кренат во воздух автопатот со 200кг поставен динамит, пришто пилотот на хеликоптерот пријавил дека од местото кај што се наоѓале групата терористи бегаат два џипа на КФОР, кој се скриле еден во Тетово, еден во Ново Село....

• Војник •

БОРБА ТЕ ЧЕКА!
Член од
6 април 2011
Мислења
457
Поени од реакции
1.263
Масакрот во вејце е повеќе од очигледно дека е наместена работа, но не е со сигурност потврдено кој ги предал. Трасата на движење на македонски сили ја знаел командантот на единицата, и началникот на СВР Тетово Игор (не ми текнува на презимето), кој подоцна при истрагата се испостави дека има 500 000 евра, но незнаел да кажи од каде му се тие пари (мислам дека него го осудија за овој чин). Не ја изоставуваме можноста дека вечерта пред заседата, ноќна стража бил нашиот тековен министер за одбрана Талат Џафери, кој следниот ден сосе опрема дезертира од АРМ и се приклучи на ОНА. Потврдено е од страна на некој од преживеаните, дека напаѓачите кај вејце зборувале на различни јазици (албански, србски... ). Имам гледано видеа од другари блиски на загинатите, кои исто така биле на служба и пристигнале веднаш од кога била побарана помош преку радио, како нивните другари биле изгорени, како им паѓале екстремитетите кога сакале да ги извлечат за да не ги дорастргнат животни, но искрено не сакам повторно да го гледам тоа видео....
Името на тоа копиле е Игор Манојлевски. Да беше сега пред мене жив со мои раце ќе го удавев. Проклетен да е!

A затоа дека зборувале српски: Факт е дека не зборувале српски, туку хрватски. Имало од страна на терористите хрватски платеници.

Иначе фала за информациите.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576

Таа сликата со тенкот на АРМ. Тоа е близу Радуша, кога е нападнат кампот на АРМ, се водела 5 часовна битка се до моментот кога стигнало засилување од АРМ и притоа разбивање на групата терористи на ОНА. При повлекување на засилувањето еден тенк заглавил, и силите на АРМ го напуштиле бидејќи се работело за ноќно време неможеле да го извлечат, неколку дена потоа група на ОНА го извлекла тенкот и се "фалела" наоколу дека заробиле тенк од АРМ.

...Дали знаете дека во случајот Карпалак, непосредно после нападот, брзо пристигнал Ми 24 хеликоптер кој бил во придружба на другиот конвој кој што требало да изврши смена на единиците Тетово-Јажинце, хеликоптерот отворил оган на групата терористи, така што ги спречил да ги кренат во воздух автопатот со 200кг поставен динамит, пришто пилотот на хеликоптерот пријавил дека од местото кај што се наоѓале групата терористи бегаат два џипа на КФОР, кој се скриле еден во Тетово, еден во Ново Село....
Па јавна тајна е дека во редовите на УЧК голем дел беа платеници од цела Европа кој ја поштуваат само парата и спремни се на Се само за да имаат пари.А парите за платеници беа од Американците.Обуката од американците,оружјето исто така.Арачот на шкоптарите беше само да земат по еден член од секоја фамилија да се бори за “каузата“.Кој не сака да даде член,го јаде ќотекот.Членовите “борци за човекови права“ што се дел од форумов можат до утре да лаат и да го зборат обраното,дека сите биле Албанци што ја воделе војната.Мај ес,полуписмени сељаци што не знаат лопата у рака да држат,ќе војуваат против држава така спремно и организирано.Имаше и голем дел муџахедини во 2001 година,дури некои беа и команданти на единици кои дејствуваа против нашата држава.Се на се,грубо земено,лошо режирана војна од страна на американците со цел да не заплашат и гостите да го добијат тоа што го сакаат на сметка на македонците.

Јас сеуште стојам на она своето,да не ги примевме тука кај нас,немаше да се случи 2001 година.Немаше никогаш да се случи.Можеби ќе имаше пукање,но тоа ќе беше решено по кратка постапка во најбрз можен рок.Покојниот претседател Борис да не се тресеше како мало дете пред тест по математика и да го потпишеше документот за сеопшт напад на Арачиново,немаше да ги гледаме денеска у парламент терористите како решаваат за нашите судбини.

Него,те читам тебе упатен си во случките околу 2001 година и конфликтот,дај пишувај повеќе случки.Многу ме интересираат.[DOUBLEPOST=1393855010][/DOUBLEPOST]П.С

http://www.makedonskosonce.com/broevis/2006/sonce646.pdf/24_26_vejce.pdf

Последно уредено:
Член од
2 март 2014
Мислења
5
Поени од реакции
13
Јавна тајна е дека конфликтот беше режиран од америка, нато, кфор... НО и потпомогната од внатрешни (не) луѓе, договорено или не договорено пред тоа, не е разјаснето кој. Често се случувало единица на АРМ или МВР да не исполне задача, притоа одговарајќи дека така им е наредено, а не се знае кој наредил. Борис Трајковски не е воопшто виновен, или како што го нарекуваат предавник, воопшто не е така (ДА НАПОМЕНАМ: НЕ СУМ ПОЛИТИЧКИ ОПРЕДЕЛЕН НИТУ НЕКОГАШ СУМ БИЛ). Трајковски беше уплашен, бидејќи на Македонија лесно можеше да и се префрли секаква кривица, и да завршевме како Србија 1999. Како што има наведено Генералот Петровски во неговата книга, кога се разговарало за прекин на огнот и извлекување на терористите од Арачиново, на радар биле фатени бомбардери како доаѓаат преку италија во Македонија. Што мислите за смртта на Трајковски?... Зошто КФОР неколку саати пред тоа биле на местото кај што падна кингерот, како е можно претседателски авион да биде најден дури 24 часа покасно, како е можно да биде грешка на пилотот, неможе неискусен пилот да управува со претседателски авион, неможе погрешно да се упати претседателски авион, Коце Трајаноски кога оди на работа цела партизанска е затворена, а не па претседателски авион, има сите летови да ги откажат....

КФОР не посра како држава, на воената структура на Македонија и залепи етикета како неспособна да се справи со воена криза, а самите тие ВИДНО ја попречуваа секоја акција на безбедносните сили на РМ. - Употребувајте пропорционална сила, без воздухопловство, безусловен прекин на огнот од двете страни што важеше само за нас, терористите на ОНА слегуваа на неколку метри пред пунктовите на АРМ и се исмеваа, па дури после тој срам беше дадена дозвола во текот на прекин на оган, да се пука по терорист што ке се доближи на 400 метра. Кукавични заседи и убиства надвор од воените случувања.

После некоја недела по нападот на полициската станица во с. Теарце што го означи почетокот на воената криза, хеликоптер на КФОР фрли контејнер над с. Теарце, кога беа запрашани за тоа изјавија дека на тоа место немало хеликоптер на КФОР. Ноќни слетување во арачиново и во селата над тетово од страна на КФОР, никаков одговор за тоа.

fkpromaja

In the Heaven.
Член од
28 јули 2012
Мислења
449
Поени од реакции
256
Незнам дали од вас некој ги глеал документарциве ама ја ви ги препорачуем (поврзани со УЧК у над 90 посто од содржината на документарецот) :

-Бомбардовање Србије (1от дел)
-Тетово во виорот на војната

Што се однесуе на темава, мислим дека е јасно дека целава акција беше подметната од страна на западот, со цел дестабилизицација на немирниот балкан, распарчуење на земјава, економски цели, наметнуење на исламот на балканот (да не забраемо дека исламот е доста финансиран), рамковен договор со кој албанците са едни од тија кој ја кроја државава а тија са управуени од страна на западот.

Член од
21 септември 2012
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.443
.Арачот на шкоптарите беше само да земат по еден член од секоја фамилија да се бори за “каузата“.Кој не сака да даде член,го јаде ќотекот.Членовите “борци за човекови права“ што се дел од форумов можат до утре да лаат и да го зборат обраното,дека сите биле Албанци што ја воделе војната.Мај ес,полуписмени сељаци што не знаат лопата у рака да држат,ќе војуваат против држава така спремно и организирано.
Член од фамилијата + пари. Доколку не го испоштуваат ова, црно им се пишува. Муабет правен со албанец од тетово, кој самиот кажа и призна "треба атомска бомба да им се фрли на 99% од моите" дури и засрамено кажува. Тие на форумов што се, се колку толку пописмени... со самото тоа што дискутираат на МК форум на МК јазик се двојат од другите... ама како и да е, кога тогаш тоа шиптарското ќе изелзе на виделина, порано или подоцна.

Член од
14 октомври 2013
Мислења
886
Поени од реакции
3.485

za ova kaj vejce videata se snimeni posle pristignuvanjeto na masakrot i tie se arhivski zacuvani vo ministerstvoto ili od pripadnicite snimani?

I za ova za Karpalak poranesen razuznavac tvrdi dekaimale infiltrirano sorabotnik vo taa grupa koja bila na karpalak gi znaele site clenovi na grupata imalo i fotodukumentacija na mestoto kade sto bila grupata kade navecer se kriela po tetovskite sela i toa 40 dena pred da se desi tragedijata za karpalak moze da pises tvoe mislenje?

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Јавна тајна е дека конфликтот беше режиран од америка, нато, кфор... НО и потпомогната од внатрешни (не) луѓе, договорено или не договорено пред тоа, не е разјаснето кој. Често се случувало единица на АРМ или МВР да не исполне задача, притоа одговарајќи дека така им е наредено, а не се знае кој наредил. Борис Трајковски не е воопшто виновен, или како што го нарекуваат предавник, воопшто не е така (ДА НАПОМЕНАМ: НЕ СУМ ПОЛИТИЧКИ ОПРЕДЕЛЕН НИТУ НЕКОГАШ СУМ БИЛ). Трајковски беше уплашен, бидејќи на Македонија лесно можеше да и се префрли секаква кривица, и да завршевме како Србија 1999. Како што има наведено Генералот Петровски во неговата книга, кога се разговарало за прекин на огнот и извлекување на терористите од Арачиново, на радар биле фатени бомбардери како доаѓаат преку италија во Македонија. Што мислите за смртта на Трајковски?... Зошто КФОР неколку саати пред тоа биле на местото кај што падна кингерот, како е можно претседателски авион да биде најден дури 24 часа покасно, како е можно да биде грешка на пилотот, неможе неискусен пилот да управува со претседателски авион, неможе погрешно да се упати претседателски авион, Коце Трајаноски кога оди на работа цела партизанска е затворена, а не па претседателски авион, има сите летови да ги откажат....

КФОР не посра како држава, на воената структура на Македонија и залепи етикета како неспособна да се справи со воена криза, а самите тие ВИДНО ја попречуваа секоја акција на безбедносните сили на РМ. - Употребувајте пропорционална сила, без воздухопловство, безусловен прекин на огнот од двете страни што важеше само за нас, терористите на ОНА слегуваа на неколку метри пред пунктовите на АРМ и се исмеваа, па дури после тој срам беше дадена дозвола во текот на прекин на оган, да се пука по терорист што ке се доближи на 400 метра. Кукавични заседи и убиства надвор од воените случувања.

После некоја недела по нападот на полициската станица во с. Теарце што го означи почетокот на воената криза, хеликоптер на КФОР фрли контејнер над с. Теарце, кога беа запрашани за тоа изјавија дека на тоа место немало хеликоптер на КФОР. Ноќни слетување во арачиново и во селата над тетово од страна на КФОР, никаков одговор за тоа.
Ни јас не сум политички определен,пред се Македонец сум.
Јас не го кривам покојниот претседател,но во тоа тешко време можеше да покаже барем малце поише муда,да не го потпишува одма документот,да игра на време,да им даде поише време на војниците да влезат и да го исчистат Арачиново,да бара некои отстапки,а не така како од пушка да го потпише на наша огромна штета која што и ден денеска ја чуствуваме.
Значи се на се,можело да се дојде и до други подобри решенија за нас,само да се имало малку трпение и поише мозок за размислување.
Дека биле фатени авиони на радар,тоа ми е јасно,дека биле спремни да не нападнат,е тоа не знам,не сум сигурен.
Борис Трајковски беше убиен,тој факт никој не може да ми го оспори и да ми рече дека не е така,дека е несреќа.Цврсто верувам дека НАТО има замешано прсти во оваа случка,за нас катастрофална.После неговата смрт цела држава почна да тоне како во жив песок.Дојдоа “претседатели“ што реално не би биле одбрани ни во Тунгузија и би изгубиле од мајмун кандидат за претседател во некоја поасална држава.

За контењерите фрлени над Теарце,и затоа знам.Контењери со воглавно америчко оружје,ракетни фрлачи довезувани преку дивите премини кој пред тоа се користеа за шверц на цигари и дрога,за шверц на курви.
Во Арачиново еден куп странски иснтруктори во помош на терористите,хрватски платеници снајперисти и арапи.
КФОР и НАТО веќе се осетија загрозени бидејќи гледаа како лесно нашата војска го зазема Арачиново дел по дел и лесно можеше да се открие нивната замешаност на страната на терористите,одма пратија “непристоен предлог“ кај претседателот Трајковски за прекинување на акцијата.Претходно,после вториот ден од последната офанзива за ослободување на Арачиново (колку што се сеќавам) од секоја трета куќа-бункер со терористи се мавташе со бели гаќи во знак на предавање.Готови беа,ги имавме во раце да ги дотолчиме како мравки,ама...

Заседите и масакрите не сакам ни да го спомнувам,на пример овие злосторства да беа направени да речеме врз хрватски војници,сторителите одма ќе ги распнеа на плоштад и живи ќе ги запалеа сите до еден без претходно судење.
ЕЕЕјјјј уште не ми се верува,за време на состанок и договарање на акциите и времето на истите,позади грб ти стои кодош и се посматра,па одма се јавува на мобилен и пренесува доверливи информации,потоа дезертира на нивна страна,а денеска е веќе на некое видно место министер/мајор/капетан/градоначалник и друго.

Но јас,верувам во Бога и во тоа дека се врти тркалото,дека се ќе си дојде на свое место и дека ќе наплатиме за се,само тогаш мислам дека на поголемата маса народ ќе им биде испран мозокот и дека поголемиот дел нема ни да се сеќаваат дека во 2001 година имало воен конфликт и дека македонски војници биле предавани,масакрирани и живи запалени.[DOUBLEPOST=1393870235][/DOUBLEPOST]
Член од фамилијата + пари. Доколку не го испоштуваат ова, црно им се пишува. Муабет правен со албанец од тетово, кој самиот кажа и призна "треба атомска бомба да им се фрли на 99% од моите" дури и засрамено кажува. Тие на форумов што се, се колку толку пописмени... со самото тоа што дискутираат на МК форум на МК јазик се двојат од другите... ама како и да е, кога тогаш тоа шиптарското ќе изелзе на виделина, порано или подоцна.

да,заборавив да ги спомнам парите,ама имало и случаеви и кога не барале пари,само членови од семејството.
Комшија мој,албанец во 2001 година доброволно се пријави да помогне околу одбраната на Македонија (кога се собираа луѓе од цело Ѓорче).Ми го кажа муабетов,мене Косово ништо не ми дало,тука ми е животот и тука ми е се.Тие таму што се борат,на другата страна би ги задавил со голи раце да можам.тоа се криминалци сите до еден.

Член од
2 март 2014
Мислења
5
Поени од реакции
13
Уште да го прифатевме планот за реорганизација на АРМ во 1999г од страна на здружението на воени ветерани на америка, Македонија ке беше под целосно окупаторство. Планот се состоел Македонската Армија да има само 2 лесни пешадиски батаљони, со лесно вооружување, без воздухопловство, без артилерија и без тешко вооружување и мислам само една специјална единица. Гледав интервју на господинот Фрчковски, каде ја понижува Македонската Армија за нападот на арачиново, нарекувајќи ја дезертерска и плашлива. Македонската Армија немала храброст да влезе во арачиново пешадиски да го завземе, туку од време на време бомбардирала од дистанца, и така ке им требало недели на безбедносните сили да го завземат арачиново. Безбедносните сили извршија страшен напад на арачиново, согледувајќи го фактот дека вршеа офанзива, а не дефанзива, селото за помалку од 48 часа беше скоро цело завземено, како што кажа @Ѓорче 1932 , терористите мафтаа со бели гаќи од покривите, се додека не дојде меѓународниот фактор и не ги извлече. Акцијата за извлекување требало да се изведе дење, под надзор на МВР, ама било побарано МВР да не присуствува поради ненадејни провокации, и наместо дневно време, автобусите тргнаа ноќно време, за да не се види што изнесуваат од таму. А господинот Фрчковски е директно (барем беше) обвинет за случајот Карпалак, бидејќи издал воена тајна преку јавно средство за комуникација, односно го пренел времето и трасата по која се движел конвојот, па државниот јавен обвинител покрена обвинение против него.

На Борис Трајковски му се вршеше страшен притисок, од меѓународниот фактор и некој уште поголеми (засега непознати) фактори, изборот беше или срам или целосен пораз на државата од страна на некој странски сили. Да го земеме фактот дека за време на конфликтот, на аеродромот Петровец (сегашен Александар Велики) беше стациониран камп со 19 000 амерички сили, со борбени хеликоптери.

Пласирани во јавност беа страшни (НЕТОЧНИ) информации за состојбата во РМ, се со цел да предизвикаат немир, страв и притисок за конфликтот да се реши со мировен договор, затоа што ако им беа тотално одврзани рацете на безбедносните сили, конфликтот ке завршеше уште во крајот на месец мај, "изворот" на информациите што ги даваше за јавноста не е точно потврден, иако повеќето извештаи беа од разузнавачки служби на соседите. Пласирани беа информации за број на терористи на места каде што преовладуваа Македонските сили, значи тотално без врска итн..

Kajgana Shop

На врв Bottom