Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    748
R

Rigel Kent

Гостин
И што со ова, па и русите го имаат Жириновски и сега ќе генерализираме. Патем грко католици се само 5% од Украинците, но се разликуваат од Католиците, не е тоа исто. И кај нас има и протестанти и секакви во мал процент. А овој имал поддршка од 1,43%, не е некој фактор. Екстермата десница во најголемиот број на држави во Европа има далеку поголема поддршка.

Па тоа ти го пишувам Европјаните даваат поддршка на фашист со минорна поддршка кај народот кој сега заедно со Јацењук и Кличко ја раководи државата. Која мизерија е тоа можеш да замислиш ? Уште и полскиот претседател дава некои небулозни изјави а стои рамо до рамо со оној кој цела кариера прави анти-полски и профашистички протести.

1

1292

Гостин
Lia aj be izgubi se :) ZAMARASH devojche ne ti go znam polot vprochem, 1u59801y50817501851 SVETSKI poznati mediumi se protiv amerika ti si nashla za tie tvojte, neka neka, koj kje pukne pak opvde pushkata ne znam dal kje te brani zapadot ili PRAVOSLAVNOTO bratstvo :) Dete.

1292, Turcija zastana zad Rusija zatoa shto amerika gi izrezhira nastanite vo istanbul 2013, turskata prolet, da go oslabne ekonomskiot rast na Turcija koja sega e vo top 5 vo svetot, a da Amerika ima od toa kjar. Sega site se protiv toj Erdogan (zatoa shto smetaat deka e radikalen islamist koj poteknuva naa mrza prema pravoslavcite itn) i toa Tatarite pametno go koristat i odat so Rusija, vo znak na revolt protiv Erdogan i Turcija.. ima ushte igra ovde, ama uglavnom ja ova go skontav od iskustvoto so politikata na Turcija :PP
Не си ми сосема јасен, дали мислиш дека Татарите се православни (болдот)? Сепак твоето објаснување повеќе би одговарало кога би зборувале за некоја врска помеѓу некое момче и девојка,ситуација во која девојката му се одмаздува или го прави љубоморен или незнам што, но во меѓудржавните односи не ми се верува да е тоа така ( „Ердоган се одмаздува поради немирите во 2013“ како што те разбрав) .

Одлуката на Турција да не ги подржи Татарите врз кои верувам дека има влијание, како и „паничното“ однесување на НАТО претставниците кои нагласуваат како не се спремни за одговор доколку руските сили интервенираат, ме наведе да помислам дека западот намерно го жртвува Крим се со цел на подолгорочно освојување на Украина. Што би се случило доколку Русите го освојат Крим? Антируското расположение во Украина ќе кулминира, еден подолг период Русите нема да можат да помислат на Украина и тоа можеби е единственото сценарио во кое западот ја добива Украина без притоа да ги даде силните милијарди кои и се потребни. Турција во овој случај несомнено е губитник иако не е диретно вклучена во овој конфликт, знаат дека токму Татарите најмногу ќе настрадаат, па со ова и си ја објаснувам нивната одлука.
Русите играат паметно, барем така ми делува. Одлично за нив ќе биде доколку ја искористат ситуацијава и се изборат за некаква конфедерација во Украина. Со тоа ја зацврстуваа својата позиција во Украина а воедно ќе останат во добра позиција на некои следни нормални демократски избори повторно ја освојат и центранлата власт.

А

Антоние

Гостин
Па тоа ти го пишувам Европјаните даваат поддршка на фашист со минорна поддршка кај народот кој сега заедно со Јацењук и Кличко ја раководи државата. Која мизерија е тоа можеш да замислиш ? Уште и полскиот претседател дава некои небулозни изјави а стои рамо до рамо со оној кој цела кариера прави анти-полски и профашистички протести.
Не му се ти секирај, не е он ни фашист ни нацист

Последно уредено од модератор:

fkpromaja

In the Heaven.
Член од
28 јули 2012
Мислења
449
Поени од реакции
256
Pa ti sho mislesh GTFO :D Da izbie rat najgolema polza kje ima kavkazot :) Sega se igra na dvojno : Gubenje na Kavkaz ili dobivanje na Krim :) Treto nema..A za da go dobijat i Krim i ostavat Kavkazot (koj e naselen so muslimani, od dagestan do cecenija) kje treba da se dovede golema voena komanda, zatoa shto i Krim i Kavkaz se vo juzniot voen okrug na federacijata. Toa kje koshta ama parite za RUS ne se problem :) Mada mislam deka na kraj kje ispadne kombinacijata dobivanje/ostavanje na Krim + Kavkazot da ostane Ruski... Da ne se zaboravat I i II kavkazka vojna, 2001 i 98 mislam beshe prvata :)

Член од
24 март 2010
Мислења
15.362
Поени од реакции
26.393
Освен фактот што според Будимпешкиот меморандум, Англија и Америка се задолжени да го бранат територијалниот интегритет на Украина.
Независен Крим со војна нема да има, единствено со референдум.
На кого му е битна техниката?

R

Rigel Kent

Гостин
Не се ти секирај, не е он ни фашист ни нацист

Демек докажа нешто со ова ?o_O Покажуваш платеник е не си прочитал каква била состојбата на Евреите во текот на протестите и тоа како се заклучувале во синагогите поради страв од напади од членовите на Свобода .

fkpromaja

In the Heaven.
Член од
28 јули 2012
Мислења
449
Поени од реакции
256
Ne, tatarite se muslimani, muslimanite se i shiiti i suniti, onie od tipot na Erdogan se samo za muslimani i protiv hristijanstvo, a muslimanite se protiv samite sebe (i protestantite na turskata prolet bea muslimani), i si odat protiv Erdogan. Tatarite ne go podrzhuvaat rezhimot na Turcija...Mada kako i da e, Turcija gledam sega na politichki plan odi kon Rusija a na voen e vo NATO. Turcija za mene e i edinstvenata koja e voeno vo NATO a na ekonomski plan odi kon Rusija, Amerikancite poradi golemiot ekonomski rast vo Turcija ja izrezhiraja Turskata prolet itn... Voglavnom mnogu e pomeshano i ja nemozham kako da ti objasnam, kje bidam nesfateniot :P Da ne odime oftopik.... [Odgovorot beshe do 1292]

Член од
1 март 2014
Мислења
283
Поени од реакции
73
Ne, tatarite se muslimani, muslimanite se i shiiti i suniti, onie od tipot na Erdogan se samo za muslimani i protiv hristijanstvo, a muslimanite se protiv samite sebe (i protestantite na turskata prolet bea muslimani), i si odat protiv Erdogan. Tatarite ne go podrzhuvaat rezhimot na Turcija...Mada kako i da e, Turcija gledam sega na politichki plan odi kon Rusija a na voen e vo NATO. Turcija za mene e i edinstvenata koja e voeno vo NATO a na ekonomski plan odi kon Rusija, Amerikancite poradi golemiot ekonomski rast vo Turcija ja izrezhiraja Turskata prolet itn... Voglavnom mnogu e pomeshano i ja nemozham kako da ti objasnam, kje bidam nesfateniot :P Da ne odime oftopik.... [Odgovorot beshe do 1292]
Od kade gi zemas ti ovie informacii i zosto si tolku ubeden deka taka e kako sto mislis ti? ti gi citam postovite i nemozam da sfatam od kade si tolku siguren deka znaes kako stojat rabotite?

fkpromaja

In the Heaven.
Член од
28 јули 2012
Мислења
449
Поени од реакции
256
Ne sum ubeden, pochituvam sekakvi mislenja od sekakvi perspektivi, ama neshto shto go znae i malo sushtestvo a se tvrdi sprotivno nemozham da podnesam :) Za informaciite nebitno :)

А

Антоние

Гостин
Демек докажа нешто со ова ?o_O Покажуваш платеник е не си прочитал каква била состојбата на Евреите во текот на протестите и тоа како се заклучувале во синагогите поради страв од напади од членовите на Свобода .
Tакви напади никогаш не се извршиле. А на протестите каде што учествуваа членовите на сводоба немаше никаква индикација на антисемитиско расположение.

А

Атомската мравка

Гостин
И градското собрание во Доњецк одлучило на референдум да се одлучува за статусот на регионот Донбас, инаку денеска во Донбас и Харков симнати се украинските знамиња на административните згради и дигнати се руски. Во Харков евромајденци ги држеа под контрола административните згради ама денеска по краток конфликт со про-руските демонстранти биле избркани од истите, изгледа нема да останат Русите само на Крим туку ќе одат на многу повеќе..

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.269
Поени од реакции
13.797
Tакви напади никогаш не се извршиле. А на протестите каде што учествуваа членовите на сводоба немаше никаква индикација на антисемитиско расположение.
Сигурен ли си?
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/177828
Доста со лажење.
Гледам по некоја цена сакаш да ги оправдаш нацистите.
Kyiv City Hall, occupied by the Ukrainian opposition led by Svoboda and turned into their “Revolutionary HQs”. The cross in the circle is a neo-nazi symbol.
Svoboda’s Oleh Tyahnybok at a ceremony in 2009, celebrating Stephan Bandera, Nazi ally during the WWII, whose organization massacred Jews and Poles, now rehabilitated in Ukraine as “a patriot” and “national hero”.
torchlight procession in Kyiv, devoted to birthday of Stepan Bandera, the leader of the Organisation of Ukrainian Nationalists, and also to all OUN-UPA fighters. The march was organised by the ‘Svoboda’ Pan-Ukrainian Association.
Fascist Svoboda flags in full display at the barricades of Euromaidan, December 2013.
А за ова Путин е крив.

Последно уредено:
R

Rigel Kent

Гостин
Да ти барам слики сега со нацистички поздрави сакаш?
https://libcom.org/news/neo-nazis-far-right-protesters-ukraine-23012014
http://www.channel4.com/news/kiev-svoboda-far-right-protests-right-sector-riot-police

224338_s1.jpg 307185.jpg

Информирај се пред да тврдиш ;)

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Aj, aj, aj,

Го гледате ли попов во прв ред со нацистички поздрав
Зарем овој ќе го примат во рај?

Kajgana Shop