Шо се случува со Субрата Рој и Сахара груп?

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
ах бе чоек, полиција го бара со налог за апсење од врховен суд. Кој може да поништи одлука или пресуда на врховен суд. ВРХовен, значи над него нема друга власт, одлуки и закони на парламенти и влади може врховен суд да ги поништи.Не ја прајте работата комедија.[DOUBLEPOST=1393547432][/DOUBLEPOST]
А како можеше на ТВ да излезе со готови планови како ќе изгледаат цели комплекси а не се расчистени имотните односи, нема мислење на министерство за кулура дека таму нема ништо значајно, нема елаборати од екологија..... Како може да вети 20.000 крави во предел кој по стандарди на земјоделие нема ни храна ни вода за толку грла добиток., арно шо не го однесоа Битола, сега ќе чекавме овде космодром да ни направи

Инаку на почеток на фебруар во Индија е објавено дека во Македонија Сахара ќе инвестира околу 24.000 crore рупии или ако правилно пресметав околу 3,8 МИЛИЈАРДИ долари!
(ако грешам нека ме исправат, 10 милиони рупии се 1 crore значи 24.000х10.000.000 би биле 240.000.000.000 рупии или по курс долар - рупија 0,01612 то иди 3,86 милијарди долари
The 'International Business: Macedonia (Europe)' business is expected to see an investment of Rs. 13,922 crore in dairy project and Rs. 9,600 crore in hospitality project.

Врховен суд во иднија може да повлече одлука. Значи нема ПРЕСУДА, не ги мешај работите, го бараат затоа што не дошол на рочиште а и да дошол што уствари ќе се решеше? Еве имаше 2ца други директори и што? Се гледа од километар дека е ова процес да се дискредитира Рој и Сахара. Себи има и пари добиено до сега и тапии како гаранција за цела сума. Цела работа ја меша Себи кој не си ги има завршено нивните работи во оваа транзакција. Ај да тргнеме на страна што Рој враќал пари без Себи еве одново се нека се врати а тие што он наводно ги дал воопшто нека не се бројат, гратис нека идат и нека му дадат парична казна за тоа - според законите. Дали Себи може да каже на кого и колку му се должи? - НЕ. Зошто тогаш да се продава имотот кој е даден како гаранција? Рој бара да се процени, да се каже дека вреди толку и толку и дека има доволно покритие. Тоа и судот го побара. Себи не го испочитува. Себи доби 1 милјарда во кеш да почне да ги враќа парите. Зошто нема почнато? Па само на камати некој тука веќе кеширал милјони.Се иде на тоа дај да ја собереме цела сума притоа да ја уништиме Сахара и Рој а потоа ќе видиме како ќе ги враќаме. На крај има да заврши со контра тужба ама до тогаш има цела репутација и Сахара целосно да биде исцицана и уништена што е и целта на некој политичари. Јасно е дека се перат пари овде, јасно е дека има фиктивни инвеститори (луге на Рој) јасно е дека пари во голема мера не смениле раце. Работата е што никој тоа неможе да го докаже а и неќат пошто тек тогаш има се да се заплетка.

Па што има чудно во тоа? За секоја таква инвестиција има планови бе човек. Дали во МКД дали во Дубаи се прави макета, цртежи итн на објектот што сакаш да го градиш. Владата во МКД е таа што потоа треба да помогне да се добијат сите тие лиценци поготово кога се работи за странска инвестиција. Тоа си фака време. Пресметката ти е добра ;) . Да заврши циркузот може ќе има и други инвестиции од кај знаеш што се планира?

Врховен суд во иднија може да повлече одлука. Значи нема ПРЕСУДА, не ги мешај работите, го бараат затоа што не дошол на рочиште а и да дошол што уствари ќе се решеше? Еве имаше 2ца други директори и што? Се гледа од километар дека е ова процес да се дискредитира Рој и Сахара. Себи има и пари добиено до сега и тапии како гаранција за цела сума. Цела работа ја меша Себи кој не си ги има завршено нивните работи во оваа транзакција. Ај да тргнеме на страна што Рој враќал пари без Себи еве одново се нека се врати а тие што он наводно ги дал воопшто нека не се бројат, гратис нека идат и нека му дадат парична казна за тоа - според законите. Дали Себи може да каже на кого и колку му се должи? - НЕ. Зошто тогаш да се продава имотот кој е даден како гаранција? Рој бара да се процени, да се каже дека вреди толку и толку и дека има доволно покритие. Тоа и судот го побара. Себи не го испочитува. Себи доби 1 милјарда во кеш да почне да ги враќа парите. Зошто нема почнато? Па само на камати некој тука веќе кеширал милјони.Се иде на тоа дај да ја собереме цела сума притоа да ја уништиме Сахара и Рој а потоа ќе видиме како ќе ги враќаме. На крај има да заврши со контра тужба ама до тогаш има цела репутација и Сахара целосно да биде исцицана и уништена што е и целта на некој политичари. Јасно е дека се перат пари овде, јасно е дека има фиктивни инвеститори (луге на Рој) јасно е дека пари во голема мера не смениле раце. Работата е што никој тоа неможе да го докаже а и неќат пошто тек тогаш има се да се заплетка.

Па што има чудно во тоа? За секоја таква инвестиција има планови бе човек. Дали во МКД дали во Дубаи се прави макета, цртежи итн на објектот што сакаш да го градиш. Владата во МКД е таа што потоа треба да помогне да се добијат сите тие лиценци поготово кога се работи за странска инвестиција. Тоа си фака време. Пресметката ти е добра ;) . Да заврши циркузот може ќе има и други инвестиции од кај знаеш што се планира?
Постои пресуда на врховен суд на Индија да Сахара врати околу 4 милијарди долари на инвеститори преку СЕБИ Тоа Сахара не го направи и Субрата треба пред суд да каже зошто и од каде му се парите за кои тврди дека ги вратиле. Веќе година дена не можат да покажат од каде им се парите кои наводно ги вратиле. Знаеш шо значи да имаш 2-3 милијарди долари без покритие?

за второто , ако државата помага на некого да отвори бизнис, таа му е партнер и соработник, а велат сега дека не се (се тргаат од целата работа со сахара) и тир насетија лоши времиња за сахара, следи изјавите, се дистанцираат од тиие силни милијарди ветени.

Лет 3, чекај малку,многу грешиш и ти брат ....

Викаш дека ВООПШТО ги нема вратено парите назад .... Не е точно .... Судот му нареди да врати 24 илјади крори ... Субрата тоа и го направи,врати само 20 илјади и му останаа уште 4 илјади крори и поради тоа Судот го гони ... А и Судот е глуп во целиот случај досега ... Првиот пат зошто ме му лупнаа затворска казна,само да ги врати парите, тоа не е нормално, ако се кради,автоматски и затвор ти следува .... Втора грешка на Судот,му рекоа ако врати барем најголем дел,ние се тргаме настрана и не те гониме ако и инвеститорите дозволат ... се направи тоа ... Судот не се држеше до збор,пак го гонат уште ... Од далеку мириса дека е политички случај за реванш ... А и глуп Субрата да се појавеше вчера само наместо писмо да прати,ја искомплицира ситуацијата ...

Постои пресуда на врховен суд на Индија да Сахара врати околу 4 милијарди долари на инвеститори преку СЕБИ Тоа Сахара не го направи и Субрата треба пред суд да каже зошто и од каде му се парите за кои тврди дека ги вратиле. Веќе година дена не можат да покажат од каде им се парите кои наводно ги вратиле. Знаеш шо значи да имаш 2-3 милијарди долари без покритие?

за второто , ако државата помага на некого да отвори бизнис, таа му е партнер и соработник, а велат сега дека не се (се тргаат од целата работа со сахара) и тир насетија лоши времиња за сахара, следи изјавите, се дистанцираат од тиие силни милијарди ветени.

Постои де. Он вика ВРАТЕНИ се. Инвеститорите викаат ВРАТЕНИ се. Има дадено гаранции на СЕБИ за 4 мил долари плус пари - 1 милјарда. Ајде Себи нека почне и нека расчисти. Рој за парите кажа - во кеш ги примил од инвеститорите во кеш ги вратил. За тоа има документи со потиписи и од примање и од враќање. 40 камиони документи! Толку им даде на Себи. Не се БЕЗ ПОКРИТИЕ, точно се знае од кај се, само што не прошле низ банкарскиот систем што ЗАКОНСКИ не е обавезно (зборам за примањето на пари). За враќање според закон требало низ банкарски систем да помине (и тоа низ 2те компании кој судот ги наложил и кој се конкуренција на Сахара за они да напалата милјонски провизии) он тоа не го испоштувал (ни ја не би). За тоа тоа следува парична казна за Сахара која е неколку илјади долари (значи помалку од 1% него провизиите што би ги платил на конкурентите). Тоа они не го спорат, слободно нека наплатат.

Проблемот е што ни судот ни Себи веќе незнаат што да побараат за да му наштетат. Ова им дојде ко кец на десетка па сега ајде лош бил ова она и продолжува циркусот.

Имај на ум ова цела работа да се случеше на запад НЕМАШЕ ни на суд да заврши затоа што секаде во нормалниот свет АКО ти инвестираш - купиш акции во некоја фирма неможеш после да си ги бараш парите назад ако бизнисот пропаднал. Затоа и беше таа одлука нека ги врати грото пари (значи прифаќаме дека и инвеститорите сносат ризик) па после се предомислија, дај ги сите. Па одкако им даде документи дека ги вратил ааа пу пу и тоа не важи МОРА преку Себи ама Себи прво да испита што и како и на кого треба да се врати. Па одкако Себи и покрај 40 камиони документи не успеа да го направи тоа испадна дај ни пари и гаранции дур Себи се не провери уште еднаш. Па одкако и тоа им го даде сега е дај ни сметки иако од ДЕН ЕДЕН е кажано сметки нема и се е во кеш. Сега е зошто не дојде на судење иако 2ца други директори биле и пази НИШТО не им е на нив, не биле ни распашувани ни ништо само судот се налутил дека Рој не ги испоштувал. 2 години си играат со него и со Сахара затоа што незнаат како да го затворат случајот. ЦИРКУС

Смешно е да ги споредиш на минчо инвестициите со на рој. Едниот дал перници другиот изградил болници. Едниот финансира металруг со 2мил годишно другиот само на форс индија во Ф1 до сега има потрошено 200-300 мил долари, која е може и најдобра реклама на индија во светот. Едниот нема еден спортски објект изградено другиот ги има реновирано сите стадиони за крикет во во индија кога започна ИПЛ (нешто како НБА или еве да кажеме бундес лигата само за крикет - спорт бр 1 таму). Минчо го труе скопје а овој има изградено водоводна мрежа поголема од таа на македонија и ред други работи... Нашите милјонери градат црквичиња овој гради електрани и прочистни станици за вода па сега ти види... Даллеку од тоа дека е чист ко и нашите ама пак не е исто.

58619.jpg

M_Id_418891_MCA.jpg

Kochi-cricket-stadium.jpg

images

images
[DOUBLEPOST=1393545337][/DOUBLEPOST]

И пак истото ти го викам чекај :D Се ќе се реши на крај. Ова е само за колку рекет на крај да му земат и шоу за народот. Така е иначе пропаднал во земја милјардер :facepalm: Некој неќе да го уапси дур не видат дали ќе се поништи судската одлука.

Незнаев дека во Македонија толку брзо издаваат дозволи за комплекси поготово и на имотот на кој треба да се гради не е расчистена сопственоста. Она што го знаеме е дека купи хотел во Охрид каде се беше чисто. Се друго ќе фати време. Во македонија се убивме од гледање брзо изградени објекти од тој карактер... Ако не се лажам болницата во Кавадарци повеќе од 20 години ја градеа...

Во тие болници без пари сигурно не лечи :D
Се е тоа чист профит, барем ти знаеш како одат тие ствари.

Прашањето е многу едноставно, да не ја вртиме, чист ли е? - Не. Нема што фазла да се додава. Старите велат спречи, наместо да лечиш.

Може ќе ја вработи цела Шутка да молзе крави и обработува земјиште.

Постои де. Он вика ВРАТЕНИ се. Инвеститорите викаат ВРАТЕНИ се. Има дадено гаранции на СЕБИ за 4 мил долари плус пари - 1 милјарда. Ајде Себи нека почне и нека расчисти. Рој за парите кажа - во кеш ги примил од инвеститорите во кеш ги вратил. За тоа има документи со потиписи и од примање и од враќање. 40 камиони документи!

Ти разбираш ли дека со пресуда на врховен суд на Индија требало преку СЕБИ да ги врати парите?
Го знаеш ли тоа? Преку банкарски канали , со чекови, на сметки кој како имал. ако немал индиецо сметка - чек. Тоа е легален начин. Исплата на милијарди долари во кеш е мафијашка работа. И не знат да објаснат од каде им се парите кои ги вратиле. И не се појавува на суд. И се отепаа адвокатите да се изборат да не треба да кажуваат од кај им се парите.... Најголем проблем во случајот испадна не дали ги вратиле туку од каде ги вратиле.
И за тоа се оди во затвор исто ко да не ги вратил.

Не знам како очекувате државата да ви прифати документи (каса прими) за 4 милијарди долари, многу е очигледно дека парите се добиени од некои нелегални канали. Дали мислите дека ете кај нас да се појавеше Велија со 10м евра во кеш и да го платеше целиот долг што му го бараше УЈП (ако го исклучиме политичкиот фактор) ќе го оставеа на мира или пак ќе продолжеше да работи А1.

Го уапсија Субрата

One of India's most flamboyant tycoons, Subrata Roy, has been arrested after he surrendered to the police.

Нека го уапсат и нека го дадат земјиштето во Охрид на некој друг. Овој и нас ќе не заглави па после иди најди го.

Ke snosi li nekoj odgovornost sto u Makedonija nosi investitor so prljavo CV, koj se tereti za kriminal vo rodnata zemja ? I toa za finansiski kriminal. :facepalm:
Treba li da se objasnuva kakov avtogol e ova ?

2 opcii u igra, ili se nesposobni i klasicni amateri, bez kapacitet, ili svesni se za kakov covek stanuva zbor a toa im odgovara za da si gi napolnat sopstvenite dzebovi. treto nema

Ke snosi li nekoj odgovornost sto u Makedonija nosi investitor so prljavo CV, koj se tereti za kriminal vo rodnata zemja ?
Секако дека ќе има одговорност ако успеат ветените инвестиции на Субрата во Македонија.
Ако не успеат, тогаш никој не е одговорен, сам субрата дошол сам давал ветувања, сам пропаднал (веројатно Заев нешто и тука избуричкал)

Ke snosi li nekoj odgovornost sto u Makedonija nosi investitor so prljavo CV, koj se tereti za kriminal vo rodnata zemja ? I toa za finansiski kriminal. :facepalm:
Treba li da se objasnuva kakov avtogol e ova ?

2 opcii u igra, ili se nesposobni i klasicni amateri, bez kapacitet, ili svesni se za kakov covek stanuva zbor a toa im odgovara za da si gi napolnat sopstvenite dzebovi. treto nema

Оној гркот што треба да прави хотел на плоштад го уапсија. Овој Субрата Рој го уапсија. :D:D:D
Кај ги наоѓаат вакви откачалки жити се. :ROFLMAO::ROFLMAO:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom