IgorChete
27
- Член од
- 4 февруари 2009
- Мислења
- 7.733
- Поени од реакции
- 7.549
Ти стварно не сфаќаш што се дешава?Му бараа да ги врати парите ги врати. Им даде и докази. Не му ги признавеле... После беше колку требал да врати. Ајде и тоа помина, им даде гаранции девижнини итн итн... Сега ајде покажи ни од каде се парите. Се само да се продолжи случајот и да се уништи Сахара. Па која фирма сака да покаже од каде и како се финансира и зошто? Убаво им одговориле Сахара, не се потребни такви информации, бурјум кажете на кој не му е вратено пари па да расчистиме. Ако јас ти должам пари и ти ги вратам што има да ти е тебе или на државата гајле како и од каде јас тоа сум го средил?[DOUBLEPOST=1393382012][/DOUBLEPOST]
Ма мене ми е гајле за Рој, само неќам кога се напаѓа без врска. Го отекоа човекот и ваму и таму а типот има толку многу направено за Индија да се ова е смешно. Најтрагично е на сите им е јасно што е и како е, и како се ова ќе заврши ама ете си тераат циркус.
За она чудово во езеро што треба да се гради веќе има детални планови и макати во влада. Јас сум убеден дека тоа има да се гради и дека Рој ќе ги изгради, али ај ќе видиме. Мене тоа баш не ми е по ќеф требаше во преспа или на друго место ама што да правиш beggars can't be choosers
Сахара Груп не ги врати парите на инвеститорите, затоа што инвеститорите не постојат.
Субрата ги има парите за враќање, ама ги нема инвеститорите.
Го фатија во лага, целиот судски процес е за да се покаже дека парите на Сахара Груп се црни пари, неиспрани.
Субрата пере пари за политичари и моќни луѓе во Индија, сите бомбастични инвестиции се фиктивни, правени во држави кои ги немаат доволно добро регулирано инвеститорските закони или намерно не ги регулираат мислејќи дека тоа ќе им олесни на инвеститорите, за да не може да биде он или Сахара Груп кривично гонети.
Субрата е во ќорсокак, ги има парите за враќање, ама луѓето на кои што мора да ги врати не постојат. Има црни пари кои не смее да ги покаже.
Најверојатно и затоа последново време почна да инвестира во хотели и недвижнини во Англија и Америка, ги префрлува парите на запад затоа што нема кај да бега во Индија.