Uli Hoeneß
Präsident
- Член од
- 6 август 2010
- Мислења
- 14.478
- Поени од реакции
- 26.535
Јаа ти кажувам кај припаѓаат, не станува збор дал ги ставаме јас и ти или не. Ако е за тоа, ротвајлерот побрзо прифаќа тренинг и е каде каде попослушен од Акита, па веќе кога тргнавме во тој правец, ајде нема да ги ставиме во иста група, Акитата знае да биде и поагресивна (пак ќе кажам доколку е во погрешни раце, а во 99% од случаевите е во погрешни раце).
еве ти една споредба на акита со пит, имаш и притисок на вилица и карактер и големина и све. Па сам процени во која категорија би ја ставил Акитата.
http://www.akita-dog.com/Akita_VS_Pitbull.html
За тоа дека е попослушен од Акитата си во право. Но, за агресивноста малку претеруваш. Доколку се во погрешни раце, тоа ни е јасно дека ги има многу кучиња што би биле опасни. Јас не негирам за Акитата дека не би била опасна, но дека е поагресивно од тие што ги наброја, тоа не. Ќе биде поагресивно доколку го чувам исклучиво за борби, а ти пример си го издресирала, воспитала, е тогаш да, се слагам. Прво ја стави Акитата на рамниште со Ротвајлерот, сега откако те цитирав ми велиш дури поагресивни биле. Нема потреба да се возбудуваш, си муабетиме. Па и дури во 99% било во погрешни раце.