Истото ми го кажа и другарот можно е да тагува за дома ,но мене ме знае кучето уште од малко да не кажам кога се породи ,се гледа многу дека ме сака кога ме гледе многу се радува скока се милува, има поверение во мене премногу е послушна,не сака никој друг кога сум присутен јас. Ја тестирав премногу пати да видам што ќе направи дали ќе залута по друг и тн.го прави тоа што јас го сакам нема промашај. Но никако да прејаде и варев компир,леб со ќисело млеко ,и купив една храна во зрна, ориз, супа ,грав, и што ли уште не ,умри боже не сака и не сака а вода пие се гледа жедна е . Ја шетам често си велам ајде можеби не е изморена но еднаш ме фати инает го земав велосипедот едно 40тина минути добро трчење се гледаше дека е премногу изморена пак и ставам јадење пак не јаде си велам самиот со себе да не е нешто до мене и искрено не сум имал мое сопствено куче за да се соочувам со таков проблем и затоа побарав некој што чува таква раса да ми помогне. Значи не и давам јас нешто невозможно нешто што го јадеме и ние во секојдневие. Вчера ја шетам во планина и тоа што јас го јадев и давам пак не сака го давам истото на друго ќуче од др раса тоа јаде како да не видело. Истото ќе го направам и оставам тајнирче со храна додека не ја изеде нема менење на храната или да ја сожалам да и дадам месо .