Прашања за Исламот III

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
А со што придонесуваш ти да се промени состојбата на подобро? Дали го осуди поглаварот на ИВЗ кога посакуваше смрт на прилепскиот градоначалник? Дали го осуди кога постираше слики на кои го подучува неговиот внук да употребува оружје?
Свесен си дека тој човек го претставува исламот во оваа држава, нели? Што направи ти за да го искритикуваш неговото ширење на меѓуетничка е меѓуверска омраза?
Дали го осуди оџата од гостивар...или каде беше, кој повикуваше да се бојкотираат македонците?
Или можеби молчеше само?
Глупавата изјава на реЗил улемата е правопропорционална со лицемерната изјава на прилепскиот градоначалник.
Значи колку беше глупава изјавата на реисот,толку беше и лицемерна изјавата на прилепчанецот.
Исламот го представува Куранот и суннетот,а не некој си реис или бил кој човек денеска,тоа што за тебе реисот го представува исламот,тоа е твој проблем.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Глупавата изјава на реЗил улемата е правопропорционална со лицемерната изјава на прилепскиот градоначалник.
Значи колку беше глупава изјавата на реисот,толку беше и лицемерна изјавата на прилепчанецот.
Исламот го представува Куранот и суннетот,а не некој си реис или бил кој човек денеска,тоа што за тебе реисот го представува исламот,тоа е твој проблем.
Не е битно што претставува за мене, тој човек се претставува како поглавар на исламска заедница, и молкот и одсуството на критика е тивок начин на одобрување на таа позиција и потези влечени од таа позиција. Акјо ти си муслиман кој сметаш дека тој прави погрешни потези во име на исламот, зошто молчиш? Зошто не дадеш свој допринос - изјава, критика, демант, објаснување, со кое ќе ја поправиш таа слика? Ниеден од вас ни еден збор не кажа за повикот да се бојкотираат македонците од тој оџата! Ама затоа сите рипавте како попарени за карикатура таму некаде во Данска објавена! И после ќе ми зборувате за лицемерие?

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Не е битно што претставува за мене, тој човек се претставува како поглавар на исламска заедница, и молкот и одсуството на критика е тивок начин на одобрување на таа позиција и потези влечени од таа позиција. Акјо ти си муслиман кој сметаш дека тој прави погрешни потези во име на исламот, зошто молчиш? Зошто не дадеш свој допринос - изјава, критика, демант, објаснување, со кое ќе ја поправиш таа слика? Ниеден од вас ни еден збор не кажа за повикот да се бојкотираат македонците од тој оџата! Ама затоа сите рипавте како попарени за карикатура таму некаде во Данска објавена! И после ќе ми зборувате за лицемерие?
А зошто мислиш дека јас не дадов свој допринос?
За оџата ти објаснив претходно нема потреба да се повторувам.
а за карикатури ќе рипаме секогаш,па макар и во нов зеланд да се објавени.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
А зошто мислиш дека јас не дадов свој допринос?
За оџата ти објаснив претходно нема потреба да се повторувам.
а за карикатури ќе рипаме секогаш,па макар и во нов зеланд да се објавени.
Епа со ова само го потврдуваш тоа што и на врапчињата веќе им е јасно во врска со вас и степенот на вашата индоктринираност.
Повик на верски свештеник кој повикува на бојкот базиран врз етничка и верска основа за вас е небитен за критика, но за карикатура спремни сте да рипате и на Нов зеланд да била објавена!:tapp:

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
Sta je b`osaaanac ? Verglash...verglash! Vasata drzava...mojata zemja...vodele vo meguetnicka\ verska omraza a i samiot se izjasnuvas deka ne si za soziot....lud le*e zbunjenog...ti misleshe lesno e da propagiras vera.... E moj jaranee jarane....poleka no sigurno ti padza rozevata maska....!

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Sta je b`osaaanac ? Verglash...verglash! Vasata drzava...mojata zemja...vodele vo meguetnicka\ verska omraza a i samiot se izjasnuvas deka ne si za soziot....lud le*e zbunjenog...ti misleshe lesno e da propagiras vera.... E moj jaranee jarane....poleka no sigurno ti padza rozevata maska....!
Не бе,мене убаво ми је :)
Јас знам дека не е лесно, ама ги поднесувам искушенијата во име на Аллах. :)[DOUBLEPOST=1393280197][/DOUBLEPOST]http://m.mkd.mk/makedonija/politika/albanskite-intelektualci-za-izjavata-na-poglavarot-na-ivz-ova-se-ispadi-zaradi
за ипси и другарите :)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Реакцијава доаѓа од албанските интелектуалци, не од муслиманите во РМ. Нели исламот нема ништо со ниедна конкретна нација? Јас те прашувам зошто вие како муслимани не се оградувате од такви изјави? Зошто не видовме ниеден протест против тој оџата што порачуваше дека македонците биле оние што ве убиваат и дека треба да се бојкотираат?
Написов содржи коментари и критики на професори, аналитичари и политичари - албанци! Јас никаде не прочитав - "муслиманите" во овој текст!

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Реакцијава доаѓа од албанските интелектуалци, не од муслиманите во РМ. Нели исламот нема ништо со ниедна конкретна нација? Јас те прашувам зошто вие како муслимани не се оградувате од такви изјави? Зошто не видовме ниеден протест против тој оџата што порачуваше дека македонците биле оние што ве убиваат и дека треба да се бојкотираат?
Написов содржи коментари и критики на професори, аналитичари и политичари - албанци! Јас никаде не прочитав - "муслиманите" во овој текст!
амааан и ова не ти одговара :(
па и овие аналитичари се муслимани.

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
како се изведува намаз кога си на пат? пример во автобус?
дали жена муслиманка може да се бања во езеро, море??

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Да би имале ингеренции, високи позиции како и можности. Што би промениле околу религијата во оваа држава?

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
Остај шах матови мизерна душо,остави го интернетот и излези прошетај... за да видиш каде живееш, и во каква мизерија живееш.
Секој човек е од Бога создаден, душата од Бога е дадена, да ја нарекуваш душата на некого мизерна е како Бога да го нарекуваш мизерен.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
како се изведува намаз кога си на пат? пример во автобус?
дали жена муслиманка може да се бања во езеро, море??
фарз намаз на пат мора да настојуваш да биде стоечки, како и сите останати намази освен ако се плашиш за својот живот.
и може да се скратува и спојува,пладне и икиндија можеш да ги клањаш во време на пладне.. по 2 рекати секој намаз
акшам и јација исто.

може жена муслиманка да се бања во езеро/море ако никој не ја гледа откриена,освен тие што им е дозволено да ја гледаат. :)
тоа важи и за мажот и за жената.[DOUBLEPOST=1393364500][/DOUBLEPOST]
Секој човек е од Бога создаден, душата од Бога е дадена, да ја нарекуваш душата на некого мизерна е како Бога да го нарекуваш мизерен.
Да така е,Бог вдахнува душа на секој човек и ти дава упатство како да ја искористиш, ако ја искористиш за мизерни работи ќе биде мизерна,ако ја користиш онака како Бог ти наредил ќе биде таа чиста душа што Он ја вдахнал.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
U Danskoj na stupovima stoje oglasi: "Iznajmljuje se konj zbog intimnih odnosa"."U Njemačkoj u jednom gradiću legalno funkcionira 10 zoo-bordela"."U Americi se provode izbori ljepote među transvestitima-dječacima od 6 godina"."U Kanadi su legalizirani eksperimenti na djeci: sterilizacija, lobotomija"."U Švicarskoj je 30 000 djece oduzeto tradicionalnim roditeljima i već predano istospolnim"." U Norveškoj će se u školskom programu za prvašiće pojaviti predmet "incest"."U Kanadi je pedofilija – službeno priznata seksualna orijentacija". "2013. god. su u svim školama u Francuskoj zamijenili "dječake" i "djevojčice"."U Nizozemskoj legalno postoji stranka pedofila, a također je prisutna i infantofilija, onosno odnosi s novorođenima.[DOUBLEPOST=1393388998][/DOUBLEPOST]http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/103641-vrlo-vazno-procitajte-koji-su-planovi-za-unistenje-obitelji-od-strane-novog-svjetskog-poretka.html[DOUBLEPOST=1393389056][/DOUBLEPOST]
Код:
http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/103641-vrlo-vazno-procitajte-koji-su-planovi-za-unistenje-obitelji-od-strane-novog-svjetskog-poretka.html
[DOUBLEPOST=1393389115][/DOUBLEPOST]Ете кај е ,, напредниот запад,,! Исламот бил проблем? Како не, камо среќа да има шеријат!

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
Зошто не ми одговарате на моите прашања?
Прашав за дали може да ми извадите од куранот каде е опишано за постанокот на светот и човекот?

Kajgana Shop

На врв Bottom