zocc
911
- Член од
- 9 мај 2011
- Мислења
- 2.912
- Поени од реакции
- 1.678
Па смени мењач, таков штитник тешко да најдеш, освен некој тазе изваден од точак.да дe ама и паѓа ланецот а не ми е добар мењачот па да го наштелувам толку прецизно

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па смени мењач, таков штитник тешко да најдеш, освен некој тазе изваден од точак.да дe ама и паѓа ланецот а не ми е добар мењачот па да го наштелувам толку прецизно
Па смени мењач, таков штитник тешко да најдеш, освен некој тазе изваден од точак.![]()
Ја ти кажав за што служи тој браник и на профи делови не го ни ставаат тоа. Отиди на некој точкар да ти го наштелува нема прецизно не прецизно ограничување е сеа ако ти е крива ѕвездата или некој друг дефект па да паѓа. Како и да е побрзо проблемот ке го средиш него што ке најдеш таква пластика. И што точак имаш пиши и каде го возиш.
На фотографијава не сум јас, но колку да добиеш престава како е поставена камератакако ти е прицврстена камерава на стомак? ај ако може слика
Нов или половен е точакот? Како и да е може да е до гумата може и бандажот да е крив како и да е не е скапо исправање бандаж. Вака неможам да ти кажам точно што е најубаво да го ѕирне сервисер. Инаку не е нормално да фаќа диск ама не е некој заебан дефект туку иде на нерви многу. А ако е нов налегнуваат жиците на бандажот и нормално е да дојде до искривување а и други ситни работи и на прв сервис ке ти го стегнат точакот и ке немаш макаДечки едно прашање. Денес купив нов точак 500е. И гледам малку на возење дека предното тркало малку делува ко да не е право. Му се јавив на газдата кај шо го зедов и ми рече дека гумата не е легната и дека можно е малку да фаќа дискот. И сето тоа ќе се средело на првиот сервис кој ќе го однесам. Дали е ова нормално?
Гумата на местење или е легната или не е неможе да налегне со тек на време туку бандажот налегнува и се искривува малце тоа е нормално и ке ти го средат на прв на сервисНов е точакот, дискот апсолутно не фаќа туку малку делуа гумата ко да е крива 1 мм. Газдата вика гумата не е легната а и евентуално можно е да ти фаќа дискот, али не фаќа(ако фаќа би осетил нели?). Треба време малу да легне гумата, свекако сето тоа на прв сервис ќе се среди. Инаку точакот е возен 15 мин до сега![]()
Нема гајле со здравје да го возиш и пофали се што точак купиОк значи у право бил газдата. Фала
ПС:
Инаку рече дека гумата не е легната, не спомна дека треба да налегне, тоа мислев ја дека ќе се случи само по себе![]()
Базел абе ти до толку си бил цепидлака.Гума му била крива 1 ммНов е точакот, дискот апсолутно не фаќа туку малку делуа гумата ко да е крива 1 мм. Газдата вика гумата не е легната а и евентуално можно е да ти фаќа дискот, али не фаќа(ако фаќа би осетил нели?). Oн вика дека треба време малу да легне гумата, свекако сето тоа на прв сервис ќе се среди. Инаку точакот е возен 15 мин до сега
Инаку ме убедуаше дека све тоа ќе се среди и затоа е потребен прв сервис за да се престегне све да се дотера.