Доминантни девојки ( FemDom )

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.990
Поени од реакции
12.634
За жал, со оваа грешка само ја потврди теоријата на твојот пријател.

Наместо да му докажеш дека греши со тоа што ќе си ја повратеше "аргументативно загубената", "виртуелна" доминација у традиционален стил: "НА КОГО БЕ ТИ МАЛ КУР БЕ ВОШКАР НИЕДЕН-" (утепувајќи две муви со еден замав); ти субмисивно се склони кон пасивно-агресивна реплика, што уште подлабоко те однесе во зоната на "недоминација".

:нинџ:

Најдобро е ин д микс, да се менува доминантноста и во сексот и во социјалното дружење, секој да проба од се по малку, двајцата да се изнасладат во тој доминантен/не доминантен его трип

Член од
27 септември 2011
Мислења
240
Поени од реакции
337
За жал, со оваа грешка само ја потврди теоријата на твојот пријател.

Наместо да му докажеш дека греши со тоа што ќе си ја повратеше "аргументативно загубената", "виртуелна" доминација у традиционален стил: "НА КОГО БЕ ТИ МАЛ КУР БЕ ВОШКАР НИЕДЕН-" (утепувајќи две муви со еден замав); ти субмисивно се склони кон пасивно-агресивна реплика, што уште подлабоко те однесе во зоната на "недоминација".

:нинџ:
И што е најтрагично, воопшто не делува како предизвик за една доминантна жена, иако се покажа како доста пасивен

Член од
14 февруари 2013
Мислења
33
Поени од реакции
11
Jas sakam da sum poslusen pod zenska komanda. Obozavam feetfetish i da sum feetslave. Ne mora toa da e povzano so sex, tuku samo kako igra, zabava i sekako diskretno. Sakam da i gi lizam stiklite, patikite, cizmite. stapalata preku hulahopki, corapki...da bidam stolce za pdmaranje na nozete
moze da me vrze za vrat so hulahopkite da lazam kako kuce...da gi primam vo usta huahopkite sto gi nosi

T

Todd Solondz

Гостин
Секоја жена сака доминантен маж не некој лигуш кој ќе го доминира.Ова останува на теоријата што ја имаш напишано во реалниот све се ретки вакви појави.

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Треба да постои баланс, а не комплентна доминација на едниот од партнерите. Што би било тоа да девојката организира све во врската, ги влече конците и наредува.Смешно е....Исто неподносливо е и дечкото да ти наредува што и како да правиш а она без глас да клима со глава и биде послушна....Има такви примери и тоа веќе прашање е на неизграден карактер, неоформена личност која незнае што сака и дозволува таква тортура. Или пак можеби некој ужива да му се наредува...Но сепак тоа е нездрав однос...
Мене било чија доминација во една врска ми е тортура. Компромис и взаемно разбирање и договор заеднички е тоа што ги одржува среќни врските.А не наредби...:rolleyes:

S

sramezliviot blesavko

Гостин
Dominacija vo vrska, brak sozivot nikako, a vo seks i toa kako DA, sekogas razlicni ulogi nekogas Taa nekogas Jas, zavisi od momentot na strelba

S

sramezliviot blesavko

Гостин
Без мера е возбудливо викаш?

Замисли случка пред другари девојка ти,ти наредува што да правиш :D
nemame nekoja navika pred drugari da se ebeme ama se resime ic ne mi e gajle so ke recat tie hahahaha

Член од
21 декември 2014
Мислења
19
Поени од реакции
13
Femdom или Female Domination (Female Dominance) е термин за социјалните и интимни интракции на љубовните партнери каде акцентот за хиерархиската поставеност се дава на "понежниот" пол. Спротивно од традиционалната улога на жените доминантните жени имаат апсолутна власт над мажот. Тие ги донедуваат главните одлуки, поставуваат наредби, даваат забрани, казнуваат, решаваат за однесувањето на мажот имаат целосна контрола над него така што тој е целосно подчинет од неа.

Најчесто овие активности и односи се во рамките на BDSM конекст неодделни од други фериш активности. Доминантните девојки се познати и како Господарки ( Misstres ) а мажите како робови ( Slave) .

Ме интересират неколку работи во врска со ова:
1. Колку нашиве девојки се запознаени со ова, дали некогаш посакале да имаат ваков однос со машите и што мислат за доминација над мажот.
2. Дали машките некогаш посакале да бидат контролирани од девојка:cuc:.
3. Дали мислите дека девојка може да воспостави еден ваков однос и да има надмоќ над мажот.
ouu i toa ako sme zapoznati jas na pr redovno go kontrolirav mojot bivsi sekogas koga imavme odnosi jas morav da bidam glavna mislam da ne me sfati nekoj vo negativna konotacija jas ne go tepav decko mi tuku samo mu kazuvav sto da pravi (pr.sedi miren, ne mrdaj lezi, ne zboruvaj ; vo takva smisla)no toa ne e nesto sto se uci ednostavno si ja imas taa karakteristika; e sea so se nasol nekoj da soli pamet i toa da go polemizira toa e drugo

Kajgana Shop

На врв Bottom