- Член од
- 7 јуни 2011
- Мислења
- 22
- Поени од реакции
- 8
Има по интернетов многу dating сајтови за овој вид што го прави запознавањето многу полесно и многу едноставно. Во Србија има неколку клуба но кај нас сеуште малку се знае за ова. познавам само неколку практикантки и практиканти кај нас, а кога сме кај нив тие преферираат лајф стајл доминација ..
И едно прашање од мене до тебе:
Со отворање на теми, не верувам дека ќе најдеш сексуален партнер за овој вид на секс. Можеш да ги информираш, ама за барање секс-партнер, имаш фејсбук, имаш факбук, имаш ...све имаш![]()
...............
Не е само секс во прашање туку потребно е да се створи и една животна навика. Доминацијата може да биде и вербална. Не постои доминација ако денес во кревет таа е доминантна а утре да и врзам шамар затоа што не ми го дава даљинското. Доминантните девојки не прават порничи, порничи прават нашите омилени актерки кои иако не се доминантни си прават такви филмози за да имаат повеќе купци.
Според мене доминацијата на жената врз мажот е нешто слично на традиционалните патријархални семејства каде што мажот е глава на куќата само што тука е обратно.
во 30% од врските?
Верувам дека идеата за еднаквост и компромис е само фикција. Во секој човек свесно или несвесно преовладуваат оние базични инстинкти на доминација или покореност. Пронаоѓањето на својата улога во врската помага за одржување на самата врска. Во врската на еднаквост и компромис има повеќе несогласувања отколку врската каде партнерите знаат каде им е местото.