Доминантни девојки ( FemDom )

Член од
7 јуни 2011
Мислења
22
Поени од реакции
8
.

И едно прашање од мене до тебе:
Со отворање на теми, не верувам дека ќе најдеш сексуален партнер за овој вид на секс. Можеш да ги информираш, ама за барање секс-партнер, имаш фејсбук, имаш факбук, имаш ...све имаш:)
Има по интернетов многу dating сајтови за овој вид што го прави запознавањето многу полесно и многу едноставно. Во Србија има неколку клуба но кај нас сеуште малку се знае за ова. познавам само неколку практикантки и практиканти кај нас, а кога сме кај нив тие преферираат лајф стајл доминација .

...............

Не е само секс во прашање туку потребно е да се створи и една животна навика. Доминацијата може да биде и вербална. Не постои доминација ако денес во кревет таа е доминантна а утре да и врзам шамар затоа што не ми го дава даљинското. Доминантните девојки не прават порничи, порничи прават нашите омилени актерки кои иако не се доминантни си прават такви филмози за да имаат повеќе купци.
Според мене доминацијата на жената врз мажот е нешто слично на традиционалните патријархални семејства каде што мажот е глава на куќата само што тука е обратно.

во 30% од врските?

Верувам дека идеата за еднаквост и компромис е само фикција. Во секој човек свесно или несвесно преовладуваат оние базични инстинкти на доминација или покореност. Пронаоѓањето на својата улога во врската помага за одржување на самата врска. Во врската на еднаквост и компромис има повеќе несогласувања отколку врската каде партнерите знаат каде им е местото.

L

Ligeia

Гостин
Уф...ја обожавам темава морав да искоментирам:).
Има разлика помеѓу доминацијата во реалниот живот(во врската со партнерот),сексуалната(анималната) и фетиш поточно S&M доминацијата.

Во реалниот живот доминатна жена според мене е жена која територијално се поставува во домот,преовладува со своите ставови во сите одлуки со кои ќе придонесе за да се одржи цврсто семејството,во воспитувањето на децата и во борбата со секојдневниот живот за опстанок за да може полесно да се справи со сите работи кои ги набројав претходно особено ако таа заработува а тој не (жена си е жена а шала на страна јас сеуште полудувам кога си го чистам станот а некој ми се мота низ него па овај нели доминатно давам наредба за хитна евакуација).

Во сексуалната доминација нормално би требало да преовладува оној кој го пружа задоволството и кој го води чинот (мислам дека тука игра улога понекогаш и мрзата,уморот,нефокусираноста итн. па сега он или она одозгора или одоздола не е многу важно и не се обрнува многу внимание на доминантноста туку зависи кој како е расположен).:)

Во фетишот е нешто сосема подруго,тука станува збор за психолошки профил на личноста поисоветена со родителите или со личност со која е израснат човекот во зависност кој бил доминатен а кој пасивен во домот.Обично ако мајката била пасивна а таткото ултра доминантен,ако детето е растено дома со мајка му и нејзиното влијание тогаш тоа се поисоветува со нејзината пасивност,како возрасен човек во неговите фантазии има можност да се создаде афинитет и потреба за доминација или уште еден случај кога детето е казнувано за грешките со удирање или со навредување подоцна се навикнува да живее со болката и создава еден вид на потреба од неа.Садо-мазохизмот непотребно се поврзува со сексуален чин.Всушност основата е да се понижи и да се казни на секој можен начин( чувство на безвредност,вина а од друга страна награда и задоволство за добро завршената работа од страна на доминатриксот).Истото важи и за оние кои се ''господарите или господарките'' само обратното,го земаат за идол подоминантниот од родителите и тие се оние кои дисциплинираат и ја одредуваат јачината на болката за казнување.

Поентата ми е дека овие работи кои ги набројав не треба да се мешаат(да ја оставиме модата настрана и чкртаниците во тефтерчето ''работи кои треба да ги направам пред да наполнам 30'' ):)
Инаку виновна сум под сите 3 точки од креаторот на темава.(запознаено,видено,направено).:) Доминантна,за поголем парадокс Девица во хороскоп.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.755
Поени од реакции
4.526
Поентата ми е дека овие работи кои ги набројав не треба да се мешаат(да ја оставиме модата настрана и чкртаниците во тефтерчето ''работи кои треба да ги направам пред да наполнам 30'' ):)
Инаку виновна сум под сите 3 точки од креаторот на темава.(запознаено,видено,направено).:) Доминантна,за поголем парадокс Девица во хороскоп.
Да беше шкорпија ќе ти поверував :pos: :смир:

Член од
7 јуни 2011
Мислења
22
Поени од реакции
8

Да беше шкорпија ќе ти поверував :pos: :смир:
Лав

Сексуални авантуристи, креативни и способни да го задоволат секој партнер. Лавовите не сакаат предвидлив секс, туку секс исполнет со предизвици и авантури. Полудуваат од задоволство кога гледаат како им се восхитувате и комплиментите значат многу за нив.
Претставниците на знакот лав сакаат да доминираат. Преку сексот покажуваат дека се диви во кревет и сакаат да ги создаваат правилата. Го обожаваат самиот сексуален однос и не можат да разберат зошто некој би ја сакал предиграта.
Лавовите имаат потреба да видат дека вие уживате во сексот со нив. Не сакаат да практикуваат секс повеќе од еднаш дневно, но кога се расположени за секс, го прават со огромно задоволство.
---------------------
Е ај сега да ве видам :P

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.878
Поени од реакции
20.501
Темава ја отеравте у толкување карактери според хороскопски знаци...
Каде бе на балканов ќе најдеш жена која доминира, мислам која има дома МАЖ а не некој феминизиран тип или ВПШ па нема друго чаре? Бидете реални не живееме во дизниленд, се додека може да прават двете страни компромис е ок, кога ќе забега некој од партнерите во доминирање било какво, отиде у к се без разлика колку и да се еден за друг, пропала инвестиција е сета таа борба за права на жени, за еднаквост, тие што го терале тоа сеа да можат од газот ќе си гризнат, додека жената била почитувана како понежен пол се било полесно, е сега ќе го јадеме стапот има да рмбаш рамо до рамо со мажот, наместо некоја лесна работичка, па спремиш убав ручек, имаш време за фризер, маникир-педикир, козметичари, вака бате си работиме од 8 до 10 часа во денот, дома коа ќе дојдеш бела мачка не гледаш, и тука е тоа што ги ебе кокошките а не е петелот.

L

Ligeia

Гостин
Лав

Сексуални авантуристи, креативни и способни да го задоволат секој партнер. Лавовите не сакаат предвидлив секс, туку секс исполнет со предизвици и авантури. Полудуваат од задоволство кога гледаат како им се восхитувате и комплиментите значат многу за нив.
Претставниците на знакот лав сакаат да доминираат. Преку сексот покажуваат дека се диви во кревет и сакаат да ги создаваат правилата. Го обожаваат самиот сексуален однос и не можат да разберат зошто некој би ја сакал предиграта.
Лавовите имаат потреба да видат дека вие уживате во сексот со нив. Не сакаат да практикуваат секс повеќе од еднаш дневно, но кога се расположени за секс, го прават со огромно задоволство.
---------------------
Е ај сега да ве видам :P
Види,види некој си доминира сам врз себе со (не)своерачни комплименти...аххх вие лавовите,да не бевте животни кои ги обожавам ќе ви покажев убаво јас :LOL:

Член од
7 ноември 2011
Мислења
431
Поени од реакции
934
Најпрво, не мора да значи дека ако девојката е доминантна во социјална интеракција, ќе биде приврзаник на садо-мазо игрици, а исто така не мора да значи дека ќе бара неминовно партнер врз кој апсолутно ќе владее.

Реално, девојки и жени кои имаат предуслови да доминираат, барем во наши услови се раритет, повеќе се исклучок, отколку правило. Што, од друга страна, не ги прави, оние навидум немоќните безопасни, бидејќи токму таквите, кога се во гаден ПМС или емоционален дисбаланс, можат да направат енормни штети, не плански, туку стихијно реагирајќи, како природните катастрофи, кои токму поради стихијноста и изненадувачкиот момент се најразорни...

Јас во категорија доминантни ги сместувам жените со став и силен интелектуален капацитет, а на ваква не и‘ е предизвик да биде со папучар, од проста причина што нема да има сатисфакција во делот - лесно добива што ќе посака. Плус, мене лично партнерот да ми биде перцепиран како папучар дома и од околина, ми е навреда.

И за крај, сепак, еволуцијата и природната селекција си имаат свои правила на игра, по кои треба да играме и ние како круна на еволуцијата, бидејќи и натаму не‘ раководат нагони, страсти, пософистицираните потреби се повисоко на пирамидата, но остварливи само доколку се задоволени овие од дното, а тие правила упатуваат на тоа дека доминантните индивидуи од двата пола треба да се соединуваат меѓусебе, се‘ останато е залудно потрошени гени :D(знам како функционира генетиката и за исклучоците кои може да се јават, но доминантно наследни гени од доминантни индивидуи имаат поголеми шанси за наследтво кое соодветствува на родителите)... На крајот на краиштата, алфа женката е остварена само покрај алфа мажјак, кој за нијанса треба да е подоминантен од неа :), нешто како поеднаков во нивната еднаквост, чисто ради баланс, ако има таа емотивно обоени повремени падови, да и‘ ги рационализира.

Член од
27 септември 2011
Мислења
240
Поени од реакции
337
Femdom или Female Domination (Female Dominance) е термин за социјалните и интимни интракции на љубовните партнери каде акцентот за хиерархиската поставеност се дава на "понежниот" пол. Спротивно од традиционалната улога на жените доминантните жени имаат апсолутна власт над мажот. Тие ги донедуваат главните одлуки, поставуваат наредби, даваат забрани, казнуваат, решаваат за однесувањето на мажот имаат целосна контрола над него така што тој е целосно подчинет од неа.

Најчесто овие активности и односи се во рамките на BDSM конекст неодделни од други фериш активности. Доминантните девојки се познати и како Господарки ( Misstres ) а мажите како робови ( Slave) .

Ме интересират неколку работи во врска со ова:
1. Колку нашиве девојки се запознаени со ова, дали некогаш посакале да имаат ваков однос со машите и што мислат за доминација над мажот.
2. Дали машките некогаш посакале да бидат контролирани од девојка:cuc:.
3. Дали мислите дека девојка може да воспостави еден ваков однос и да има надмоќ над мажот.
1. Од доминација над мажот baby, нема ништо по слатко. Тој е беспомошен и те моли за милост, а ти самоуверена и строга ја водиш играта според сопствени правила, имаш моќ, се е во твои раце...
2.И да се бунат на почеток, кога ќе пробаат им се допага, бараат уште и уште
3.Може!

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.990
Поени од реакции
12.634
Мене во сексуална смисла ме пали девојката да доминира, да ме растргува, казнува, плеска, врзува итн...многу ме пали. А иначе општо во заедничкиот социјален живот не би требало да доминира никој. Заеднички сите сме посилни кога кога се понашаме еднакво и со респект.
Е сега можеби и тука некој сака да биде издоминиран или да доминира, зависи од карактерот, склопот на минали впечатоци...

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.905
Поени од реакции
11.665
Само тврд к*р е лекот за нив.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Само тврд к*р е лекот за нив.
Џабе ти доминантен пост коа немаш јајца да напишеш "кур".
Тебе ќе те доминираат, ќе те цензурираат...партали ќе те праат.

Знаеш што кажал Дарвин, нели? Дека ѓаволот се крие во деталите. Епа тоа е целата работа кога се дава изјава. Ако е изјава која може да се верифицира со факти како мојата за Дарвин, тогаш тој кој ја пишува, мора да внимава за веродостојноста на кажаното, затоа што е проверливо. Aко, пак, е емоционална изјава која треба да оддаде чувство на доминација, тогаш се внимава на бескрупулозноста и сеизмичкиот импакт на изјавата. Тоа што ти си го цензурираш нај светиот збор во нашиот анатомски вокабулар алудира на тоа дека тој "тврд кур" е теоретски, замислен, можеби црн...ама сигурно не и твој.

:D

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.905
Поени од реакции
11.665
Јбг пријател, некој пракса некој теорија :)

А

Антоние

Гостин
Јбг пријател, некој пракса некој теорија :)
За жал, со оваа грешка само ја потврди теоријата на твојот пријател.

Наместо да му докажеш дека греши со тоа што ќе си ја повратеше "аргументативно загубената", "виртуелна" доминација у традиционален стил: "НА КОГО БЕ ТИ МАЛ КУР БЕ ВОШКАР НИЕДЕН-" (утепувајќи две муви со еден замав); ти субмисивно се склони кон пасивно-агресивна реплика, што уште подлабоко те однесе во зоната на "недоминација".

:нинџ:

Kajgana Shop

На врв Bottom