- Член од
- 28 мај 2008
- Мислења
- 3.966
- Поени од реакции
- 4.074
Тогаш таа девиза важи и разните гатачки, бајачки и Иван Исцелителот, или тука е поразлично, тука се официјално признати од државата и Господ, а овие се илегалци?Они себе си не се чувствуваат како лихвари. Оди во религија е видиш Мики што ќе ти рече. Демек за 50 денари ли си бе? Тоа е тој стил.
Па право да ти кажам, за 500 денари ќе научам книга да пејам, оти има неколку такви во годината 50 Евра ќе отидат годишно.Мислам имам пишано на форумов, вака една жена плаќала нешто комуналии ли којзнае што било со голема сума и утредента задушница било и на гробишта кај маж и си зела лебот, пресекла со ножот, истурила црвено вино, промрморила памја, амин, мир, хмммм брмммм амммм, светост, рај, ѕвезди (оти тоа го кажуваат поповиве, 3 реченици се, ќе ги научиш за 2-3 помени) и си заминала. Што е попов, овластен агент да не е ? Поповиве по 500 денари бараат најмалце за помен/задушница, барем во ЃП на гробишта е така.
А има постари луѓе нема на внуците пари да им дадат
Добро изанализирал авторов колку пари ти треба за свадба, сега чекам некој да обелодени за погреб колку ти треба во тандем со Бутел како игра црквава наша. 3000 евра најефтиното гробно место
Сум и рекла на мајка ми, таа ме поддржува и за неа, ќе им речам и на децата мои, ако извадат нешто како крематoриyм, таму нека ме носат. Абе ајде, за таква блесава работа толку пари на апашиве и уште ќе ми проповеда попот на денот на Велигден литургијата трето дете и инвестиции.
Море и вие сте за ќутек ко што би рекол Амди Бајрам
А бе кај швалерката отиден беше во мантија, да има смајли што се крсти ептен добро би ми дошло сега. Важно не се разведуваат ни тој, ни таа, сѐ е според ПС.
.