Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Колку што разбрав првиот колоквиум ќе биде теорија, така да нема смисла да ни дадат и материјали да носиме.
Да, 30% носи.
Да да, на теоријата беше дозволено да се носат печатени презентации, добро се сеќавам на тој битен момент :)

Во мое време имаше мислам o_O
Ме замисли сега. Ама не, немаше. А во првиот термин ни асистентите и демонстраторите не знаеа дали ќе има и знам тие од сабајле имаа полоши резултати затоа што оставале доста празни.

Јас кога полагав беше на е-тест, така да 100% имало негативни :)

Абе и ние на е-тест полагавме. Ај нека се јави некој друг лани што го слушаше :D

Ама како и да е, никогаш не се знае со нив, би требало да ви кажат пред колоквиум.

Ако може некој што ги слушал предметите Бази на податоци кај Калајџиски, Оперативни системи и Вештачка интелигенција да каже подетално каков е начинот на полагање; во смисла дали треба да се учи по сите предмети од книга, прашањата од теоретскиот дел дали се воглавно опфатени во презентациите или било друго што би ни помогнало, а е поврзано со овие предмети. :)

Ако може некој што ги слушал предметите Бази на податоци кај Калајџиски, Оперативни системи и Вештачка интелигенција да каже подетално каков е начинот на полагање; во смисла дали треба да се учи по сите предмети од книга, прашањата од теоретскиот дел дали се воглавно опфатени во презентациите или било друго што би ни помогнало, а е поврзано со овие предмети. :)
Бази лани беа само Маргита и Давчев, Калајџиски не предаваше.
Оперативни е доста тежок и обемен предмет, пожелно е да си учиш редовно и да не дозволуваш да заостанеш со материјалот. Се полага одделно теорија и задачи.
Вештачка е доволно учење од презентации (бар според мене), но многу е битно уште од почетокот да му влезеш во суштина на предметот и пред се, сама да ги изработуваш лабораториските. Се полагаат три дела теорија, задачи од аудиториски и LISP (се учи на лабораториски).

Овој семестар за повеќето студенти е најтежок во текот на студирањето, така да, ви препорачувам на сите што сега ги слушате овие три предмети озбилно да си ја сфатите работата. Доброто е тоа што сите три предмети се полагаат во повеќе делови, па можете да си дозволите на колоквиуми да положите само по еден дел, а останатото да го доположите во испитните сесии.

Ај прашање до постарите...Меѓу Бази,Оперативни и Основи на теорија на информации, кое е подобро да се полага преку испит,а кое преку колоквиум? Имам земено два изборни шо се со ден учење така да не ми менуваат многу многу и сакам да ги откачам на колоквиум,и еден презапишан од лани шо во секој случај морам на колоквум да го земам. Не сакам да се напнам сите 6 да ги спремам и на крај да се заебам.

Ај прашање до постарите...Меѓу Бази,Оперативни и Основи на теорија на информации, кое е подобро да се полага преку испит,а кое преку колоквиум? Имам земено два изборни шо се со ден учење така да не ми менуваат многу многу и сакам да ги откачам на колоквиум,и еден презапишан од лани шо во секој случај морам на колоквум да го земам. Не сакам да се напнам сите 6 да ги спремам и на крај да се заебам.
Оперативни мој совет ти е да си го спремаш за колоквиум, ако не двата дела, барем еден.
Бази мислам дека нема да ти е проблем и на испит да го полагаш.
Основи на теорија на информации (ако е тоа предметот на кој се учи веројатност) исто подобро е на колоквиум.

Ја кога би бирала, оперативни не би го оставила целиот за на испит.

Дечки да не има некој материјал за веб дизајн ? ми треба нешо као вовед, за семинарска ми е.

ДМ2 почнале со лаб.вежби на ПМФ. Поздрав :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom