Фан клуб: ЖРК Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
Кај ја најде оваа бе :)
Јас би со 25-та крилцето Јенсен, мало ама техничарче :D
Озбилно знае некој колку е повратна до Копенхаген?? :P

Пикерот бе, што знам од далеку ми се виде убава, башка највеќе се палеше кај данкињите, глумеше лудило додека водеа, и ме испровцира затоа и ја запамтив. :D

Она што е интересно, овде во Германија незнаат ни дека имаат тим во ракомет, апсолутно само фудбал се гледа. Ракомет е само локален спорт како Ерфурт Тјуринген и слично. Затоа ме гледаат бледо кога им се траскам од земја како сме ги победиле :D

Ракомет, ракомет, али ништо? Кај сме најдобри таму треба да сме најјактивни!

Ракометот е многу потценет спорт генерално според мене, а штета, многу е интересен баш затоа што е динамичен, активен, борбен пред се.
Мислам јас сакам и фудбал, али ракомет ми е исто многу мерачки спорт, иако моите нерви не би се согласиле со тоа.:icon_mrgr:

И реално секогаш сме произведувале добри играчи, кои можат да постигнат успех, само што проблемот секогаш биле финансиите и аљкавото работење на федерацијата.

Иначе кога веќе евоцирав спомени на погорниот пост, на Алфа по натпреварот имаше кратка анализа и Платон збореше. Колку е срцка жената, после толку години изгледа одлично, една насмеана, драга особа, мерак да ја слушаш, кога ја видов одма ми се деси флешбек.

Abe sam visoki devojki kakvi mali tenicarki zaebi toa :D

А бе мало, мало, ама малите како знаат да се шмугнуваат, остај таа работа. Елемент изненаЃења. :icon_mrgr:

Последно уредено од модератор:
Ракометот е многу потценет спорт според мене, а штета, многу е интересен баш затоа што е динамичен, активен, борбен пред се.
Мислам јас сакам и фудбал, али ракомет ми е исто многу мерачки спорт, иако моите нерви не би се согласиле со тоа.:icon_mrgr:

И реално секогаш сме произведувале добри играчи, кои можат да постигнат успех, само што проблемот секогаш биле финансиите и аљкавото работење на федерацијата.

Иначе кога веќе евоцирав спомени на погорниот пост, на Алфа по натпреварот имаше кратка анализа и Платон збореше. Колку е срцка жената, после толку години изгледа одлично, една насмеана, драга особа, мерак да ја слушаш, кога ја видов одма ми се деси флешбек.
--- надополнето: 15 февруари 2014 во 21:34 ---

А бе мало, мало, ама малите како знаат да се шмугнуваат, остај таа работа. Елемент изненаЃења. :icon_mrgr:

Ракометот е трет спорт во Европа, после фудбал и кошарка. Ние треба да се гордееме што имаме голема традиција и во жени и во мажи во овој спорт. Незнам али од мала ми се форсираше ракомет и го сакам како спорт од некои си 7 години. Во фудбал не не бива, пробав гледав некои си 5 години и на крај како и секоја жена во светот пукнав. Поклон до земја на жени што можат тој спорт да го гледаат, јас скроз изгубив нерви од сабота и недела англиско првенство и за момент го замразив од дно на душа. Али кога играме репрезентација гедам, еехее па Бугарите кога ти тепавме и славје припремив :D

Сакам да кажам дека единствен трофеен спорт во нашата земја е женски ракомет. Само со Кометал имаме подигнато пехар. Не треба никој да те собере на плоштад, сите спонтано излегуваат да прослават. Не е мала работа да освоиш пехар во лига на шампиони. Незнам дали се сеќавате во 97ма кога си дојдоа жените од Светско, на аеродром имаше илјадници народ и по улици, а само 7мо освоивме. Како да сме земале злато. Тоа ни беше прв голем успех како независна земја. И утре дај боже да земат прво место во Будимпешта, река народ по плоштад ќе се слее, оти сака да слави. Овој народ е желен за славје, не утепаа и политички и економски, ни остана спортот како утеха.

А Платон кога си ја купивме незнаеше А да каже на македонски. Беше како тенк, просечен пикер али играше со срце! Мими Чупиќ беше 1,7 центар али трчаше како да и е последен натпревар. Марина Абрамова да не ја заборавам експерт за ниски под нозе топки од место центар прва класа. Радуловиќ нашето светско крило, во сите состави за најдобра играше во Шлагелсе за медал, нашата Кисељева купена од Русите најбрзо крило што имам видено во живот. Тие жени играа како со срце! И тоа е клучот за победа, добра атмосфера и голема желба за победа и подпросечен играч ќе стане ѕвезда. За жал нашите млади македонки ова го забораваат. Елена Ѓеорѓиевска ќе ја споменам, толку млада, а толку летната во облаци. Ее Елена така не се станува играч, ќе треба да се симнеш на земја и да дишеш со тимот. Иначе парталите и дома.

Последно уредено од модератор:
Важна победа,браво.(y)Џокич играч на натпреварот,мало мало ама има сила.Многу добро се движи.Бегоња е како кукла.Здравје од наредна сезона Алтхаус ќе ја замени одлично на Џокич.За во одбрана немам зборови за неа,ќе кине обавезно.Бегоња за ротација.

Алал вера за германката на голот на Митјиланд.И таа од Турингер е добра а за Волтеринг од Будучност нема што да се збори.:cuc:

Шутираат и вардарки од време на време силно,но бековската линија на Митјиланд пуздер правеше.Машки шут,не млаки што се бранат со палецот.Посебно таа холанѓанката Грот.

Една ракометарка се презиваше Спелерберг,можда фамилија или пак жена на Бо Спелерберг.

Таа Лине Јоргенсен како Јурак на времето.И левиот бек се презиваше Јоргенсен.Случајност или фамилија немам поима.:P

Чиста среќа што е послаба група па не ја искористија противничките оваа неконстантна игра.Другата група покољ.

За фајнал фор Будуќност ми се најсигурни а и Ѓер со Булатовиќ,Локе,Горбиц не би требало да кикснат и да не се пласираат на домашен фајлн фор турнир.Од првава група Вардар и Митјиланд мислам.

Важна победа,браво.(y)Џокич играч на натпреварот,мало мало ама има сила.Многу добро се движи.Бегоња е како кукла.Здравје од наредна сезона Алтхаус ќе ја замени одлично на Џокич.За во одбрана немам зборови за неа,ќе кине обавезно.Бегоња за ротација.

Алал вера за германката на голот на Митјиланд.И таа од Турингер е добра а за Волтеринг од Будучност нема што да се збори.:cuc:

Шутираат и вардарки од време на време силно,но бековската линија на Митјиланд пуздер правеше.Машки шут,не млаки што се бранат со палецот.Посебно таа холанѓанката Грот.

Една ракометарка се презиваше Спелерберг,можда фамилија или пак жена на Бо Спелерберг.

Таа Лине Јоргенсен како Јурак на времето.И левиот бек се презиваше Јоргенсен.Случајност или фамилија немам поима.:P

Чиста среќа што е послаба група па не ја искористија противничките оваа неконстантна игра.Другата група покољ.

За фајнал фор Будуќност ми се најсигурни а и Ѓер со Булатовиќ,Локе,Горбиц не би требало да кикснат и да не се пласираат на домашен фајлн фор турнир.Од првава група Вардар и Митјиланд мислам.
Таа е 5та, пикер што им играше.

Јас бев на блок м4 ,и беше супер,и до сега најголема посетеност на жрк вардар ,сите известија дека имало 5000 публика,празно беше само зад головите нешто
СУСЛИНА :vozbud:
Иако пино одиграш лошо во напад,во одбрана :vozbud:

Пикерот бе, што знам од далеку ми се виде убава, башка највеќе се палеше кај данкињите, глумеше лудило додека водеа, и ме испровцира затоа и ја запамтив. :D

Спелерберг, добра милфица. :love:

32828334-5a77b879dd7ebf721c1894ed4f91501b.jpeg

443059-5_Louise%20Svalastog%20Spellerberg.JPG

5656035-danse-louise-fejrer-fdselsdag-med-hele-familien---2.jpg

Приказната продолжува: Лекиќ и Радичевиќ уште две години во Вардар
Андреа Лекиќ, најдобрата светска ракометарка за 2013 година и Јованка Радичевиќ, една од најдобрите десни крила, ја продолжија верноста кон македонскиот првак Вардар на уште две години.
mkd-108065.jpg

Ај да пишам и ја импресии од вчерашнава утакмица :D

Прв впечаток кога ги видов ракометаркиве на Мидтиланд ми беше дека пола од нив си праат опасни групњаци и дека паѓаат тешки сексои таму.
Проблем беше што и судиите го имаа приметено тоа и мислеа дека со неколку одлуки у нивна корист ќе се приклучат на групњакот. Епа пушете кур педери.

Вардарки пак тргнаа млитаво и сите напади им беа прочитани а во одбрана ја немаа потребната дрскост и цврстина и затоа и го загубија првото полувреме и дојдоа на -5 на почетокот на второто.
Индира мора да поработи на тоа бидејќи нема да можат секој меч да се враќаат од негатива и да победуваат.

Го спомнавте пеналот на Јока коа имаше неуспешна атракција и посакувам сите да можевте да го видите погледот што Индира и го упати кога Јока ја погледна.

Индира Кастратовиќ (Тренер на ЖРК Вардар СЦБТ)
Честитики до Митјиланд за одличната игра. Во првиот дел ние не одигравме така како што се договоривме, и не сум задоволна од нашата игра. Сепак во вториот дел докажавме со какви можности располагаме и мислам дека тој е начинот на игра кој што треба да го применуваме во иднина. Мора да им се заблагодарам на нашите навивачи, тие беа нашиот осми играч на овој натпревар, односно одлучувачки фактор за победа”.

Ана Ѓокиќ (ЖРК Вардар СЦБТ)
Вечерва одигравме многу тежок натпревар, но го очекувавме тоа, бидејќи Митјиланд има одлични ракометарки. Мислам дека ќе имаме уште многу што да покажеме до крајот на Мај, и мора уште многу да напредуваме во нашата игра за да го заслужиме местотот на фајнал-фор турнирот во Будимпешта. Направивме многу технички грешки, за кои се надевам дека ќе ги елиминираме во текот на престојните натпревари”.

Добро е што Индира и ракометарките се свесни дека не се на ниво и дека треба да се опраат малце и сигурен сум дека ќе гледаме се подобри и подобри натпревари од нив.
Прва сезона во ЛШ и немаат пораз што е за почит.

Секоја чест за Ана која беше една од најзаслужните за триумфот.

Како што зборевме пред некое време тука така и се остваруваат предвидувањата дека на трибини ќе биде се подобро и подобро и се попосетено и попосетено.

Вчера празни беа трбините позади голот а останатото беше одлично.
Девојките добија поддршка во вистинските моменти и публиката ги крена баш кога беше најпотребно(на -5) и беше со нив се до последниот свиреж кога се славеше победата.

Се глеаме на следната утакмица и пошо има многу кајганџии што одат па сакате да напраиме еден собир уз пивце/кафе после утакмица?:D

Го спомнавте пеналот на Јока коа имаше неуспешна атракција и посакувам сите да можевте да го видите погледот што Индира и го упати кога Јока ја погледна.

Го видов тоа. Не би сакал мене да ме погледне така кој и да е кога и да е. :)

Како што зборевме пред некое време тука така и се остваруваат предвидувањата дека на трибини ќе биде се подобро и подобро и се попосетено и попосетено.

Вчера празни беа трбините позади голот а останатото беше одлично.
Девојките добија поддршка во вистинските моменти и публиката ги крена баш кога беше најпотребно(на -5) и беше со нив се до последниот свиреж кога се славеше победата.

Беше закон да се биде во публика. Навивањето почна дури и пред почетокот на натпреварот, уште пред да бидат најавени ракометарките, во моментите кога се собраа ракометарките сите заедно и од кај нив на цел глас се слушна „Со срце ЗА ВАРДАР!“ дури до трибината и сите почнаа да им аплаудираат за тоа.

Се глеаме на следната утакмица и пошо има многу кајганџии што одат па сакате да напраиме еден собир уз пивце/кафе после утакмица?:D

Може, зошто да не. :)

кај ќе бегаат, ќе седат тука:D
Да се самоцитирам :cool:

без секирации, полека си се склопуваат коцките кога се има амбиции, тоа е најважно :)

Савехоф на европска сцена се од 2006 година што е голем успех за нив.
За натпреварот во Сабота купувајте карти за блок 2,3,4, или 12 :D

а,ако сакате да седите долу тогаш за блок м3 или м14 :D

Јас бев на блок м4 ,и беше супер,и до сега најголема посетеност на жрк вардар ,сите известија дека имало 5000 публика,празно беше само зад головите нешто
СУСЛИНА :vozbud:
Иако пино одиграш лошо во напад,во одбрана :vozbud:

Оти вакви фори ни правиш, не повикуваш на тие блокови а ти си избегал доле на м4 :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom