Првут (Перут) и Себореа

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
Долго време користам синодерм гел,и е многу добар ,ама пред извесно време ми кажаа дека е опасно да се користи подолг период.Дали имате некои сознанија околу контраефектите на синодермот?
Точно, опасен е, содржи локален кортикостероид кој е сосема непотребно опасен и за повремена употреба, а не пак за редовна.
Не знам дали и колку се ресорбира после локална употреба, тоа би бил дополнителен отежнителен факт против употребата на кортикостероид во терапијата на првут. Кај најголемиот број случаи само антифунгално средство е доволно и дава задоволителни резултати.

Точно, опасен е, содржи локален кортикостероид кој е сосема непотребно опасен и за повремена употреба, а не пак за редовна.
Не знам дали и колку се ресорбира после локална употреба, тоа би бил дополнителен отежнителен факт против употребата на кортикостероид во терапијата на првут. Кај најголемиот број случаи само антифунгално средство е доволно и дава задоволителни резултати.
Фала за имформацијава,дефинитивно повеќе не го користам синодермов.

Некој искуство со јаболков оцет (Apple cider vinegar)? На јутјуб често е спомнуван како решение, само ме буни ова cider се работи за нормален јаболков или некој екстракт?

Препорачувам Фитовал шампон против првут. Специјално само за тоа е. Ги има и други како за против опаѓање на коса, против незнамшто...
Може да се најде во било која аптека. Јас го користам веќе 2 години и можам да кажам дека првутот е намален за добри 90%. Ги има два за интензивна и за секојдневна употреба. Или нешто слично беше.

Откако знам за себе сум имала проблеми со првутот.И тоа не класичен првут, туку како курупки ми се правеа и ужесно чешааа па потоа цели лушпи излегуваа, гадотии живи бев.Инаку да, наследно ми е од татко ми.
Откако почнав да го користам хед еенд шолдерс првутот ми го снема, раните на скалпот ми ги снема и сеа таман си е.Сеа малку му е солена цената али тоа е.Иначе прочитав назназд мислења дека бил многу јак шампон па паѓала косата, се оштетувал скалпот бла бла.Кај мене немало вакви ефекти, баш помека и поуба ми ја праи косата . :)

И други ми кажале дека Хед ен шолдерс им помогнал многу, дали биле комерцијални, вештачи, природни, од тревки, од аптеки 2%, 3% кур се тресе... све е тоа субјективно и не делува кај секој исто. Така да на тој што има проблем останува да експериментира пошо препораки и слично апсолутно ништо не значат. Нема ова е деликатен проблем, јас немам парчиња но ми се лепат онакви ситни и страшно ме нервираат.

Де кажете и ја го имам вој проблем првут у косава вријам со Head & Shoulders се бањам и не ми пага и не незнам шо да праам веке дај некој совет.

Де кажете и ја го имам вој проблем првут у косава вријам со Head & Shoulders се бањам и не ми пага и не незнам шо да праам веке дај некој совет.

Можи смешно ќе делува али пробај со оцет да се намачкаш.Покапи на памук повеќе пати и помини се.
Иам вака пробано, пред да почнам со Head & Shoulders и делувало.Ем без првут, ем ми заздравувал скалпот од секојдневното чешање. :D

Од природни јаболков оцет ќе нанесеш во шишенце и ќе исприцаш директно по скалпот или лосион од коприва и сл. состојки (ги има по аптеки) или шампони од типот на кетоконазол што момциве горе ги препорачуваа. Со комерцијалниве шампони ништо не правиш.
http://www.youtube.com/watch?v=OeSNxoRBmu8

Мојот првут беше цела кожа исушена залепена на главата. Почнав да користам шампон што ми го препорача една аптекарка , и еве ме после месец дена сум без ниту едно парталче. Многу јак шампон ќе ви го пишам утре како се вика , треба најмалце 6 недели да го користете , делува ептен смирувачки и резултатите се гледаат после 3-4 пат откога ќе се измиете со него. Препорачливо е на едно миење само по еднаш да ставате , оставате да делува 4-5 минути и плакнете. Е сеа цената му е доста солена , јас го купив 750 денари , еве второто шише да го истрошам и ќе прекинам да видам дали ќе се врати првутот.

Мојот првут беше цела кожа исушена залепена на главата. Почнав да користам шампон што ми го препорача една аптекарка , и еве ме после месец дена сум без ниту едно парталче. Многу јак шампон ќе ви го пишам утре како се вика , треба најмалце 6 недели да го користете , делува ептен смирувачки и резултатите се гледаат после 3-4 пат откога ќе се измиете со него. Препорачливо е на едно миење само по еднаш да ставате , оставате да делува 4-5 минути и плакнете. Е сеа цената му е доста солена , јас го купив 750 денари , еве второто шише да го истрошам и ќе прекинам да видам дали ќе се врати првутот.
Да не е Kelual?

Баш ми го препорача пред некој ден ми го препорача дерматолог,се мислев дал да го земам,ама сега не се мислам.Фала Del Boy!:)

Многу е добар , за мрсен првут е. На мене цела глава ми беше излепена , ме чешаше многу дури ми се плачеше. Почнав да го користам од 4 јануари , за 2 неполни месеци главата ми е кристал , ептен е ефикасен. :)

Јас до сега поминав некако со SELSUN ама на доктор ми препорачаа да користам Реконазол тоа е исто со Кетоконазол само различна фирма. Го користев една недела Реконазолот но мислам дека немаше резултати. Дали некој знае колку му е потребно време за да дејствува и дали да продолжам со користење на Реконазолот . Помош и дадете инструкции

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom