Кајгана миленичиња

• Креатор на темата Креатор на темата IsidoraD
  • Време на започнување Време на започнување
5-Copy2_zps092fea98.jpg

Еве неее, имаме 2 и пол годинки, сеуште се однесуваме како да имаме 2 и пол месеци :love:

што расса е ова?

100_6274 (Medium).JPG
Лигааааа!!!! :cenzura:
--- надополнето: 7 јануари 2014 во 21:42 ---
Запознајте го Ото, мојот нов шизик и новогодишен подарок:love:

Attachments

• oto i mila 1 (Medium).jpg
    oto i mila 1 (Medium).jpg
    123 KB · Прегледи: 53
  • oto i mila (Medium).jpg
    oto i mila (Medium).jpg
    83,5 KB · Прегледи: 51
Извесно време чував едно мешанче. Феликс се вика.
148692

Месец дена беше кога го најдов. Си го земав дома и ги изненадив моите дома. Го засакаа, но во стан големо куче не биваше, па сега живее во една поголема куќа. Си трча во дворот таму.:D
149164

Еве го буден.

Ми недостасува, но знам дека е во добри раце!
(мачката ќе ја објавам, ако успеам да ја сликнам)

Еи Кајгано
Обеќа ти дека ке ти га покажу мое фторо милениче,прво ми е Чаки нели знаеш га лудо папагалче.Чаки е главан у куќу, не се плаши од куче, на главу му стои и га апе,Чаки е алфа курназ
А овој е Марко, мешана лингурска џукела,лудак од мало кученце, еде како ненормално, сфе еде.Мама га земала од негде, вика тј поглед наиван и тужан ме натера да га зему
Мноо збору нели, еве гу слика...
photo0520.jpg

1470711_10202013263726444_958860565_n.jpg

Сакам да ве запознаам со Марче Рамко Марио и Сатан(така јас го викам)
Овде е завиткан во на татко ми џемперот
Ќе ви покажам и други фотографии но една по една :D
1904243_10202506717422478_1654735959_n.jpg

Ете зашто го викам Сатан:DЕте ја мојата рака во позадина

Подфорум: Животни е едно од местата на форумов кое не знам зошто, ама го имам занемарено. А голем љубител на животни сум. Еве, како за почеток, да ве запознаам со моето мало животинско царство:

* Куче #1 - Ранго - пекинезер, мажјак, не знам колку години стар зошто не го чуваме од мал - го најдовме и го прибравме. Некој го оставил на улица, веројатно кога сфатил дека има деформитет. :'(
* Куче #2 - Видра - пит бул, женка, година и пет месеци стара. Таа и не е баш моја лична сопственост, но бидејќи и јас сум еден од тие кои се грижат за неа, и си ја сакам, ја сметам за своја.
* Мачки - 3. Мајката, Мони стара скоро две години, и двете први нејзини чеда, машко (Мики) и женско (Мини), кои сега не си ги сака и ги тепа, стари 10 месеци.
* Папагали - 2 тигрици - женка (Рина) и мажјак. Женката е 4 години стара и веќе има сменето неколку партнери. Последниов го купивме пред неколку недели. Нема уште име. Се надевам дека ќе потрае.
* Желка - Лили - 5 години стара. Должината на оклопот и е 13 cm, а кога ја купивме беше џуџе (сте ги виделе колкави се желчињата што ги продаваат по пет шоповите - макс. 3 cm. оклоп)
* Аквариумски рипки - Гупи, Ксифо (меѓу кои и еден куп малечки), Моли, Велифера, Кардинал тетри, Кери тетри, Арлекин разбори, Анциструси. Тоа е се што имам сега. Нормално дека немаат имиња - кој би им ги запомнил?

Ветувам дека ќе ви ги покажам и на слика наскоро, секако, ако сакате да ги видите.

Еве ги:

Ранго

y2t3.png

пак Ранго:

csQePVT.png

и Ранго како си мисли дека е птица:

fs6e.png

Видра кога беше помалечка:

zjdUEqB.png

и пак Видра.

76qi.png

Мони пред да стане мајка:

RcyhPl8.png

и Мони денес:

5i8XS2A.png

Мики:

sp2a.png

и Мими:

cfJNDd8.png

--- надополнето: 13 февруари 2014 во 15:31 ---
Еве ги Рина (лево) и новиот мажјак - ќе се вика Врап (десно). Сега во кафез - внатре. Да дојде de facto пролет, и ќе ги пренесеме во нивното живеалиште надвор.

cOjv17E.png

а ова се Рина и стариот мажјак - Рики, кој мистериозно исчезна еден ден. Овде се во надворешното живеалиште.

hwj7.png

Еве ја Лили и нејзиниот развој, од бебе:

MMlhz3A.png

па овде малку порасната, во поголем акватерариум:

k49JVZD.png

овде е Лили во пубертет, се сонча на плажа.

kisn.png

и возрасната Лили - денес, пет години откако ја купивме:

45bv.png

и уште еднаш - овде малце исплашена, се крие:

t6sm.png

И за крај - рипките:

fhlq.png

Следниот пат - се надевам побројни! ;) Ми недостасуваат уште игуана, зајаци, хрчак и морско прасе.

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom