Дали би му дозволиле на сопругот/дечкото да оди на стриптиз?

• Креатор на темата Креатор на темата medicinska
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте љубоморни ако вашиот партнер оди на стриптиз?

• само ако има роденден

Гласови: 7 7,3%
  • понекогаш

Гласови: 36 37,5%
  • никогаш

Гласови: 44 45,8%
  • нека оди ама јас да не дознам

Гласови: 9 9,4%

• Вкупно гласачи
    96
Na nekoj koj naumil da izneveri, ne mu trreba striptiz bar za toa....istoto moze i vo discoteka da go stori, ta neli i tamu se prcat polurazgoleni , minosani, rascicleni devojki. Ko taka ke treba da mu zabranime da izleguva i vo discoteka ;)
Se e do karakterot na covekot. Ako saka i gola neka mu se sleci pred nego nema so prst da mrdne.:D

Sto se odnesuva do mene, valjda som sum so nekoj, iam golema doverba vo istiot. Onaka, na tacna mu e cela doverba, ako ja zaebe, toj e kriviot.

Pa taka i ova. Ne bi mu zabranila da odi, slobodno moze da se raseta. Slikata kako mu se frcka nekoja tetka ne mi e prijatna sekako, ne veruvam deka na nekoja bi i bila, no poveke od toa se nadevam deka nema da ima. :D

A koj bara dozvola za u striptiz bar ? i kako toa ke ve izneverat ? u market pogolemi se sansite da ve izneverat otkolku u striptiz bar :pos:

Sto se odnesuva do mene, valjda som sum so nekoj, iam golema doverba vo istiot. Onaka, na tacna mu e cela doverba, ako ja zaebe, toj e kriviot.

Pa taka i ova. Ne bi mu zabranila da odi, slobodno moze da se raseta. Slikata kako mu se frcka nekoja tetka ne mi e prijatna sekako, ne veruvam deka na nekoja bi i bila, no poveke od toa se nadevam deka nema da ima. :D

ама не е обична оваа тетка.

Можеби треба да се смени насловот на темата да ги опфаќа и двата пола, бидејќи последниве години популарен е и машкиот стриптиз, па така и жените почнаа да одат.

Точно е дека поголеми се шансите да се изневери во нормални околности отколку на стриптиз забава. Кај нас колку што знам нема специјализирани стриптиз клубови, па најчесто стриптиз забави има од време на време по дискотеки и клубови, каде што има многу луѓе и најчесто тоа е само со гледање, без пипање. Па така стриптиз од таков тип е безопасен кога станува збор за можност за изневерување.

Меѓутоа друга е ситуацијата кога станува збор за стриптиз забави од затворен тип. Да речеме на пример прослави на родендени и слично или момачко/девојачко вече, каде што има затворен круг на луѓе. А посебно кога бројот на луѓе е мал и постои меѓусебна доверба дека тоа што ќе се случи на забавата останува на забавата. И покрај тоа што повеќето во нормални околности не би изневериле, тука може да се случи нешто повеќе од гледање и тоа заради следниве размислувања кај добар дел од мажите:
- "само едно лижење цицки не се рачуна за неверство"
- "сите го прават тоа, зашто да не и јас"
- "ова е само забава"
- "друг пат во живот нема да ми се укаже ваква прилика"
- "никој нема да дознае" и слично.

Лани имав прилика да гледам едно видео од прослава на 8ми март, каде што во една поголема кафана полна со негде меѓу 50 и 100 жени, пиштол гол стриптизер шеташе меѓу маси, си ставаше шлаг на алатот и секоја од жените му го лапна. Добро, не баш секоја, ама секоја на која и дојде, го направи тоа, ниедна не одби. И не, не го гледав ова на порнич, туку тоа беше негде во соседството бидејќи свиреше песната "Вотка и џин, то је сада ин".

Голем дел од жените беа возрасни, претпоставувам повеќето мажени. Да речеме дека дел од тие би го изварале својот маж во било какви услови. Ама не сите. А сите го излижаа алатот со шлаг во таа ситуација. Веројатно од истите или слични причини/размислувања кои ги кажав погоре како пример:
- "само едно лижење к*р од 3 секунди не се рачуна за неверство"
- "мојот јазик го допре само шлагот, а не и к*рот" (така си е)
- "ова е само забава"
- "сите го прават тоа, зашто да не и јас"
- "нема да имам друга ваква прилика да лижам волку голем к*р"
- "ова нема да излезе надвор од местово" (ама ете некој снимал и излегло тоа видео на интернет, па само можам да претпоставам како им било на мажите кога ги виделе своите жени како го прават тоа).

За на крај, да кажам дека јас лично немам потреба да одам на стриптиз. Па не гледам причина ни мојата партнерка да има потреба да оди на машки стриптиз. Ама тоа не значи дека и забранувам. Нека оди ако сака. Имам целосна доверба во неа дека нема да направи ништо. На крај крајева, не е моја сопственост, па да можам да и забранувам нешто. Ама тоа не значи дека би можел да останам рамнодушен. Како што не верувам дека она би останала рамнодушна ако јас отидам на стриптиз.

nema odenje na striptiz,da si gledate zenata i trite deca,rece grujo i gi zabrani striptizbarovite vo MKD............E ZATOA NEMA NIKOGAS DRZAVA DA BIDEME

nema odenje na striptiz,da si gledate zenata i trite deca,rece grujo i gi zabrani striptizbarovite vo MKD............E ZATOA NEMA NIKOGAS DRZAVA DA BIDEME

А па одењето по стриптиз баровите не прави држава!??? Прво кај нас нема добри стриптиз барови, а второ 90% од луѓето немаат култура, не знаат како да се однесуваат во еден стриптиз бар.
Ако сака нека оди нека крши глава и онака само ќе гледа. Будала човек :D

А да дојде заедно и женската у стриптиз бар,малку фитиљот малку да се распали ?!

А па одењето по стриптиз баровите не прави држава!??? Прво кај нас нема добри стриптиз барови, а второ 90% од луѓето немаат култура, не знаат како да се однесуваат во еден стриптиз бар.

како сакате продуктивни мажи ?! треба мотивација бреј малој моме :)

Na nekoj koj naumil da izneveri, ne mu trreba striptiz bar za toa....istoto moze i vo discoteka da go stori, ta neli i tamu se prcat polurazgoleni , minosani, rascicleni devojki. Ko taka ke treba da mu zabranime da izleguva i vo discoteka ;)
Se e do karakterot na covekot. Ako saka i gola neka mu se sleci pred nego nema so prst da mrdne.:D

Сето тоа во ред што си го напишала ама последнава реченица не ти требаше.
Да не мешаме карактер со пожуда при провокација од слечена жена.
Карактерот е изделкан за време на животот во дадена телесна форма, додека оној нагонот е стар колку и универзумот :D
--- надополнето: 12 февруари 2014 во 12:47 ---

Стриптиз бар ми е второто најсељачко собиралиште после "певаљка". Гледање на голи или полу голи жени и мешање во скут без никаква страст е очај. Овдешниве (па и не само овде) т.н. стриптизи се изживување и исмевање на женската моќна и божествена елеганција, без трошка респект за мудата да го работат тоа што го работат.

Последно уредено од модератор:
Сето тоа во ред што си го напишала ама последнава реченица не ти требаше.
Да не мешаме карактер со пожуда при провокација од слечена жена.
Карактерот е изделкан за време на животот во дадена телесна форма, додека оној нагонот е стар колку и универзумот :D

I ti si vo pravo, ama pak ako ima izgraden cvrst karakter ke znae kako da gi sovlada nagonite. Ne moze da podpagame pod vlijanie na sekoe iskusenie.:D

I ti si vo pravo, ama pak ako ima izgraden cvrst karakter ke znae kako da gi sovlada nagonite. Ne moze da podpagame pod vlijanie na sekoe iskusenie.:D

Да, се согласувам за градењето на цврст карактер кој ќе може да ги контролира нагоните, таа можност му е дадена на само на човекот. Самоконтролата знае да биде исто толку забавна како и препуштањето на нагоните, само да не е претерано и во двата случаи.

Инако јас побрзо би оставил пари на ова, отколку на некаковфејк танц со презир во очите...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom