Ски Скокови, Сочи 2014

• Креатор на темата Креатор на темата HristijanWR10
  • Време на започнување Време на започнување
Овој пољаков Штох како скока мислиш никат нема да се приземји. Заслужен златен медал со 13 поени повеќе од словенецот. Новиот Адам Малиш

Ако добро го разбрав коментаторот ова е прво злато за Полска после 1972 дали во ски скокови или во кој било спорт на ЗОИ.
Untitled.jpg

Ниеден не ми беше познат до сеа од медалистиве. :D
:eek: Ајт на кушање. :D

Првата серија беше одлучувачка за тоа кој ќе биде златен на крајот. Превц имаше одличен втор скок, да му беше и првиот барем сличен, златото немаше кај да му избега.
Но и вака сум задоволен, барем австријците не земаа медал.
Си остарел.:rolleyes:

Лелее фаворитите Аман, Шлиренцауер, Моргенштен никаде...овој Штох ептен добар.

Не си прател од дамна. Штох оваа година и претходната е во подем, Бардал е секогаш на врвот последниве 2-3 години дали како прв или втор, а словенецов е ново лице во овој спорт и има само 21год.

Лелее фаворитите Аман, Шлиренцауер, Моргенштен никаде...овој Штох ептен добар.

Штох и Превц се први фаворити оваа сезона :) , очекував јас од Фројнд после добрите партии и тука подиум но падна после првиот скок и ништо.
Исто така и Роберт Крањец падна уште на квалификациите лошо но највероватно за следните ќе биде спремен, штета затоа што е во добра форма.

Првата серија беше одлучувачка за тоа кој ќе биде златен на крајот. Превц имаше одличен втор скок, да му беше и првиот барем сличен, златото немаше кај да му избега.
Но и вака сум задоволен, барем австријците не земаа медал.
Си остарел.:rolleyes:
Првиот му беше подобар скок. По првата серија каснеше нецели 10 поени а на крајот 13 зад Штох. Штох скокна 2 одлични скока и заслужено си освои злато.

Ги гледав скоковиве со Словенци, Словенија слави за Превц, добија класа скокач, поголема надеж и од Петерка. Прашање на време е кога ќе ги освои 4 скокалници и ЗОИ, огромен развој. Алал да им е бе :(

п. с. Пахор и пратил словенечко знаме на Мазе како поклон од цела земја, ццц, каде сме ние каде се тие а иста земја сме биле :facepalm:

Ги гледав скоковиве со Словенци, Словенија слави за Превц, добија класа скокач, поголема надеж и од Петерка. Прашање на време е кога ќе ги освои 4 скокалници и ЗОИ, огромен развој. Алал да им е бе :(

п. с. Пахор и пратил словенечко знаме на Мазе како поклон од цела земја, ццц, каде сме ние каде се тие а иста земја сме биле :facepalm:

Сега се далеку попалени после добри резултати на последните скокалници и тоа што Превц беше прв до последната скокалница во генералниот пласман.
На големите скокалници они имаат голема предност, сите четворица се одлични на големи тука може да се замеша Штох и Касаи.

Од кога се пензионираше Малиш се префрлив на Штох, најбоље се пољаците :icon_mrgr:
Позаслужено злато од она вчера амин и двата скока му беа феноменални.

Во групно мислам дека Словенците се фаворити и треба да го земат златото, Превц секоја чест му следува долга и успешна кариера само нека продолжи така :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom