Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Да ве прашам кој знае каде може да се најдат гуми 27х1.25 бидејќи гледам по страниве и не видов никаде таква димензија?
--- надополнето: 9 февруари 2014 во 23:30 ---
Да ве прашам кој знае каде може да се најдат гуми 27х1.25 бидејќи гледам по страниве и не видов никаде таква димензија?

Последно уредено од модератор:
--- надополнето: 9 февруари 2014 во 23:30 ---

Џабе гледаш по веб страните, ретко ги обновуваат, најдобро да тркнеш по продавниците и да си прашаш.

Последно уредено од модератор:
Од каде да се купи точак-Прашање е сега?
До кај 200 еура најмногу.

^^
Ако мислиш макар малку офроуд да возиш, за тие пари само половен. Линков доле е добро место за тоа:
https://www.facebook.com/groups/201303700007544/

Како за нов, за тие пари се што ќе најдеш ќе биде само за низ град.

^^
Ако мислиш макар малку офроуд да возиш, за тие пари само половен. Линков доле е добро место за тоа:
https://www.facebook.com/groups/201303700007544/

Како за нов, за тие пари се што ќе најдеш ќе биде само за низ град.

Ни асален city bike нема да најде за тие пари, зборам за супербренд, некое моделче од пониска класа. Најдобро како што пиша, да побара на старо. :)

Ни асален city bike нема да најде за тие пари, зборам за супербренд, некое моделче од пониска класа. Најдобро како што пиша, да побара на старо. :)
Не сум профи, ми треба за кардио трениг по кеј и за низ град или до работа.

Не сум профи, ми треба за кардио трениг по кеј и за низ град или до работа.

Не мора да си профи, зборам за некој подобар модел, за да не го носиш секој втор ден на сервис. :)

Во Вучко гледам има за тие пари демек алуминиумски рам дупли бандажи шимано менувачи,диск кочници 21 брзина....
Не се разбирам многу....што мислите дали се исплати и дали стбарно ги има тие карактеристики кои ги кажуваат.

Дечки, дајте ми некоја линк од некоја добра апликација за таблет што мери поминато време, растојание и сл додека возиш точак .

Во Вучко гледам има за тие пари демек алуминиумски рам дупли бандажи шимано менувачи,диск кочници 21 брзина....
Не се разбирам многу....што мислите дали се исплати и дали стбарно ги има тие карактеристики кои ги кажуваат.
Диск кочници за тие пари, па макар и механички наместо хидраулични... ме чуди ова прилично.

Гледај, за покрај кеј и за низ град не ти треба којзнае каков квалитет (иако квалитетно секогаш вреди да се земе ако можеш да си дозволиш). Важниот момент е преносот и тркалата. Шимано имаат и ниска класа која не е квалитетна.

Пак да кажам. Во таа ценовна класа, првото возење офроуд на Водно (на пример) ќе ги искривиш тркалата, а запчаниците ќе ги оштетиш и на асфалтот нагоре. Ова од искуство го кажувам (иако мојот точак кошташе 300евра).

Инаку ова е само мое мислење. Боље нака ти препорачаат нешто поконкретно Зоц и другите поискусни тука.

Браво, ме изненадија пак Општина Карпош и нема веќе расправии со говеда кои паркираат каде што не треба.
Алелуја брату, одамна требаше да го направат ова. (y)
Ајде сега уште да направат уште една нова паралелна патека за велосипеди и за ролери. Ама оваа патека да биде од асфалт, наместо од блокови лесно кршлив материјал, каде на секои 3 метри има кратер-линии каде може да се утепаш ако не внимаваш постојано.

Нели имаше веб-страната на општината дел за предлози, ајде да се организираме да ги бомбардираме со вакви идеи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom