Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Славе сигурно не им предава на сите смерови. Кој предава освен него?

Славе е на сите освен на е-бизнис (n) . Искрено стварно ми е криво што нема да го доживеете тој одличен предмет со позитивноста, интелегентоста и преголемото знаење на Драган.... Драгче омилен професор ќе ми биде, догодина ако се врати обавезно ќе земам Анализа на временски серии за изборен. :)

Како бе организациско лесен, а економика тежок? :icon_mrgr:
Мене баш обратно ми беше.
Економика ми беше милина од предмет и за учење и за полагање. За еден бод ми избега 10ка. Јас од книга учев и немав никаков проблем.

Организациско го земав изборен во прва, ми го посочија како лесен, ама се зезнавме сите. :cautious: Го положив на колоквиуми, ама ептен беше тежок. Материјалот не беше толку тежок за учење, ама Дракулевски ги имаше прашањата извадено од најзабутаните делови од скриптата и книгата.

Пријателе, да ти преполагам јас тебе организациско, а ти мене економика ? :D Организациско учев две вечери пред испитот, по саат време... за нешто ситно 7мица. Јбг, за толку учење и тоа е многу. Не се жалам.. Шо знам, прилично лесен предмет.
--- надополнето: 7 февруари 2014 во 02:55 ---
Леле што е ова презапишување статистика...да ме фати страв :D

Иначе јас сум кај Славе. И од предавањата ништо не сфаќам. До мене ли е, до него ли е...незнам.
Се положува дома ако го учам сама? И дали се паѓа нешто од Либро?

Што правиш кај Славе на предавање ? Не иди, не си троши време џабе. Тевдовски е бр.1 за статистика, ама отсутен е подолго време од факс. Што знам, како што ти кажав, многумина одеа кај професор приватно за статистика... Се зависи од тебе, знаеш нели :)

Пријателе, да ти преполагам јас тебе организациско, а ти мене економика ? :D Организациско учев две вечери пред испитот, по саат време... за нешто ситно 7мица. Јбг, за толку учење и тоа е многу. Не се жалам.. Шо знам, прилично лесен предмет.
--- надополнето: 7 февруари 2014 во 02:55 ---

Што правиш кај Славе на предавање ? Не иди, не си троши време џабе. Тевдовски е бр.1 за статистика, ама отсутен е подолго време од факс. Што знам, како што ти кажав, многумина одеа кај професор приватно за статистика... Се зависи од тебе, знаеш нели :)

Хахаха, па што знам, можда дека изборен и го збореа сите лесен, па и јас сум се опуштил, сум мислел дека сум научил се што треба, а малку поише требало. :)

A Kalina statistika kakva e? dobro objasnuva? stroga?

Според мене е доста ОК, јас само од предавањава неделава запамтив доста од материјалот што го предаде.

Само, не знам колку ќе им биде на корист кај тие што полагаат кај Славе да дојдат да слушаат кај Калина, како што знам имаат доста различни принципи за проверка на знаењето. И самиот учебник по кој предават е различен.

Некој искуство да има со дополнителен Стратегиски менаџмент што е финтата оставени сме 5 души, дали испрашува усно, заокружување? било каква информација е добредојдена :)

Што е со професоров по монетарна значи, вика демек во стил џабе ќе учите од книга нема тоа да е на колоквиуми, доаѓајте на предавање јас да ви објаснам :confused: Лани само 30% положија.. Онака, сериозно? Што сеа он ќе измислува нови работи? Лани некој што го слушал да каже како беше со предметов, со професорот и со предавањата ако може, зошто стварно незнам што ќе се прави.. :cautious:

Што е со професоров по монетарна значи, вика демек во стил џабе ќе учите од книга нема тоа да е на колоквиуми, доаѓајте на предавање јас да ви објаснам :confused: Лани само 30% положија.. Онака, сериозно? Што сеа он ќе измислува нови работи? Лани некој што го слушал да каже како беше со предметов, со професорот и со предавањата ако може, зошто стварно незнам што ќе се прави.. :cautious:

Па ќе одите на предавања.
Гоцков многу добро го објаснуваше, исто и Кире, кога професор беше Трпески. Сега ви е мислам Горан, добро објаснува и нема гола вода да измислува.
И не знам што ви е чудно, скоро сите предмети на Финансиски се такви, ја читаш книгата, а се паѓа нешто за кое треба да ти врти мозочето. Ќе се навикнете, нема врска.

Конкретно за Монетарна, мене ми беше еден од најдобрите и највредните предмети за учење на факултетов досега, исто и доста интересен. Оди на предавања, слушај убаво и фаќај белешки. Читај од книга и од презентации (ако ги има сега, ние имавме тогаш), и ќе немаш проблем.

Па ќе одите на предавања.
Гоцков многу добро го објаснуваше, исто и Кире, кога професор беше Трпески. Сега ви е мислам Горан, добро објаснува и нема гола вода да измислува.
И не знам што ви е чудно, скоро сите предмети на Финансиски се такви, ја читаш книгата, а се паѓа нешто за кое треба да ти врти мозочето. Ќе се навикнете, нема врска.

Конкретно за Монетарна, мене ми беше еден од најдобрите и највредните предмети за учење на факултетов досега, исто и доста интересен. Оди на предавања, слушај убаво и фаќај белешки. Читај од книга и од презентации (ако ги има сега, ние имавме тогаш), и ќе немаш проблем.
Абе океј тоа ќе одам на предавања како и да е, ама ставот негов ме заплаши малце искрено.. Уште си се смее и вика порано кај другите 90% положуваа кај мене само 30%. Јас знам дека е така на финансиски, еве и ФПИ и Макро беа такви ама овој вика џабе од книга јас да ви објаснам треба.. Ајде ваљда ќе биде добро.

Абе океј тоа ќе одам на предавања како и да е, ама ставот негов ме заплаши малце искрено.. Уште си се смее и вика порано кај другите 90% положуваа кај мене само 30%. Јас знам дека е така на финансиски, еве и ФПИ и Макро беа такви ама овој вика џабе од книга јас да ви објаснам треба.. Ајде ваљда ќе биде добро.

Не му се секирај многу, таков си е професорот, си се зафркава, си се шегува, спреми се на предавања да слушаш доста случки и од неговото секојдневие. :D
Предметот е лесен и интересен, а иако ве исплашил професорот си е многу фер, тоа да си знаеш.

lugje sto ke kazete za ekonomika na pretprijatie .. kako e na kolokviumi? premnogu nabrojuvanki se kako li ke se zapomnat site? pomos..

lugje sto ke kazete za ekonomika na pretprijatie .. kako e na kolokviumi? premnogu nabrojuvanki se kako li ke se zapomnat site? pomos..
Купи ја скриптата од либро и научи од точка до точка и фуснотите и немаш гајле
--- надополнето: 9 февруари 2014 во 14:24 ---
Некој да не знае кој дава часови статистика ?

Последно уредено од модератор:
Купи ја скриптата од либро и научи од точка до точка и фуснотите и немаш гајле
--- надополнето: 9 февруари 2014 во 14:24 ---
Некој да не знае кој дава часови статистика ?
Jас знам за Баже дека дава...и Филип. А имам слушнато и за некоја Славица, демек многу добро објаснувала.

Jас знам за Баже дека дава...и Филип. А имам слушнато и за некоја Славица, демек многу добро објаснувала.
Знам за баже ама ми треба да не биде у група ..кај тој филип во група е ?..Фала :)

Знам за баже ама ми треба да не биде у група ..кај тој филип во група е ?..Фала :)
И кај Филип е во група, кај Славица не е или евентуално двајца..
--- надополнето: 9 февруари 2014 во 15:08 ---
И кај Филип е во група, кај Славица не е или евентуално двајца..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom