D
devojcence
Гостин
pa ti pred vreme znaci se sekirash. od kaj znaes moze ke go smenat izmenat nadopolnat i sl. nemoj vakvi stresovi pred vreme bogati
Од цел пост каков заклучок си извадил дека ми е гајле за брат ти, бравоЛеандра навистина ме изненади,добро ајде ќе го избркат брат ми од работа, а ти ќе бидеш ли среќна со тоа? Јас например на никого не пожелувам да му се случи некоја несреќа, или пак некој да остане без леб заради глупостите на владата а јас со тоа да се радувам.. Сега ми е јасно зошто постои една интересна поговорка за нас македонците,а таа поговорка беше нека умре козата на комшијата..
Немој ти се молам со вакви демагогии, да не се работеше за брат ти, ич мува немаше да те лази, ниту па ќе коментираше на темава.Сега ми е јасно зошто постои една интересна поговорка за нас македонците,а таа поговорка беше нека умре козата на комшијата..
Од цел пост каков заклучок си извадил дека ми е гајле за брат ти, браво
Без леб ќе остане? Ами нели е способен? Самиот потврдуваш неспособност на државна администрација. Еден ко ниеден, никаква работа не врши. 250 000 треба да ги избркаат. Неможе во државно да има вработено повеќе од приватен сектор. Неможе 250 000 од приватен да ранат 500 000 административци, оти? Оти ќе останеле без леб. Не ми е јасно колку не ја гледате себичноста и имаш лице да прашаш што понатаму. Седум години јадел државни пари поради партиски активизам. Седум години на грб на приватен сектор. И ми велиш да му умре козата на комшијата? Ами комшијата умре во овие седум години ранејќи ве.
Апсолутно ова не влегува во несреќа. Бркање на пола администрација треба да се обележи како празник во Македонија со два дена слободни дена и строго од тие пари кои ќе останат за плати од над 22 000 денари да им се даде на сиромашните по две просечни плати од приватен сектор.
да даде Господ да дојде некој нов строг закон за приватниот сектор,па после јас ќе славам,и ќе велам браво за владата така треба нека умре козата на комшијата.
A таксистите ??Како прво, брат ми работи во Општина Вевчани,значи зборот ми е дека не работи во министерство за надворешни работи или во некоја скопска општина, Вевчани е селска општина и нема потреба да се знае англиски до тој степен,значи нема потреба докторски да се знае англиски,а инаку да даде Господ да дојде некој нов строг закон за приватниот сектор,па после јас ќе славам,и ќе велам браво за владата така треба нека умре козата на комшијата.
A таксистите ??
И тие треба да знаат англиски а не возат во министерството за надворешни нити се под државна капа. Па ете и за нив морало.
Тоа е што ке правиш, туку нека земи братти нека го загрее столчето. За 100 евра ке се снајди некако.
Класично ретардиран муабет, рани куче да те лае.Како прво, брат ми работи во Општина Вевчани,значи зборот ми е дека не работи во министерство за надворешни работи или во некоја скопска општина, Вевчани е селска општина и нема потреба да се знае англиски до тој степен,значи нема потреба докторски да се знае англиски,а инаку да даде Господ да дојде некој нов строг закон за приватниот сектор,па после јас ќе славам,и ќе велам браво за владата така треба нека умре козата на комшијата.
Класично ретардиран муабет, рани куче да те лае.
Абе ти сфаќаш дека на најголемиот дел од форумашите и најголемиот дел од популацијата гледа на пренатрупаната администрација како на чума која треба да се изретчи. Утре да донесат закон со кој сите административци наутро ке треба да прават по 100 склекови и 50 стомачни и кој нема да може ќе лета од работа сите ке аплаудираат.Абе ти знаеш што значи ТОЕФЕЛ? Значи не само така основно да комуницираш на анлиски и да пишуваш,туку треба на високо ниво, значи исто ко англичанец треба да ти е англискиот за да добиваш толку поени од тестот,,па ниту министерите не знаат толку високо ниво, незнам зошто сте толку слепи, ти мислиш дека ова е реално што го прават? А од таксистите барат основно да знаат англиски.. Макар што ни тоа не е потребно. Незнам што се случува со ова влада,само знам нешто дека блиските роднини на овaа власт нема да имаат никакви проблеми за ништо.. И уште нешто,овој закон е против УСТАВ..
Абе ти сфаќаш дека на најголемиот дел од форумашите и најголемиот дел од популацијата гледа на пренатрупаната администрација како на чума која треба да се изретчи. Утре да донесат закон со кој сите административци наутро ке треба да прават по 100 склекови и 50 стомачни и кој нема да може ќе лета од работа сите ке аплаудираат.
И кога сме веќе кај тоа брат ти со каква книшка влезе во администрација да работи. Пошто спомна нешто како 7 години ке речиме дека е со црвена книшка. Е па брат ти ако не се согласува со политиката на оваа влада која и му обезбеди државна работа ако е човек од принцип нека си даде отказ.