Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Нема потреба од оригинални книги за втор семестар (-> не требаат кејсови и глупости за полагање)?

И тоа нешто што имало статистика формули, можеме сами да си ископираме и да ги носиме, така? :)

Нема потреба од ништо оригинал книги, се има во Либро. Статистика има формули да, се носат на полагање копирани, ништо не ви барат оригинал. Нека не ве фаќа страв кога ќе ја видите книгата која изгледа како Библија, преголема е, ама има огромен фонт внатре :D

А да - кој сака нервите да му попуштат по Економика на предавање кај тој дебилот над дебилите Кирил нека оди, пушташе еднаш неделно список, а да и испрашува на час, може било кој ќе му текне да го испраша, или да го заебава за било што вон материјалот.

И некој од Е-бизнис ако има искуство со Калина по статистика, да пише каква е во споредба со другите? Слушнав било полесно кај нејзе, има вистина во тоа?

За економика имам слушнато дека бил полесен претходно, со стариот професор, ама лани беше доста потешко, посебно првиот колоквиум. Некои збутани работи од книга, дефиниции, слични понудени одговори, беше доста зезнато. Вториот го направија полесен, ги имаше само главните работи и скоро сите поминаа. Да не зборувам дека како предмет е многу досаден, глуп, неинтересен, а од предавања немаш никаква корист.

Организациско ми беше многу лесно, на колоквиум ги имаше главните набројуванки и по некоја дефиниција, сепак имаше неколку прашања што беа така поставени да не можеш да ги одговориш, ако не ти е убаво прочитано и сфатено. Предавањата беа интересни, Дракулевски е одличен професор, можеш и да презентираш за плус поени.
Економика уствари е многу убав предмет и корисен, не е воопшто некој забатален, само така ни се чини пошо на полагање има набројуванки.
Јас одев на предавања кај Дебарлиев и ни малку не ми беше досадно, цело време за се шо учевме ни кажуваше преку примери и после ко ќе ги видиш набројуванкине од книга знајш шо сакал авторот да кажи :)
Мене то ми беше единствен предмет со интересни предавања од прва година, на другите заспивав буквално.

А, и организациско е истиот цел само набројуванки, мене тој помалку ми се свиѓаше од економика во поглед на материјалот иако колоквиумите му беа далеку полесни.
Од една страна и олеснителна околност е,ама па од друга сега за првиот колоквиум шо го имавме то чудото, уствари две теми од менаџмент ми се. Само си ги повторив работите, ништо ново,а за изборен и немавме баш избор. Имаш 32 кредити максимум, два задолжителни и изборот на изборни предмети се сведе на 2.
Глупост.

Многу битна работа за да ја сфатиш суштината на еден предмет и да не ти биде дополнително одбивен е професорот, стилот на кој е напишан учебникот и слично. Тоа е една причина зошто воопшто не го сакав економика, Кирил е ужасен професор реално, безвеза ми беа предавањата, одев само поради списоците.

Истиот проблем е и кај сметководство, кој би требало да биде еден од основните и најкорисни предмети на факултетов, ама професорот, конкретно Љубиша е најлошиот професор и најдосадниот човек што сум го слушал :D Што е голема штета, затоа што како предмет е многу битен, повеќе работи научив од демонстраторката од вежби, отколку од него.

Навистина, професорите по сметководство се за никаде. Имав огромна одбивност кон предметот и го сметав за еден од најлошите што го имам учено било кога, ама кога стегнав заби и почнав да го спремам за испит, ми стана дури и интересен. И на крај професорите не се ни замарале нешто за испитот, го дадоа истиот од ланска година, оној што се вртеше по Либро.

Абе кој списоци и јас им се радував на списоците на првиот колоквиум за едно прашање немав 10ка, на вториот исто за едно немав 9ка ми пиша 8ица и не ми ги прифати поените за присуство шта чеш :D
Едно е да не ти се свиѓа професорот,ама предметов далеку од то дека е глуп.

A, да прашам, само кај мене не се уште внесени оцените од испитиве и сега не можам да пријавам предмети? Да не треба пак казна да им плаќам на студентски за нивна грешка,ама јас сум го прекорачила битно рокот? :D

A, да прашам, само кај мене не се уште внесени оцените од испитиве и сега не можам да пријавам предмети? Да не треба пак казна да им плаќам на студентски за нивна грешка,ама јас сум го прекорачила битно рокот? :D

Не се кај сите, мислам дека откако ќе го завериш, лани бар после тоа ги ставија на е-индексот.

Не знам мене Економика ете што викаш може ради Кирил уште толку го мразев, нема никакво однесување дотичниот. И сметководство исто, гледам за земање оцени пак истиот проблем и годинава кај Зорица, која гужва беше во малиот ходник пред нејзиниот кабинет, и со право не и одев на предавање, воопшто не ми објаснуваше убаво, на вежби си одев само.

За мене еден и единствен професор кој засега ми оставил најмногу впечаток на Економски факултет е Драган Тевдовски, има премногу знаење и за еконимијата, и за статистичките методи. Тука го ставам и деканот Дракулевски, чат пат одев на Организациско и беше баш интересно.

Другото мех, Таки Фити не слушав Економија, кај Предраг бев, можеби и тој ќе ми беше во подрагите, сепак е најпочитуван и најспремен на Економски.

Мене Мијалче ми остави убедливо најдобар впечаток засега, иако уште не е професор. Ама има добра иднина во него.

Денес на Економика на Претпријатие добар стендап имаше:D

Него некој ако бил на Државна Регулација да не кажа нешто значајно професорот, која книга и слично? :)

Купувам менаџмент на мал бизнис и Мчр книги ако има некој пп...
и.. Социологија што изборен предмет е ? колку материјал има за бубање ?

Ako ima nekoj za prodavanje organizacisko,ekonomika ili statistika neka mi pise vo PP :)

Беше некој денес на Организациско да каже што како ќе биде? Само една група има за предавање?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom