Ke moze nekoj da mi kaze 2-3-4-5-6 zbora za organizacisko odnesuvanje, statistika za biznis i ekonomija i ekonomika na pretprijatie... ?? fala kolegi i koleshki
Организациско - еден од најлесните изборни предмети. Има две скрипти за полагање, не се големи, на полагање дава со повеќекратен избор прашања и во главно најбитното, набројуванки поглавни, и дефениции. Предавањата не ти се морални, но пушта списоци понекогаш па така да ако сакаш поголема оцена може да одиш. Исто се правеа и трудови за тие што сакат плус поени.
Економика - за мене најгрд предмет досега што сум го учел. Книгата е доста голема, обемна, но на полагање само набројуванки ти требат, а ги има милион, така да мој предлог земи си скрипта од Либро се ти е одвоено, се положува само со тоа, има и прашања во Либро, за втор колоквиум се паднаа неколку, за прв потешко беше.
Статистика - е тука морам да ти кажам дека Драган Тевдовски предаваше феноменално, и буквално цел материјал можеш да го сфатиш на предавања, задачите, теоријата, ама моментално е во странство и најверојатно Славе Ристевски ќе предава или евентуално асистентката Марија. Предметот не е тежок, ако седниш убаво да го сфатиш, има некои битни работи што треба да се научат на почеток и после полесно ќе ти биде до крај, кратки се задачите но логички и барат малце труд. Јас одев на приватни часови кај Баже и повеќето прашања кои ни ги даде теорија се паднаа, ама верувај не ти треба приватни за тоа што теоријата лесно се уче, за мене еден од поинтересните предмети што сум ги учел,
обавезно на предавања, уопште не е досадно. А да и на крајот дават правење на труд за поголема оцена.