Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    758
Има слики и од забрадени кои протестираат заедно со нив.
1621724_250604758448579_632187709_n.jpg

А еве и како работи пропагандата.
Се рашири вест дека се стрела со снајперско оружје по протестантите. Но сликата ете од 2010 е.
1538805_411053769025900_1601865573_n.jpg

1620572_411053942359216_546944680_n.jpg

А еве американците како долеваат масло.
На сликава подоле има јасно протестант со вперен пиштол кон некого(претпоставувам кон безбедностите сили). Но како пренесуваат вестите од Фокс. Тој е член на полицијата и пука кон протестантите. Повеќе од очигледно е дека перат мозоци, не верувам да се нивните новинари толку неспремни за да прават такви лапсуси.
Еве линк со вестите на фокс. Главниот дел е на 41 секунда.
http://inotv.rt.com/2014-01-23/Fox-News-Protesti-v-KieveПрегледај го приврзокот 82979

А што те прави тебе поразличен од про-западните манипулатори?!?

Тој забрадениот не е од тие на кои алудираш...

1623639_720864724615010_2084897964_n.jpg

Ете ти повеќе информации за забрадениот!

http://en.wikipedia.org/wiki/Serhiy_Nigoyan

Да се навратам на темата! Јасно е ко ден дека Малорусите не сакаат ништо заедничко со Русија и се за ЕУ. Среќен му пат... ама касно ќе биди кога ќе сватат што направија!

Јули 2013 - Сирија е доволен доказ дека и западот веќе не е тоа што беше! Месеци уназад пишував на форумот дека зад протестите во Турција стојат оние истите кои стојат и зад овие протести, ама некој дури сега свати! Исто така и зад блудниците од ФЕМЕН стојат истите и зад оние кои ќе рушеа цркви во Москва, ама поминаа катастрофално на изборите!

Казаки: Разликата е што јас не сум новинар ниту репортер на Фокс.

А што те прави тебе поразличен од про-западните манипулатори?!?

Тој забрадениот не е од тие на кои алудираш...

Ете ти повеќе информации за забрадениот!

http://en.wikipedia.org/wiki/Serhiy_Nigoyan

Да се навратам на темата! Јасно е ко ден дека Малорусите не сакаат ништо заедничко со Русија и се за ЕУ. Среќен му пат... ама касно ќе биди кога ќе сватат што направија!

Јули 2013 - Сирија е доволен доказ дека и западот веќе не е тоа што беше! Месеци уназад пишував на форумот дека зад протестите во Турција стојат оние истите кои стојат и зад овие протести, ама некој дури сега свати! Исто така и зад блудниците од ФЕМЕН стојат истите и зад оние кои ќе рушеа цркви во Москва, ама поминаа катастрофално на изборите!

Малоруси, су они со големата говорната маната? :)

Малоруси, су они со големата говорната маната? :)

Не е никаква говорна мана! Малорускиот е мајчиниот дијалект на Николај Василевич Гогољ и на сите Руси кои живеат во Краината (Украина).

Гледам разбираш Руски, ќе те интересира ова.
http://lifenews.ru/news/126485

Никаде не вика дека „забрадените“ се тие инструктори, туку дека се од Северен Кавказ! Исто така, треба да знаеш дека забранетите се залагаат и се борат за шеријат, а не за некаква си демократија на која се повикуваат демонстрантите во Украина!

И не знам со кое лице ми реплицираш кога тука сите не правеше будали и мислеше дека ќе ти поверуваме дека убиениот про-европски активист е „забраден“, а некој пост погоре ги обвинуваш западните медиуми за лаги и манипулации!

Никаде не вика дека „забрадените“ се тие инструктори, туку дека се од Северен Кавказ! Исто така, треба да знаеш дека забранетите се залагаат и се борат за шеријат, а не за некаква си демократија на која се повикуваат демонстрантите во Украина!

И не знам со кое лице ми реплицираш кога тука сите не правеше будали и мислеше дека ќе ти поверуваме дека убиениот про-европски активист е „забраден“, а некој пост погоре ги обвинуваш западните медиуми за лаги и манипулации!

Калма,калма. Ти реплицирав што е разликата меѓу мене и нив. Да, моја беше грешката, но не беше со намера да перам нечив мозок или да манипулирам туку во недостиг на информации кој е што е, избрзав. Подоцна излегоа информациите дека е Еременец починатото момче. Така да нема причина да ме обвинуваш за некои работи.
Но тоа не нема да го смени фактот на манипулациите од страна на медиумите западни.
Веста која ја споделив беше од информативен карактер. Поздрав

Na videoto pogore zamenikot drzaven sekretar za Evropa, Victoria Nuland e snimena kako razgovara so Amerikanskiot ambasador vo Ukraina, Geff Pyatt.

Eve kako se prepotuva portparolot na Stejt departmentot, Jennier Psaki koga ja podbraa novinarite za mesanje vo vnatresnite raboti na Ukraina.

http://www.youtube.com/watch?v=jW1WDbDX7wE
.

Си напишал голем пост, али утре ќе го прочитам не сум го видела известувањето од темава. Веројатно не треба да ти соопштам дека и Босна гори. Кој е следен да претпоставиме или? :)

1618407_251829048320271_1219063009_n.jpg

Локалните медиуми јавиле дека снајперисти од крововите на околните згради пукале кон демонстрантите и притоа повредиле 35 лица.

оф мори мајке ка видовте дека пукаат кон демонстрантите[DOUBLEPOST=1392731724][/DOUBLEPOST]
1912498_251829041653605_835802385_n.jpg

1958246_251829034986939_1992034699_n.jpg

935154_251829031653606_1872846018_n.jpg

1625530_251829028320273_1542187446_n.jpg

Локалните медиуми јавиле дека снајперисти од крововите на околните згради пукале кон демонстрантите и притоа повредиле 35 лица.

оф мори мајке ка видовте дека пукаат кон демонстрантите

Да се пука од кровови на демонстранти или минувачи е класична тактика на специјалната војна. Цел на оваа тактика е да се создаде општа несигурност и страв и недоверба дека јавната власт може да обезбеди јавен ред, мир и сигурност.
На фотографиите кои ти ги постираше, снајперистите пукаат нагоре

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom