Бугарски пасош - Да или не?

• Креатор на темата Креатор на темата DANI_M
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
И за улици метење ти треба партиска книшка,таму ги ставаат оние што лепат плакати пред избори.у неготино баш имаше такви што лепеа плакати,и после избори ги пикнаа сите у комуналец.

И баш ни солиш памет како у македонија било убаво и имало работа и не ни требало бг пасош.у мк ко прво работа не може да се најде поготово у помал град.а за 10000ден плата мене не ми се исплаќа да дојдам да седам у скопје и да плаќам стан таму.друга работа е што сегде ти викаат не им треба,си ставаат нивни луѓе.државата прима со партишки книшки,приватњаците примаат роднини.исклучок се само некои специфични струки,ко ит,доктори и слично.
за разлика од кај нас,у странство им е битно да работиш,не гледаат од која партија си,и дали имаш вујко владика.баш ради ова сите се одлучуваат да вадат бг пасош.

i za doktori mnogu cesto treba vrski ( :

tuku pred nekoj den pishav nikoj ne odgovori nisto... znae nekoj dali stvarno e mnogu zategnata procedurata ili samo glasini se?
--- надополнето: 28 јануари 2014 во 13:09 ---
http://www.telegraf.mk/aktuelno/884...d-maj-ima-zastoj-vo-izdavanje-bugarski-pasosi

i za doktori mnogu cesto treba vrski ( :

tuku pred nekoj den pishav nikoj ne odgovori nisto... znae nekoj dali stvarno e mnogu zategnata procedurata ili samo glasini se?
--- надополнето: 28 јануари 2014 во 13:09 ---
http://www.telegraf.mk/aktuelno/884...d-maj-ima-zastoj-vo-izdavanje-bugarski-pasosi

Точно е дека е затегната процедурата и тоа многу... и јас на почетокот мислев се само гласини ама не било така. Бараат дополнителна проверка т.е. документ со кој докажуваш дека имаш БГ потекло.

Точно е дека е затегната процедурата и тоа многу... и јас на почетокот мислев се само гласини ама не било така. Бараат дополнителна проверка т.е. документ со кој докажуваш дека имаш БГ потекло.

Ако ти е вратен статусот од "дополнителна проверка" во "Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции"... Не се секирај...

Ако ти е вратен статусот од "дополнителна проверка" во "Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции"... Не се секирај...
За моето бројче пишува "Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции" а требаше да се најде усте во предпоследниот протокол кај што бараат дополнителни документи но само моето бројче недостасува а тие пред и после моето се вратени на дополнителна проверка. Што мислиш, што значи тоа?

Тоа значи продолжиуваш понатаму, почекај уште малце и ќе ти одобрат... ;)

Прати ми го огласот ке конкурирам, а не на памето да збореш.
лозја си е лозја и во италија и во кавадарци. ни тука сум директор ни таму. Ти правам споредба за лозја.
А ти кажи ми каде е поубаво дали во италија да метеш улици за 800 евра или во кавадарци на лозјата за 100 евра ? :)

па ти ми кажи, ти цело време споредуваш бројки и работи, што било подобро што не било

Да Ве прашам бев во агенцијана наспроти Бугарска амбасада, таму вршет преводи и од таму ми рекоја дека на денот на закажување за интервју ти треба: извод, државјанство, копија од пасош и на лист некој податоци да напишиш. Е сега јас колку што знам бараат и лекарско, потврда од мвр за неосудуван, ХИВ тест. Овие дополнително се носат или на првото одење треба? И уште нешто кога ке одиш првиот пат во амбасада, што те прашуваат, што се прави и после тоа што е следно. Благодарам :)

Тоа значи продолжиуваш понатаму, почекај уште малце и ќе ти одобрат... ;)

И јас се согасувам, уште подобро е да не те вратат на дополнителна проверка... Во секој случај добар знак е ако го скокнат твоето бројче и да не се најде во списокот за дополнителна проверка...

Значи пред пред 3 месеци мене лично ми беше излезено досието на дополнителна проверка и однесов документи на Адвокат рекоа дека се валидни дека поминувам сигурно , од тогаш проверувам и во мегувреме пишува на страната:
"Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции"
дали значи дека ситуацијата е мрдната од мртва точка и дека се работи на случајот.
Еден член кажа дека шансите биле да биде одобрен бројот за пасош . Е дали е ова.точно незз
А какви документи однесе?Изводи или стари документи?

Mozi e zategnata , ne znam , no moj prijatel sakase da vadi preku posrednik denovive pojde i se dogovore so posreduvaco.
Toj mu garantira deka ke pomine, deka ke se najdat takvi dokazi.... ne znam kako ama rabotava e tolku ne4esna sto po4naa i takvi raboti da se pravat , iako nema blage veze so realnosta... bugar4e si e bugar4e , lakomo za para , ako mu platis ke ti daj drzavjanstvo.

Дали некој знае да каже кои документи се потребни кога процедурата е за дополнителна проверка ...

Порано сум бил ептен против БГ- пасош. Сега... одма би зел! Не дека нешто ги сакам посебно, али па и што направила нашата ни држава за нас младите кои не сакаме да бидеме плави или црвени?! Нема место во мк за тие што размислуваат со своја глава! И во мк граѓанин од втор ред, па и во друга земја граѓанин од втор ред. А и на крај краева што е разликата ако земеш БГ-пасош или Германски пасош или Канадски... Ама не ако земеш бг-си шиткач, продадена душа и се останато. А од овие другиве, тогаш си се снашол, паметен , браво алал да ти е!

Порано сум бил ептен против БГ- пасош. Сега... одма би зел! Не дека нешто ги сакам посебно, али па и што направила нашата ни држава за нас младите кои не сакаме да бидеме плави или црвени?! Нема место во мк за тие што размислуваат со своја глава! И во мк граѓанин од втор ред, па и во друга земја граѓанин од втор ред. А и на крај краева што е разликата ако земеш БГ-пасош или Германски пасош или Канадски... Ама не ако земеш бг-си шиткач, продадена душа и се останато. А од овие другиве, тогаш си се снашол, паметен , браво алал да ти е!

*Нема место во мк за тие што размислуваат со своја глава!* - ima , samo na 50-100 god. se raga takov, eve eden da posocam, Nikola Tesla , srbin a zema USA drzavjanstvo..... site kako nego ne mozat da bidat , tuka se javuva problem. A i najgolemite kriminalci zemaat , pa zasto eden 4esen graganin da ne zeme , da go iskoristi i da mu go vrati?
Ina4e ne sum protiv bg pasos.

Ова веќе не е Македонија ова е партиска каракурница, затоа луѓе секој нека се снаоѓа како може и умее.Ставаат некои свои општествени стандарни, гледам и дека децата уште од предшколска возраст им го перат мозокот за наместо индивидуалци да станат слепи послушници на тоа што го диригира општеството како колективна свест контролирано од владата и ќе биде срам да размислуваш поинаку пошто ке бидеш различен од другите. ОВА ВЕКЕ СТАНУВА СЕВЕРНА КОРЕЈА.
Јас си ја сакам Македонија но ова веке не е мојата држава, не ја препознавам и ја гледам како партиска утопија спакована во обликот на Македонија на која што има паразит кој што го влече животот од неа а тој паразит во овој моментот е оваа влада а после нејзе ке дојде и друг.
Па се поставува прашањето што се удираат во гради луѓето како Zakaculko, за која држава (партија) се залагаат. Преку к... ми е секој ден на вести кој фирми имал ,клан заеви,лустратори,сител ми кажува за стандарди колку богат сум бил ја а не сум ни знаел ФАЛА СИТЕЛ сега сум баш срекен кога дознав, фискална во рака к... во рака, Грција ова она и така секој ден не пумпаат со глупости а бродот Македонија тоне и тоне. Епа ебт си мајката ја за ова веке неам нерви овој брод треба да се напушти.

Ako nemas partiska kniska si nikoj,nula,dno vo ovaa segasna Makedonija,na najnisko mozno deredze ni e drzavata,neka dojdat malce po istocna mk i neka gi ubedat da ne vadat bg pasos lugeto...

Sent from my C2105 using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom