Светиот Дух или иконите - што вистински исцелува?

• Креатор на темата Креатор на темата spiros
  • Време на започнување Време на започнување
Најголема излечител е самиот дух вољјата за закрепнување во себе која ја има секој ,а не бог .

Што имаш о човеку, а што не си добил?
А, ако си добил, зошто се фалиш како да не си добил?
(1 Кор. 4:7)

.

Единствени посмешни од религиските фанатици сте ми вие што се објаснувате со нив.

Светиот Дух, соодветно силната и непоколеблива вера во Светата Троица. Иконите се разбира дека имаат исто многу важно место, знаеме многу примери за чудотворни икони. Иконите може да ги разбереме како допонително средство за укрепување на верата затоа што и преку ним Бог врши чудеса.

Светиот Дух, соодветно силната и непоколеблива вера во Светата Троица. Иконите се разбира дека имаат исто многу важно место, знаеме многу примери за чудотворни икони. Иконите може да ги разбереме како допонително средство за укрепување на верата затоа што и преку ним Бог врши чудеса.

.

Сепак, Светиот Дух е безкрајно поважен и од сите православни, католички, ... и сите останати “чудотворни“ икони!!!

Грев е Чудата БОЖЈИ да им се препишуваат на ракотворени икони.

Кој се фали, со ГОСПОДА да се фали!

п.с. Дека иконите можат да помогнат за укрепување на верата, тоа потполно се слагам и свестен сум за тоа.(y)

Факултетот у некој и ваерлес има...

.

БОГ може да му се одкрие на човекот и преку новини, и преку радио, и преку телевизија, (а со тоа и преку интернет, со или без ваерлес), ... но пред се’ Тој тоа го прави преку Духот во срцето....:)

(според C.G.Jung - Briefe I, 136)

Единствени посмешни од религиските фанатици сте ми вие што се објаснувате со нив.

.
Да се биде фанатик, не е нешто per se лошо!

Има животопријатни фанатици, има животонепријатни фанатици,
има свестни животопријатна фанатици, има несвестни животонепријатни фанатици,
... а има и свестни игнорантски фанатици.

Да не пропуштив нешто?

...
smilie-gross_304.gif

п.с. Некои велат: тие што Го љубат 7 - години, тие што Го мразат 3 - години, додека тие што Го игнорираат - никогаш!

Good%2Bluck%2Bsmiley.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom