Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
По логиката на Инглориусот така било
Да, ако игнорираме дека Македонија денес е и идеолошки, и политички, и економски, и културно поразлична од Македонија во 2009та, така би било. Ама игнорирање на се тоа е типична либерална заслепеност, ништо страшно. И така веќе е се пред крај.
Да, ако игнорираме дека Македонија денес е и идеолошки, и политички, и економски, и културно поразлична од Македонија во 2009та, така би било. Ама игнорирање на се тоа е типична либерална заслепеност, ништо страшно. И така веќе е се пред крај.
Ти навистина го гледаш крајот? Просветли не со нешто од штабот, каде е крајот на лудилово?
Во моментот кога ќе се расчисти со сите рецидиви. Ама веќе се слаби, пред умирање. Има некои ко Зиков, Бучковски, Јакимовски кои немаат проблем со новиот идеолошки правец на кој Македонија е пресмерена. Тука негде, при крај е работата.
Ти викам дека архитектура нема врска со проектов, ти пак за архитектура прашуваш.![]()
Greska ste okulu nacionalizmot,toj e na najnisko nivo i se povekje lugje gi boli ku za drzavata.A mozocite ne se isprani,samo eftino kupeni.
Јасно ни е на сите. Целиот проект е лечење его трипови и покажување некоја си супериорност над бедната опозиција. И сето тоа со пари на граѓаните. Ти целиов проект го гледаш како забава, простор за докажување на разгалени деца и ти е интересно. Ако не се лажам во една прилика се смееше на сумата за која обвинуваше градоначалникот на Центар дека е проневерена во проектот. Дека сумата била мала, а они тврделе дека е поголема. Во исто време го игнорираш фактот дека тоа се пак пари од наш џеб само за да ти биде интересно и смешно.
Но од кај знаеш дека за 10, 20 или 50 години нема за ова Скопје 2014 да се зборува истото што сега се зборува за пост-земјотресно Скопје?
Нит децата се разгалени, нит џебот некогаш бил наш. Затоа викам дека не се разбираме. И тешко дека некогаш ќе се разбереме.
Зошто не се потрудиш да те разбереме кога веќе се вклучуваш во диксусија на оваа тема. Не може со една реченица која пробуваме да ја толкуваме ти да враќаш само со не се разбираме. Сега јас можам да се обидам да ти го толкувам почетокот на цитатот, ама го знам одговорот.
Затоа што е стварно огромна дискусија и би опфатила и историја, и психологија, и идеологија. А самиот факт дека го опфаќа последното, покажува дека нејзиното водење е само губење на време. И на крајот на дискусијата ќе останеме идеолошки исто оддалечени како сега. Всушност, тие што требаше да ја водат, ја водеа дискусијата, и не се договорија ништо.
Каква историја живти се, мислиш дека стиловите што се избрани имаат врска со историјата на градот???
Мене всушност пеколно ми пречи тоа што и покрај тоа што крадат огромни пари без срам,туку тоа сакаат да го покриваат со гомна проект.
И крадењето и гомната ми пречат, тебе изгледа ни едното ни другото, туку важно е да се крева националистичкиот дух на македонецот. или па важно имаш работа од партија ветена и што к.. ти интересира, според тебе било која алтернатива ќе пљачкаше, така подобро да краде таа што ти даде работа....