Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Зезнати во секоја смисла на зборот, инаку предметот е интересен, барем на нас ни беше, Гоцко е одличен професор, прави супер презентации, од кој може човек и да учи, за вас не знам како ќе биде. Инаку, барем ќе го запознаете Горан, затоа што ќе ви предава и во четврта. Сепак, ова ви е еден од најлесните семестри :)

Ebate fakultetot, pola od studentite gi nema na oglasna tabla u koja prostorija polagaat ekonomija... Organizacija 0 ej, 0, a za lapanje pari prvi se.
--- надополнето: 23 јануари 2014 во 13:22 ---
Iam i edno prashanje... Dali moze ispit od ovaa ispitna sesija da go polagam u narednata zaedno so ushte 4 drugi predmeti?

fala.

Зезнати во секоја смисла на зборот, инаку предметот е интересен, барем на нас ни беше, Гоцко е одличен професор, прави супер презентации, од кој може човек и да учи, за вас не знам како ќе биде. Инаку, барем ќе го запознаете Горан, затоа што ќе ви предава и во четврта. Сепак, ова ви е еден од најлесните семестри :)
Сега баш отворив на страната на економски и колку што видов и меѓународни финансии ќе ни предава Горан, нели беше Михаил или грешка сум?

Горан го предава предметот на постдипломски додека за нас предава Михаил. Ама нели тој е во зимски семестар, не ви е сега

Да да во зимски е, го спомнав затоа што гледав на страната на економски за сите предмети и во додипломски на финансиски менаџмент го пишува Горан, а и јас знаев дека Михаил го предава

Некој од постарите колеги да даде совет кај кој проф. е најдобро да се земе дипломска од смер Е-Бизнис ?

Управување со ризик (или сегашно Менаџмент со ризик) некој информација плус да ми даде каков предмет е? Лесен ли е за изборен, какви се колоквиумите, материјал, редовност?

Управување со ризик (или сегашно Менаџмент со ризик) некој информација плус да ми даде каков предмет е? Лесен ли е за изборен, какви се колоквиумите, материјал, редовност?

Гола вода.
Не знам која година си, јас го земав лани кога ми беа веќе поминати Финансиски менаџмент и Економија на инвестиции, се е исто, далеееку попросто од таму.
Некои 60-70 страни за колоквиум, задачи нема, формулите се паѓаат инаку. Ни ден не ти треба.
Даваше поени за редовност мислам, не бев јас на предавања. И плус имаше и семинарска да направиш мислам.
Еден точен најчесто, нешто со два, и 2-3 прашања со три.

Гола вода.
Не знам која година си, јас го земав лани кога ми беа веќе поминати Финансиски менаџмент и Економија на инвестиции, се е исто, далеееку попросто од таму.

Втора година сум на надворешна трговија, сакам да го земам дека викат дека е лесен а имам Меѓународна економија овој семестар и ми треба нешто полесно. Фала сепак :)

Втора година сум на надворешна трговија, сакам да го земам дека викат дека е лесен а имам Меѓународна економија овој семестар и ми треба нешто полесно. Фала сепак :)
Колега во втора година мислам неможеш да го земеш Менаџмент на ризик затоа што е со шифра 3, нели така идеше, ние можеме да зимаме само со шифри 1 и 2 во втора година, во трета 1,2 и 3 и во четврта од сите

Ќе го има ли летниов семестар политика на технолошки развој како предмет ? го имаше на смер економија у трета у зимски, сеа викаат го преместиле у летен ама у распоред го нема, хаос им се предметиве за секоја година различно, за овие сеа што се запишаа на смер економија гледам им избациле 4-5 предмети многу го олесниле

Dali mu teknuva na nekoj so kolku prasanja (od vkupno 40) se pominuvase na ispit Osnovi na ekonomija? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom