Информатика

• Креатор на темата Креатор на темата Xokaido
  • Време на започнување Време на започнување
HsIlOmEdUs напиша:
јас знам :baeh:
ОК :icon_roll.

Него, твојата изјава во еден од погорните постови: "Огромните знаења од електрониката се мноооогу корисни за програмирањето.".... може да ја објасниш подетално со примери?

Некој што иде информатика ќе може ли да ми каже какви пред знаења се барат за факултетот Machine Intelligence & Robotics ?

Некој што иде информатика ќе може ли да ми каже какви пред знаења се барат за факултетот Machine Intelligence & Robotics ?

За роботика ќе ти треба електроника, програмирање на микроконтролери + сензори.
За Машинска интелегенција, математика и математичка статистика. Најголем дел од машинската интелигенција е статистика. И доволно големо множество на вредности за обучување. :-)

koj se razbira od kompjuteri, pomos!! Mi se isturi pivo na laptopot go susev so fen, sve cinese, po eden den go pustam, tastaturata gi mesa funkciite, na primer klikam 3 toa 5 pisuva, I sl...da go preinstaliram ili samo popravka pomaga ili pak nov? :(

koj se razbira od kompjuteri, pomos!! Mi se isturi pivo na laptopot go susev so fen, sve cinese, po eden den go pustam, tastaturata gi mesa funkciite, na primer klikam 3 toa 5 pisuva, I sl...da go preinstaliram ili samo popravka pomaga ili pak nov? :(

Нова тастатура.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom