Прашања за Исламот III

Член од
21 мај 2012
Мислења
296
Поени од реакции
59
Пророкот Мухаммед savs беше испратен како пророк за сите светови.
тука впаѓа и невидливиот свет,
и Куранот го потрвдува тоа.
Ел-Џин (Џинови-Демони)

1.Кажи: „Објавено ми е дека една дружина на џинови го слушале, па рекле: „Да, ние слуншавме еден чудесен Ку'ран!
http://www.kuran-na-makedonski.net/#

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
@ateist: тоа "си ги видел" веќе станува безобразно и почнува да ме нервира... секогаш кога безобразен и неписмен атеист не знае што сака да напише,не знае како да докаже постоење/непостоење одма прашува "си ги видел" мислејќи дека така нешто докажува.
Јас кога прашав како на слеп човек ќе му докажеш дека сонцето постои,почна да филозофираш ти и твоите паметњаковичи дека атеистите не се засновале на тоа,кога ви се рече дека верувате во многу работи кои не сте ги виделе,стандард исти финти употребувате така да ми се смачи повеќе да зборува.
Ти врз основа на што тврдиш дека не постојат??? НЕ СИ ГИ ВИДЕЛ??? многу јак доказ
Кој сака да верува нека верува.
Постојат џинни,спомнати се во Куранот,хадиси... ти да веруваше ќе беше муслиман,не веруваш,твој проблем... пријатно.
Пријатно и создравје.... Веруваш? Верувај си. Немој да ми тврдиш дека си сигурен дека постои само затоа што во куранот пишувало. Јас не докажувам дека нешто не постои, што во суштина е неможно. Како Раселовиот чајник. Еве ти пробај да докажеш дека не постои. А тоа што се нервираш..... искрено да ти кажам......хммм.. баш ми е драго.

П.С. Не сум @ateist туку @Атеист.

O

Orion.

Гостин
Дали ако те нападне џин, можеш да се лечиш кај поп или мора кај оџа? Што ќе се случи пак ако муслиман биде опседнат од демон? Доколку пак еден биде опседнат и од демон и од џин, кој ќе го има приматот во манипулирање со човековата душа?

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
хатаб, нешто си наурозан, а?
ај сега едно прашање........ дали куранот е книга за на земјата(планета) или за целиот универзум/космос?

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
хатаб, нешто си наурозан, а?
ај сега едно прашање........ дали куранот е книга за на земјата(планета) или за целиот универзум/космос?
Куранот е книга и Мухаммед е пратеник за сите светови.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
аха, дали тоа значи дека во куранот пишува дека постои живот на други планети? и дека и таму се појавил некој мухамед кој ги запознал со алах?

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
аха, дали тоа значи дека во куранот пишува дека постои живот на други планети? и дека и таму се појавил некој мухамед кој ги запознал со алах?
Не знаеме за тоа, Аллах знае.
Можеби се џинните населени таму, можеби до утре можеме да пишуваме.. кога ќе прочитам ќе ти одговорам сигурно

Член од
14 август 2006
Мислења
45.456
Поени од реакции
84.867
Дали ако те нападне џин, можеш да се лечиш кај поп или мора кај оџа? Што ќе се случи пак ако муслиман биде опседнат од демон? Доколку пак еден биде опседнат и од демон и од џин, кој ќе го има приматот во манипулирање со човековата душа?
Исти курац ти се и двете (и демон и џин).
А тоа кај кого да оди запоседнатиот, стварно нема точен одговор.
Има доста Муслимани кои отишле кај наши бајачки или пак дури и по манастири, па завршиле работа.
Од друга страна, има доста Христијани кои одат кај тие таканаречени оџи и завршуваат работа.
Во суштина сите кои имаат таква мака, одат секаде, се додека не им успее да се отарасат од тоа.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Не знаеме за тоа, Аллах знае.
Можеби се џинните населени таму, можеби до утре можеме да пишуваме.. кога ќе прочитам ќе ти одговорам сигурно
да да, ќе одговориш, ти верувам. ко последното, нели?
а за џините, .......... пак ли се вадиш? нели алах е сезнаен? нели во куранот СЕ’ има запишано? нели и биг бенгот е запишан? ти поставив конкретно прашање, а ти пак “ко киша око крагујевца“ ..... без конкретен одговор. “алах најдобро знае“ :pos: ...................... или ќе чекате пак некоја дефинитивен доказ, па тогаш .......“еве, во овој ајет е кажано“ пак да си ги присвоите туѓите заслуги?
уште еден мат во два потега.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
да да, ќе одговориш, ти верувам. ко последното, нели?
а за џините, .......... пак ли се вадиш? нели алах е сезнаен? нели во куранот СЕ’ има запишано? нели и биг бенгот е запишан? ти поставив конкретно прашање, а ти пак “ко киша око крагујевца“ ..... без конкретен одговор. “алах најдобро знае“ :pos: ...................... или ќе чекате пак некоја дефинитивен доказ, па тогаш .......“еве, во овој ајет е кажано“ пак да си ги присвоите туѓите заслуги?
уште еден мат во два потега.
:)
Па не го знам одговорот бе друже,не значи дека не е запишано во Куранот ако јас не го знам.
Кога ќе најдам одговор ќе ти го пишам.
Не е срамота да не знаеш нешто,срамота е да не сакаш да признаеш дека не знаеш.
--- надополнето: 22 јануари 2014 во 17:40 ---
Џинните се реалност во исламот, и се случува да се муслимани опседнати од џинни(демони), сум бил сведок на неколку ситуации.
Мора да се лечи кај оџа :)
И тоа кај проверени оџи или луѓе кои учат само Куран бидејќи има доста што пишуваат амајлии и разни други работи кои немаат врска со Исламот.
--- надополнето: 22 јануари 2014 во 17:44 ---
Еве и видео Прашања и одговори,за џинните.. кого го интересира нека гледа.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Куранот е книга и Мухаммед е пратеник за сите светови.
:)
Па не го знам одговорот бе друже,не значи дека не е запишано во Куранот ако јас не го знам.
Кога ќе најдам одговор ќе ти го пишам.
Не е срамота да не знаеш нешто,срамота е да не сакаш да признаеш дека не знаеш.
--- надополнето: 22 јануари 2014 во 17:40 ---
е кое е сега точното? прво велиш за сите светови, после НЕ знам:confused:
болдот: напредуваш, напредуваш, порано ова не излегуваше од твои прсти;)

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
е кое е сега точното? прво велиш за сите светови, после НЕ знам:confused:
болдот: напредуваш, напредуваш, порано ова не излегуваше од твои прсти;)
Излегувало секогаш кога не сум знаел одговор на прашање.
Одговорот дека Мухаммед е пратен за сите луѓе и светови, стои.. во тоа нема сомнеж.
Разликата помеѓу Мухаммед и останатите пратеници е тоа што тие биле праќани на одреден народ во одредено време.. додека Мухаммед с.а.в.с... Аллах вели: А тебе о Мухаммеде те пративме како милост на сите светови.
Значи и на луѓето и на џинните, пратен им е Мухаммед а.с.
А тоа дали постои жив свет на други планети,и ако постои што има на нив.. дали има луѓе или џинни тоа навистина не го знам.

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
мислам дека е глупо тоа мислење дека во куранот или било која одредена света книга пишува СЕ. тоа би било бескрајно долга книга. туку пишува се што на верникот му е потребно и доволно.

Kajgana Shop

На врв Bottom