Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Јас морам да кажам дека сум тотално разочаран од "знаењето" на Обрван како се води екипа и репрезентација. Па ниеднаш не слушнав да каже акција што како да се игра, да укаже на слабости на противници за да искористиме ние. Неговите совети од типот "Ајде мора да држимо одбрана, концентрирано" , и навраќање на "Зашто си тамо тако урадио, требало је онако пази на то" мислам ништо поразлично од Шундо. Не ни треба хрватска верзија од Шундо, ни треба тренер кој ке знае да постави напад, да знае како се користи ако си со играч повеќе и да ни ја убрза играта да има динамика.... Очекував дека човекот е стручњак но по секој тајм аут се разочарувам.... :(

Јас морам да кажам дека сум тотално разочаран од "знаењето" на Обрван како се води екипа и репрезентација. Па ниеднаш не слушнав да каже акција што како да се игра, да укаже на слабости на противници за да искористиме ние. Неговите совети од типот "Ајде мора да држимо одбрана, концентрирано" , и навраќање на "Зашто си тамо тако урадио, требало је онако пази на то" мислам ништо поразлично од Шундо. Не ни треба хрватска верзија од Шундо, ни треба тренер кој ке знае да постави напад, да знае како се користи ако си со играч повеќе и да ни ја убрза играта да има динамика.... Очекував дека човекот е стручњак но по секој тајм аут се разочарувам.... :(

:facepalm:

Абе дај нека не се курчат ебате егоистите. И Кире тука го сметам со цела почит кон него, он прв го тупеше со тоа: „Ние ракометарите сме чиста репрезетнација“. Ебати менталитетот глуп македонски, секогаш обратно да ги правиш работите.

Сеа Прибак бил крив што не сме ги тепале Унгарија и Исланд... жими куров, да ми простите на речникот. И уствари кој „неуспех“, нели самите велеа дека пласман во втор круг ќе биде сметан како успешен настап? Ќе прават сеа алиби демек со наш тренер освоија 5. место, а картите ни се поклопија тогаш.

Многу ме пизди тоа непризнавање на своите грешки и барање алиби у некој друг. Ќутеле да не се пролие чашата. Жими таквото, страв им е да не се отворат картите па да излезе прљавиот веш кој и тие го криеле...

Абе дај нека не се курчат ебате егоистите. И Кире тука го сметам со цела почит кон него, он прв го тупеше со тоа: „Ние ракометарите сме чиста репрезетнација“. Ебати менталитетот глуп македонски, секогаш обратно да ги правиш работите.

Сеа Прибак бил крив што не сме ги тепале Унгарија и Исланд... жими куров, да ми простите на речникот. И уствари кој „неуспех“, нели самите велеа дека пласман во втор круг ќе биде сметан како успешен настап? Ќе прават сеа алиби демек со наш тренер освоија 5. место, а картите ни се поклопија тогаш.

Многу ме пизди тоа непризнавање на своите грешки и барање алиби у некој друг. Ќутеле да не се пролие чашата. Жими таквото, страв им е да не се отворат картите па да излезе прљавиот веш кој и тие го криеле...
Какви карти, да не ни ја пуштеше Србија ќе си останевме со прстот во уста...

- Do sada Imamo tri poraza, jedan remi i jednu pobedu na “guranje”. Primarni cilj je ispunjen, ali daleko je od naših očekivanja, iako se svi pravimo zadovoljni zbog “mira u kući”. Ne sviđa mi se takav pristup. To će nas u budućnosti dosta koštati. Loše stvari, za sada, prikrivamo majstorski.

Иначе ова не е ништо ново од Кире, ниту пак е нешто погрешно. Со ова „тоа ќе не чини многу во иднина“ алудира на тоа како се работи со младите и со федерацијата, веќе ги има кажано недостатоците и како тоа ќе се одрази. И он го кажува тоа што и ние тука го коментираме, сега е добар овој пласман, али во иднина ќе нема да се пласираме.

Мене не ми е јасно, кој сакаа да се земе и Киро и Бранко? Некој што им е другар и куќен пријател нив? Кој? Мартин Манасков? Филип Талески? Ок, нека ги земат нив и јас сакам да играат млади играчи ама тие немаат досега ниеден настап за сениорска репрезентација. Можете да замислете што се ќе им пројде низ глава кога за првпат ќе заиграат за сениорска репрезентација противДанска и како ќе изиграат под целиот тој притисок. Нека сфати Кире дека тие се македонските леви бекови. Тој сам ја закашка работата со Стојановиќ, па сега исправа криви дрини.

Уф, преку тасета ми е со идејата за чиста репрезентација. Како Прибак да им е крив за поразите. Кај ми требаше пред спиење да ме попизди Кирцава :mad:

Какви карти, да не ни ја пуштеше Србија ќе си останевме со прстот во уста...

.

Сезонски карти ебате. :D

На тоа мислев, многу фактори ни одеа во прилог во Србија (додуша малу морген и што беше таа „пуштена“ од Србите), единствено у мечот со Данска не’ не посака среќата.

За Кире не ми е зборот за критиките за младинските категории, туку за сениорите и неговото често наоѓање алиби и непризнавање на своја грешка, нешто што стана одлика на репрезентацијава.

Абе Кире, Кире, еве што изјавуваше уште пред месец ипол кога беше темата за натурализирање:

- Поддржувам апсолутно се што ќе одлучи нашиот селектор, бидејќи тој е врвен професионалец, како што е и амбицијата на нашето раководство и знам дека зад секоја нивна одлука стои рецепт за успех. Јас сум за сите идеи што се плодотворни за реализација на оригиналните идеи на врвните стручњаци кои се сигурни дека ја носат Македонија до најголемиот успех. Ако ние самите без такво врвно искуство и знаење стигнавме до петтото место на европското првенство во Србија, значи сега да се подготвиме за уште пожестока борба за надминување на истото – се вели меѓу другото во соопштението на Лазаров.

Заборавив да пишам.
Со кое лице утре Кире и Бранко и сите што се на нивна страна ќе му погледнат в лице на Прибак?

Абе Кире, Кире, еве што изјавуваше уште пред месец ипол кога беше темата за натурализирање:

- Поддржувам апсолутно се што ќе одлучи нашиот селектор, бидејќи тој е врвен професионалец, како што е и амбицијата на нашето раководство и знам дека зад секоја нивна одлука стои рецепт за успех. Јас сум за сите идеи што се плодотворни за реализација на оригиналните идеи на врвните стручњаци кои се сигурни дека ја носат Македонија до најголемиот успех. Ако ние самите без такво врвно искуство и знаење стигнавме до петтото место на европското првенство во Србија, значи сега да се подготвиме за уште пожестока борба за надминување на истото – се вели меѓу другото во соопштението на Лазаров.

Мене уште тогаш ми беше чудна оваа изјава, знаејќи дека Кире во неколку наврати потенцирал за тоа како нема странци во репрезнтацијата. :)

Не дај боже на тоа дереџе да дојдеме да земе некој акции да земе да објаснува у сред тајмаут.
Се знае, акциите се учат на тренинг. Во вакви спортови како ракомет и кошарка, тајмаутите се земаат главно за да се консолидира екипата после некој пад, да се одмори и да се воочат примарните недостатоци во играта.
Дури и да се земе тајмаут за одредена акција да се каже, пример ако е последен напад, доволно се само два три збори и одма играчите знаат за што се работи, неможе тренерот некоја акција од ведро небо што досега не ја играле да ја каже.

Буквално поврати,па после ги изеде тие повраќаници.Како свињине што прават.:facepalm:

Е Кире,Кире...Каква само кариера и авторитет има за да збори како што дува ветрот.

Дали постои некој спорт во државава каде што нема егоисти и слични срања?

Прибак му е крив што промаши 5 седмерци во последните два натпревари,од можни 6.

Нека се отварат еднаш засекогаш а не на секои квалификации/европски;светски првенства да јадат само трици,а никад не ги отвараат картите и не се знае што е проблемот.

Ќе потпалат огинче и после вода тураат над него.

Што не се побунија пред да се натурализира Прибак?Имаат уста да им ебам лигушите..

Јас сум сигурен дека Кирца го љуштел дома кога слушнал дека нема право Вугринец да игра.

Замислете го Кире кога би играл Вугринец што ќе се случуваше,абе одма во пензија ќе отидеше.Или ќе играше одбрана-напад намерно за да не излага.Еххх бе ние сме будали што навиваме за вакви хоштаплери..:confused:

Еххх бе ние сме будали што навиваме за вакви хоштаплери..:confused:
Па не навивај,имаш солиден избор за кого да навиваш во македонија:icon_lol:

Иначе ја сум против натурализирање,репрезентација е и нејкам вештачки да се одржува нешто ако не иде.Али у вакви услови добро ќе ни дојдеше,бидејки ни се повредија клучни играчи и само во ваков случај би оправдал(на краток рок).
Во секој случај подршка за селекторот и се надевам нема да го сменат,не може еден Бранче да глуми лудило,што е следно Златко Мојсковски?

За жал самите играчи многу ги пратат коментарите на јавноста,ај луѓето што се будали и очекуваат медал ама и они самите си прават товар и нереални очекувања..после кавги и разочарување дури и од еден Кире кој треба да ги знае квалитетите до сеа.

После се ова, утре ќе биде забава да се гледа како ќе играат со Прибак.
Како 13то прасе им е таму, никој не го сака.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom