Прашања за Исламот III

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
Апсолутно точно.
И тоа јас секогаш го потенцирам: дека сум прилично грешен и дека многумина тука на форумов се подобри Христијани од мене.
Верникот што се чувствува(вистински,внатрешно)грешен, е многу поголем верник и праведник од ’’возгордеаниот’’ верник.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Аналогно на прашањево http://forum.kajgana.com/threads/Прашање-за-Христијанството-iii.66310/page-251#post-6382530 би прашал.
Дали ед ова точно?

"In 1972, during the restoration of the great mosque of Sarna, capital of Yemen, workers discovered a mash of old parchments. DR Gerd R Puin, a quranic expert studied the find. Dr Gerd dated it at between 705 and 715. It is the oldest dateable quran in the world but was created 70 years after Мohammeds death. Fragments from nearly 1000 differents qurans were identified. Verses and chapters changed and rearranged. So the quran was not a single product or a single entity that was fixed by 650 but developed much, much later hence the overlaying of texts."

Член од
29 март 2013
Мислења
266
Поени од реакции
238
Многу ме интересира што претставуваат и каква улога играат "џиновите" во Исламот?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.465
Поени од реакции
84.876
Многу ме интересира што претставуваат и каква улога играат "џиновите" во Исламот?
не се со наводници
Многумина би ги споредиле со демоните. Најверојатно се тие.
Каква улога играат само Господ знае, но се дел од реалноста.

Член од
29 март 2013
Мислења
266
Поени од реакции
238
не се со наводници
Многумина би ги споредиле со демоните. Најверојатно се тие.
Каква улога играат само Господ знае, но се дел од реалноста.
Демоните како дел од реалноста?
Колку што сум запозната во реалноста не постојат демони.

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
колку јас што знам тоа се суштества кои живеат паралелно на нашиот свет. невидливи се за нас. создадени од оган. имаат свесност и можат да избираат. меѓу нив има и муслимани и атеисти и се. мислам дека не грешам

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
колку јас што знам тоа се суштества кои живеат паралелно на нашиот свет. невидливи се за нас. создадени од оган. имаат свесност и можат да избираат. меѓу нив има и муслимани и атеисти и се. мислам дека не грешам
а зошто мислиш така?
Кој го кажува тоа?

Член од
29 март 2013
Мислења
266
Поени од реакции
238
Да не се тоа суштества кои живеат во главите на тие кои веруваат во тоа?

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Imam citano. Ima hadisi a neznam dali ima ajeti za istite.
јас знам дека постојат, но зошто би биле и тие припадници на некоја религија ( освен ако се атеисти)
Како би можело да има демони христијани или демони муслимани, тоа ми е несватливо, така доаѓа ко ние да сме демони створени од оној ......
демоните или ѓаволите неможе да имаат таква религија
незнам дали ме разбираш
--- надополнето: 21 јануари 2014 во 22:15 ---
Да не се тоа суштества кои живеат во главите на тие кои веруваат во тоа?
не, тие се реалност

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387

За сите што ги интересира повеќе ете едно убаво и долго предавање за џинните,како фунцкионираат итн итн..
Кој навистина го интересира нека го гледа предавањето.

@ateist: тоа "си ги видел" веќе станува безобразно и почнува да ме нервира... секогаш кога безобразен и неписмен атеист не знае што сака да напише,не знае како да докаже постоење/непостоење одма прашува "си ги видел" мислејќи дека така нешто докажува.
Јас кога прашав како на слеп човек ќе му докажеш дека сонцето постои,почна да филозофираш ти и твоите паметњаковичи дека атеистите не се засновале на тоа,кога ви се рече дека верувате во многу работи кои не сте ги виделе,стандард исти финти употребувате така да ми се смачи повеќе да зборува.
Ти врз основа на што тврдиш дека не постојат??? НЕ СИ ГИ ВИДЕЛ??? многу јак доказ
Кој сака да верува нека верува.
Постојат џинни,спомнати се во Куранот,хадиси... ти да веруваше ќе беше муслиман,не веруваш,твој проблем... пријатно.

Kajgana Shop

На врв Bottom