Сонував многу блесав сон, ако може некој да ми каже што би можело да значи
Вака: Прво јас сум имала стан во центар и си седам на прозр и од прозарот се гледало право во едни кафичи... и така си ги гледам луѓето што шеткаат, а у меѓувреме уствари си серам
и у тој момент ми ѕвони другарка ми на мобилен и ми кажува дека ќе се мажи за неколку минути и да дојдам веднаш во матично, а јас и кажувам дека си какам додека си гледам низ прозор и се смеам демек ногу јако нешто сум направила
и во тој момент гледам дека до мојот прозор имало момчиња кои ги познавам, ме слушнале, ми се смеат и се засрамив. И станувам јас од пред прозор ја ставам завесата да не ме гледаат момчињата и гледам дека сум седела на кофа во која се олеснував
и уствари станот гледам дека бил тој на таа другарката што ми се јави. И викам сеа како да ги фрлам овие го*на и ги гледам во кофата се малце а низ собата имало други и зимам да ги собирам со лопатка, таман ги собрав, ама имаше едни малецки се засушиле и залепиле за теписонот и ги стругам, стругам не можам да ги извадам па фатив со рака.
И целата испаничена да не дојде другарка ми и дека треба да се спремам, не знам што да облечам и и ѕвонам пак на мобилен и од таму место она „претплатникот не е достапен“ слушам политички реклами за СДСМ
и нервозна така, дознавам (некако) дека сум ја испуштила церемонијата и требало да идеме да не чести кафе во некој кафич
и одам јас нешто се пакувам и одеднш сум на автобуска и требало да идам у Италија на некој испит за вработување ама во Мк во државна служба
и таман да се качам у еден автобус -тргнува, трчам кон друг и тој тргнува, и трет така... ич не чекале, а јас исплашена дека ке ги испуштам, и ми кажуваат : не се тие за тебе, тие се за некои фудбалери иделе по цели тимови и ми го посочија мојот и јас се качив во автобусот и тргам, гледам некако мизерен беше внатре и многу различни луге околу мене и како забава нешто да имаше во автобусот.... и на крај завршив на некоја матурска или дипломска прослава кај на дечко ми-од брат- другар
и ги гледам другите како се веселат а ајс нешто некое овошје држам во рака..... и толку
и што значи ова? м оже ми каже некој?