ЕП 2014 - Група А (Македонија, Данска, Чешка, Австрија)

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување

Кое место во групата ќе го освои Македонија?

• Вкупно гласачи
    162
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Оди си порано од работа ма. Сабајле оди еден саат порано, попладне оди си еден саат порано. За три минути дома си. :D Ваљда шефовите твои ќе имаат разбирање, Македонија игра. :)

Можна е и таа варијатна, ако ништо друго барем за второто полувреме, ќе видиме само како ќе биде со работа. Ако има помалце работа, најверојатно така и ќе направам. :) :ROFLMAO:
Обично немам проблеми за излагање, не е строго, но ако има многу за работа, неодговорно е од мене да си отидам. Сама себе нема да се пуштам.:)
Иначе на ЈуТуб сега гледам и јасно се слушна сирената у моментот кога шутираше, така да најверојатно немаше да биде гол, ама како и да е, што си е сигурно сигурно си е, Борко легендо.:LOL:

Работи и гледај.... :D Мултитаскинг....можеш ти... :D

Пфффф, ја, па ако ме изнервираат столче да фрлам низ прозор...:pos:

Земја да нема за тој што ги правел термините и од 16 што не ставил,да им ебам тоа бледите,ај во 7 сабајле нека не стават ебате:tapp::facepalm::гомце::mad:

Можна е и таа варијатна, ако ништо друго барем за второто полувреме, ќе видиме само како ќе биде со работа. Ако има помалце работа, најверојатно така и ќе направам. :) :ROFLMAO:
Обично немам проблеми за излагање, не е строго, но ако има многу за работа, неодговорно е од мене да си отидам. Сама себе нема да се пуштам.:)
Иначе на ЈуТуб сега гледам и јасно се слушна сирената у моментот кога шутираше, така да најверојатно немаше да биде гол, ама како и да е, што си е сигурно сигурно си е, Борко легендо.:LOL:

Пфффф, ја, па ако ме изнервираат столче да фрлам низ прозор...:pos:
A да не те изнервираат тоа нема шанси.... кога си гледала натпревар на македонија без некој да напраи некоја глупост...како манасков што го утна пеналот во битни моменти.... :D

така да глеј само утни го телевизорот за да можеш да гледаш....па дур има сточиња фрлај...се за победа :D

Овие Данциве се ненормални.Прееска на раат ги гледав со Чешка и не ми се верува колку лесно играат ракомет.Таква леснотија во организирањето на нападот од дамна немам гледано,а контрите им се пеколни.Од кога ќе одземат топка за неполни 3 секунди со две додавања имаат осамен играч на линијата од 6метри и со тоа имаат лесен гол.Според мене се фаворит број 1 за освојување на ЕП и на утакмиците што следуваат очекувам ја покажат својата вистинска сила бидејќи мислам дека групава ја играа со 50% од нивните реални можности.Нивната утакмица со Шпанија ќе биде празник за очи и нешто што не смее да се пропушти.

Aj sea uste neka se izbaci od nekade na presveta Karolina advokatot Dijamante ili kako bese i neka kaze deka Karolina ja izgubila nevinosta vo 4 saat porucek i deka zatoa ne imaat zbrcano togas da igrame i deka toa e svet saat i ke ni nosi sreka.I deka oti mu bila partnerka na Kire za matura zatoa e tolku jak on,sigurno i so leva raka ja ima drzeno za raka koga vleguvale vo hotelot.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ме чуди како сте оптимисти со ваква боса игра во нападот?

Не знаев во која тема да го пишам ова, а и свеисто е...

Го слушам Прибак на интервју пред натпреварот, човекот се трудеше да говори на македонски и да искаже своевидна почит со тоа и одлично изгледаше. За разлика од него, еден Обрван кој редовно секој месец ја празни касата на РФМ не може да седне и за пар месеци да го совлада нашиот јазик. Мислам која минорна разлика е во говорното подрачје и колку малку време му треба за тоа. Се кладам дека 6 месеци активно говорење би му биле и премногу. Но само покажува колку уствари не се интересира комплетно да се внесе во моменталнава работа. Да не зборувам кој мотив би бил тоа за играчи, за сите во и околу репрезентација и на крај за поддршката која би ја добил од ракометна Македонија.

Сепак не е тој крив.. федерацијата е таа која треба да ги постави ваквите стандарди. Замислете обратна ситуација во која наш тренер би раководел со селекција од Ех-Ју просторите. Сега замислете го исходот. Се е кажано...

Не знаев во која тема да го пишам ова, а и свеисто е...

Го слушам Прибак на интервју пред натпреварот, човекот се трудеше да говори на македонски и да искаже своевидна почит со тоа и одлично изгледаше. За разлика од него, еден Обрван кој редовно секој месец ја празни касата на РФМ не може да седне и за пар месеци да го совлада нашиот јазик. Мислам која минорна разлика е во говорното подрачје и колку малку време му треба за тоа. Се кладам дека 6 месеци активно говорење би му биле и премногу. Но само покажува колку уствари не се интересира комплетно да се внесе во моменталнава работа. Да не зборувам кој мотив би бил тоа за играчи, за сите во и околу репрезентација и на крај за поддршката која би ја добил од ракометна Македонија.

Сепак не е тој крив.. федерацијата е таа која треба да ги постави ваквите стандарди. Замислете обратна ситуација во која наш тренер би раководел со селекција од Ех-Ју просторите. Сега замислете го исходот. Се е кажано...

Според оваа логика Прибак што е 3 години тука треба да збори македонски течно без ниедна грешка, а он само се трудел? :)
Незаинтересиран.

Оти со вакви падобрански постови бе?

Прибак веќе 2 години живее во Македонија, пред тоа уште на еден наврат има 2 години живеено тука.

Обрван не ни живее постојано во Скопје. За огромна почит е тоа што Немања цепи македонски подобро од Пандев. Ама не моеш Обрван да го споредиш со него и да го критикуваш.

Според оваа логика Прибак што е 3 години тука треба да збори македонски течно без ниедна грешка, а он само се трудел? :)
Незаинтересиран.

Има милион примери на играчи, не само од ракомет, кои играле тука повеќе години па пак не зборуваат македонски иако знаат. Исто е и со воени лица кои останале во државава на било каков начин. Тоа е тој пристап кој го имаат и кој го тераат уште од минатата држава. Затоа викам се труди да говори на нашки... а и воопшто не ми е поентата за Прибак.

И мене ме чудеше како можеше толку трици да се јадат дека ќе изгубиме од австрија ...

АЈ види што сум коментирал секаде викав да не се плашеме од Австрија и дека треба дасе оди на победа не се нешто посебно
А ние таа посрана австрија ја победивме поради 20те одбрани на борко!И покрај 20те одбрани ние едвај победивме со 1 гол разлика
Е сеа ти ако си мислиш дека борко секогаш ќе брани така се лажеш
Башка тоа Австрија < Унгарија,Исланд што значи и со маестрален голман со ваква игра во нападот а и богами одбранава нз како ќе се справиме
Централно во одбраната оставаме мн место и премногу голови се примаат така.Играат како пички не прават фаули т.е дозволуваат мн шутеви со др зборови...
Не ме сваќај погрешно, и јас покрај тоа што му искарав се по список на копукон манасков и јас се тресев до последно и се радував како будала.
Нападот ни е мн слаб на европсково се се чека на кире и играме без комбинаторики..
--- надополнето: 17 јануари 2014 во 03:31 ---
И мене ме чудеше како можеше толку трици да се јадат дека ќе изгубиме од австрија ...

АЈ види што сум коментирал секаде викав да не се плашеме од Австрија и дека треба дасе оди на победа не се нешто посебно
А ние таа посрана австрија ја победивме поради 20те одбрани на борко!И покрај 20те одбрани ние едвај победивме со 1 гол разлика
Е сеа ти ако си мислиш дека борко секогаш ќе брани така се лажеш
Башка тоа Австрија < Унгарија,Исланд што значи и со маестрален голман со ваква игра во нападот а и богами одбранава нз како ќе се справиме
Централно во одбраната оставаме мн место и премногу голови се примаат така.Играат како пички не прават фаули т.е дозволуваат мн шутеви со др зборови...
Не ме сваќај погрешно, и јас покрај тоа што му искарав се по список на копукон манасков и јас се тресев до последно и се радував како будала.
Нападот ни е мн слаб на европсково се се чека на кире и играме без комбинаторики..
--- надополнето: 17 јануари 2014 во 03:31 ---
по таа логика ако глеаш и нивниот голман имаше толку одбрани...значи и нив маринкович да не им бранеше ќе ги тепавме со повеќе разлика...што е битно како сме тепале кога победивме...одлични бевме и во одбрана....голема заслуга за 20 одбрани на борко имаше и во игра во одбрана....

Ете во напад сме послаби но затоа можеме со одбрана да надокнадиме...башка и Прибрак ќе игра втора фаза така да колку толку ќе бидеме поефикасни...

Оти со вакви падобрански постови бе?

Прибак веќе 2 години живее во Македонија, пред тоа уште на еден наврат има 2 години живеено тука.

Обрван не ни живее постојано во Скопје. За огромна почит е тоа што Немања цепи македонски подобро од Пандев. Ама не моеш Обрван да го споредиш со него и да го критикуваш.

Обрван со Прибак не можеш да ги ставаш во ист муабет пред се ради функциите кои ги вршат. Само го посочив позитивниот пример кај едниот.
Нема фајде да се дискутира проблемов пошо е прилично стар и е малку поголем од спортски. Ни малку краток не е престојот на Обрван за вакво нешто. Еве тоа што вас ви е нормално човек на ваква функција да зборува на туѓ јазик иако не претставува никаков проблем да го говори нашиот, кажува се. Баш го дискутирав истово и со пријатели од Хрватска, конкретно за случајов пошто го пратат ракометот доста. За нив е непоимливо вакво нешто да се случува во нивна репка. Мало погазување врз себе и анти-реклама е кога на тајм-аут човек што зема плата од тука ги води работите на туѓ јазик. Технички е туѓ, без разлика колку тој бил сличен и дали некому му се допаѓал. Не се гради така национално достоинство и менталитет. Ни во свои очи, ни во очи на другите наоколу. Но тоа во сериозни држави...

Не ти држи муабетот...

Тој е тренер, треба да делува бргу, во краток временски интервал да каже што мисли и тоа да биде јасно и концизно, за да може неговите сугестии лесно да стигнат до играчите. Ако тој повеќе време потроши во барање зборови, поврзување мисла, дообјаснување на кажаното и во себе прашувајќи се што испуштив додека се трудев да најдам зборови да го објаснам претходното, ништо не сме направиле.

Во моментов вака е наједнставно, најлесно да се воспостави најдобра комуникација, а единствено тоа е важно.

Имаш луѓе кои што имаат проблем со говорење на туѓ јазик. Чувствуваат несигурност, срам од грешка, страв дали доволно јасно ќе се изразат и сл. А башка и времето кое го поминал во Македонија, за што пишуваа другите.

Не сум сигурен дека Капело научил руски (знаејќи какви проблеми имаше и со англискиот), но зарем некој Русин би избрал тренер што ќе знае руски, за сметка на тренер што ќе ги однесе на светско? Можеби само неколку нацисти и сталинисти... Да не ги спомнувам тренерите/селекторите што работат низ арапските држави...

Што треба да направи Ривера на тајмаутите на СП во Катар?!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom