Македонска Втора Лига

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.069
Поени од реакции
74.740
Не знам колку може да ве засили овој не-фудбалер :facepalm:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.069
Поени од реакции
74.740
Да да за Рибарот не сум можел да спијам хахаха Играчот што не сакам да го видам во нашиот состав, до ден денес го колнеме зошто Џиџи ни го насади во наш тим.
Рибарот не играше цела полусезона сезона затоа што беше казнет од Боби...
Ќе видиш сам каков антиталент сте добиле :D

И сонувај дека на Цикарски ќе останеме на лев бек :icon_mrgr:

B

Beck's

Гостин
Да да за Рибарот не сум можел да спијам хахаха Играчот што не сакам да го видам во нашиот состав, до ден денес го колнеме зошто Џиџи ни го насади во наш тим.
Рибарот не играше цела полусезона сезона затоа што беше казнет од Боби...
Ќе видиш сам каков антиталент сте добиле :D

И сонувај дека на Цикарски ќе останеме на лев бек :icon_mrgr:
Газпром? :icon_mrgr:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.069
Поени од реакции
74.740
Гаспром не, ама Самсоненко или некој рандом лик сигурно ќе влезат. Фичо не доаѓа да игра за без пари, што значи има некој со кој играчите преговараат :icon_mrgr:

Овие Слогашиве се палат мислат којзнае какви играчи земале пред Тетекс и Силекс. И така годинава нема да влезат пошто имаат заостанување, и пред почеток на идна година пола екипа ќе им избега и пак со курот во раце. Сега ќе ги залажат пред избори кога веќе екипата нема шанси за прва лига, после избори никој нема ни да знае во која лига игра Слога/Албарса/ Корзо/ Шкупи.

Член од
6 август 2010
Мислења
461
Поени од реакции
79
Гаспром не, ама Самсоненко или некој рандом лик сигурно ќе влезат. Фичо не доаѓа да игра за без пари, што значи има некој со кој играчите преговараат :icon_mrgr:

Овие Слогашиве се палат мислат којзнае какви играчи земале пред Тетекс и Силекс. И така годинава нема да влезат пошто имаат заостанување, и пред почеток на идна година пола екипа ќе им избега и пак со курот во раце. Сега ќе ги залажат пред избори кога веќе екипата нема шанси за прва лига, после избори никој нема ни да знае во која лига игра Слога/Албарса/ Корзо/ Шкупи.

Daleku od toa deka e predizborna kampanja ili pak deka ke teraat samo ovaa sezona donekade pa ke ostanat, klubot posle dobri 10 godini konceno dobro funksionira bez razlika koj e gazda ili pak koj e glaven finansier. Nasi stari clenovi se na upravata na klubot, clenovi koi veruvaj mi nemat dopirna tocka so ovie raboti sto ti gi zamisluvas. Ne se mnogu daleku, 12 boda i ne e tolkava golema razlika zimajki predvid kakvi sve ekipi ima vo vtora liga. Za gorenavedeniot igrac i nemam mnogu informacii koj i sto e no mozam da vidam deka covekot e iskusen a tokmu toa treba vo nasata ekipa momentalno, zimajki predvid deka site cuda so gi napravija na domasen teren, gosti gi nemase.. Futbalot po poleka odi kon podobro toa mozeme site da go zabelezime, vo prva liga kolku so mozam da predvidam ke nema veke mesto za ekipi kako drita na primer cij glavna cel bese samo da mesti utakmici (ne velam deka ke nema nego odi kon pomalce).. Imam dobri ekipi so dobri finansiski uslovi.. Se nadevam vo skoro vreme (ako ne ovaa barem drugata sezona) da se vratime prva liga !

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.069
Поени од реакции
74.740
Ќе видиме, скоро пред секои избори правите екипа и на крај ги давате играчите...
И овој пат така ми заличи. Тетекс и Силекс имаат силни тимови, а Силекс ги има пола судии во лигата, така да не се надевај премногу :)
Може не се многу 12 бода, ама не се ни малце. Тетекс изгуби некои бодови бидејќи наместија неколку утакмици иначе не би трребало да имаат проблеми да влезат во прва лига.
Не дека немате шанси да ги престигнете, ама јас сум сигурен едно 90% дека овие две екипи ќе влезат во прва лига.

Рибарот порано беше добар играч, ама кај нас беше еден од најочајните. Минус играч за во одбрана. Нема никаква визија на теренот, само знае слободни да шутира :D
За во втор лига може ќе заврши работа, ама сепак, со годините станал очаен играч.

Harry Potter

Imperius
Член од
14 септември 2005
Мислења
2.557
Поени од реакции
1.554
не сум го гледал Рибар откако си замина од Работнички, а таму беше ѕвер. борбен до крај, срце на терен оставаше, гинеше. мн ме разочара што отиде во Вардар, секогаш изјавуваше дека во Македонија Работнички му е во срце и оп после во градскиот ривал. не знам сеа во каква форма е со оглед што има 31 година, ама сепак за Втора Лига би требало да биде премија. природна позиција му е лев бек, може и централен да игра, ама ептен ако нема кој. а може и десен, против Лацио во Скопје ги избуши како десен бек, плус еднаш не ги пушти да поминат.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.666
Поени од реакции
88.534
Едно прашање... Уште е претседател Муминовиќ на Слога/Шкупи/Албарса...?

Член од
18 јануари 2014
Мислења
5
Поени од реакции
1
prvo da se izvinim svima sto pisem na srpskom ali ne znam makedonski :)

da li neko moze da mi objasni kakav ce biti sistem u playoff-u izmedju 3 kluba iz 2.MFL i 5 pobednika 3.MFL?

hvala unapred

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.144
Поени од реакции
8.109
prvo da se izvinim svima sto pisem na srpskom ali ne znam makedonski :)

da li neko moze da mi objasni kakav ce biti sistem u playoff-u izmedju 3 kluba iz 2.MFL i 5 pobednika 3.MFL?

hvala unapred
http://makfudbal.com/index.php?option=com_joomleague&view=ranking&p=148&Itemid=73
6 испаѓаат директно, а седмиот,осмиот и деветиот заедно со тие 5 од трета лига ќе играат баражи, т.е 4 мечеви за пополнување на 4те останати места.

Harry Potter

Imperius
Член од
14 септември 2005
Мислења
2.557
Поени од реакции
1.554
грешка е Prime. 7 испаѓаат директно, а не 6! потоа 3 одат во бараж заедно со 5 победници од третите лиги. ќе се формираат 4 пара. четирите победници ќе одат во полуфинале. значи на крај само 2 од бараж ќе се пласираат во Втора Лига!

Kajgana Shop

На врв Bottom