Дали учењето може да ги оглупавува и разболува учениците?

Член од
16 септември 2013
Мислења
702
Поени од реакции
691
.
Кога учењето не е основано врз Љубов, туку врз животонепријатен притисок и страв под кој што мораат да патат најмалите и најмилите, тогаш знам дека мојот Господ и Пријател на таквите учители засигурно ќе им ги скрши катедрите!...:cool:
.
да гледам дека твоето имагинарно пријателче им ги скршил катедрите во последниве 2000 години :cool:

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Член од
31 август 2008
Мислења
1.853
Поени од реакции
815
.
Кога учењето не е основано врз Љубов, туку врз животонепријатен притисок и страв под кој што мораат да патат најмалите и најмилите, тогаш знам дека мојот Господ и Пријател на таквите учители засигурно ќе им ги скрши катедрите!...:cool:
.

Со оглед на тоа дека јас не сум сретнал случај на учител што се пожалил дека влегол во канцеларија и катедрата му била скршена можам да заклучам дека сите учења се основани врз Љубов? :D

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
да гледам дека твоето имагинарно пријателче им ги скршил катедрите во последниве 2000 години :cool:

.
Верувал или не, Тој е Животот и најголемиот Воспитувач!

п.с. Животот на почетокот ни фрла малечки камчиња, ... но ако не обрнеме внимание, ќе се удриме во многу голема карпа, која крши се“ што е невнимателно.

.

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
.

п.с. Животот на почетокот ни фрла малечки камчиња, но ако не обрнеме внимание, ќе се удриме во многу голема карпа, која крши се“ што е невнимателно.

Ако пријателот твој е најголемиот воспитувач, што па ти се секираш за децата и нивното учење?

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
.

п.с. Животот на почетокот ни фрла малечки камчиња, но ако не обрнеме внимание, ќе се удриме во многу голема карпа, која крши се“ што е невнимателно.

.
Да да многу има да се научи од него...како например треба да се постапува со роб и како се убива и силува. Едукација пар екселанс.

D

Daedalus

Гостин
Бог на пример не ги терал Евреите со сила да ги поштуваат неговите завети и не ги казнувал со смрт ако не се покорувале, нене...они од љубов тоа.
Затоа се толку умни денес.

Сите добри научници, умови и капацитети учеле во истите училишта кадешто сме учеле сите. Само што не секој сака да учи и не секој сака интелектуални предизвици.
Тие што нејќат, го доживуваат тоа како примораност и со сила.
Затоа, не треба да биде обавезно средното, според мене.
Нејќеш да учиш, барај си работа.

Спирос, кога сме кај глупави работи, нова тема секој ден ли мора да отвараш?
Прекини да спамаш. Ок е, веруваш во Господ, јасно е, алудираш на тоа дека све што не е неговата ЉУБОВ е тапа. Сфативме. Али прекини, замараш.

Член од
6 април 2013
Мислења
357
Поени од реакции
302
Ајде... Ајде...
Како можете да „ оглупите и да се разболите од учење “
Не се шегувајте, туку земете учете
Уште да додадам нешто:
Учењето предизвикува развој на интелектуалните способности:
На пример учење на стихотворби или слични текстови напамет
Математиката има многу мала практична примена во обичниот живот, но решавање на математички задачи силно влијае на развој на мозокот. Не случајно правниците се најчесто одлични математичари.
Да брат, јас на пример коа ме покоси еден на семафори по негова вина, отидов на адвокат и ми вика ќе извлечеме 11.000 евра, за мене толку проценти, за државата данок уште толку и у 2 секунди пресмета колку ќе ми испаднат мене чисти пари, без дигитрони и други срања.. браво, секоја чест :)

Член од
7 април 2013
Мислења
206
Поени од реакции
329
Семоќен Пријателе, јас сум ти навистина благодарна што ти ни го подари секуларизмот. Неизмерна е твојата мудрост која не штити, само избави не од вакви појави.

Член од
6 април 2013
Мислења
357
Поени од реакции
302
Не е научно докажано дека со учењето може да се оглупаве, туку научно е докажано дека оние кои имаат желба за науката имаат многу празнини во други полиња, како пример земете ги повеќето од научниците, сите имале некои ептен изразени слабости...

CrookedYoung93

<3 Echte Liebe <3
Член од
27 април 2013
Мислења
295
Поени од реакции
198
Се што е злоупотребено е лошо,но малку од нас знаеме што е вистинско а што не,така да,тој е системот,тој е животот,ние сме никој и ништо и неможеме ништо да смениме.А тоа какви роботи ќе произлезат од нас е друга работа.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Од верските фанатици кои овој пропадна религијата ...
Гарантирам дека ако му дадеш на Спиридон власт и моќ в’раце, има повторно инквизицијата да ја воведи и сите научни книги да ги запали.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Семоќен Пријателе, јас сум ти навистина благодарна што ти ни го подари секуларизмот. Неизмерна е твојата мудрост која не штити, само избави не од вакви појави.
.

Пријателот е првиот кој што го воведува секуларизмот.

.

Ако пријателот твој е најголемиот воспитувач, што па ти се секираш за децата и нивното учење?
.
Вистинските пријатели се единстени!
.
--- надополнето: 16 јануари 2014 во 00:56 ---
Гарантирам дека ако му дадеш на Спиридон власт и моќ в’раце, има повторно инквизицијата да ја воведи и сите научни книги да ги запали.
Голема глупост пиша!(n)

Школството кое што нее изградено врз љубов кон животот и децата, е животонепријатно школство и причина за многу неубави работи!

Таквото школство мора да се реформира!

Погледниго воведното видео до крај.(y)

.

Kajgana Shop

На врв Bottom