Да, за се си во право што кажа но, како тие "новите маѓионичари" ќе научат трикови (битно е да се спомне дека се почетници) ако не му покаже некого, сега единствено што го почитувам е тоа што ти го кажа, многу е битно ако почне некој да се занимава со таква работа несмее тукутака да се откажи или пак ќе се откажи и ќе ѓи каже сите трикови .Е тоа имав да го кажам...Поентата е, триковите со карти кои се изведувани од сериозни магионичари да не бидат кажани.
Првенствено, се уништува цело уживање во гледањето на илузијата ако знаете како се праи трикот.
Второ, зошто би сакале да знаете како се прават "сериозните" трикови со карти, ако не планирате да се бавите со тоа?
Секој магионичар/илузионист кој работи сериозно не смее никогаш да каже како се прави трикот, не смее да го прави ако не го знае совршено и не смее да го повтори повеќе од еднаш на еден гледач.
За такви едноставни трикчиња со карти за на плажа и за во друштво, ок е, има полно математички и лесни трикчиња.
Али фаци кои откриваат добри и професионални трикови на страни како youtube не само што ја уништуваат професијата на луѓе кои го земаат својот леб од тоа што го работат туку и целата поента на магијата.
Многу пати ми се случувало да настапам во игротеки, кадешто правам магионичарска рутина со карти и други реквизити кои воедно се одлични и изведувани од професионални магионичари насекаде низ светот, за таткото на детето да ми каже дека го знаат трикот и го гледале на www.youtube.com ...
Од друга страна, ви гарантирам дека ако пробате да најдете туторијали за сериозни трикови со карти, не само ќе ви треба прилично мнооогу вежбање пред да ги совладате сите техники и најверојатно повеќето од вас кои не размислуваат сериозно да станат магионичари ќе се откажат, воедно знаејќи го трикот.
Ем нема да го направите асално, ем ќе знаете како се прави.
Не, ок е за нови магионичари. Зборувам за луѓе кои не планираат да градат кариера како магионичари или да го прават тоа професионално, а сакаат да знаат како се прават триковите.Да, за се си во право што кажа но, како тие "новите маѓионичари" ќе научат трикови (битно е да се спомне дека се почетници) ако не му покаже некого, сега единствено што го почитувам е тоа што ти го кажа, многу е битно ако почне некој да се занимава со таква работа несмее тукутака да се откажи или пак ќе се откажи и ќе ѓи каже сите трикови .Е тоа имав да го кажам...
Се што кажа е точно ама како тоа не откриваш под притисок? Секогаш ако имаш некој најдобар пријател или некој близок и да те "потиснува" за да му кажиш тогаш како би реагирал е ова баш ме интересира?Јас на пример, учам трикови, ги вежбам до совршенство и потоа ги изведувам, не откривам под притисок...
Поентата е да останат зачудени од илузијата...и никогаш да не ја откријат, со што би се нарушил ефектот.
Се што кажа е точно ама како тоа не откриваш под притисок? Секогаш ако имаш некој најдобар пријател или некој близок и да те "потиснува" за да му кажиш тогаш како би реагирал е ова баш ме интересира?
форумов не е место за кажување трикови како и да е
На овој Jarek мислиш? И јас обожавам да гледам трикови. Па ако е овој ќе научам уште многу.Трикови со карти отсекогаш ме фасцинирале. Обожавам да гледам на интернет и да ги учам
Би ви го препорачал Jarek1:20 да го гледате Има многу јаки трикови кои ве прават mindfuck и што е најдобро ги објаснува! Погледајте го.
Na toj samo na negoviot drug kanalНа овој Jarek мислиш? И јас обожавам да гледам трикови. Па ако е овој ќе научам уште многу.
А друже ти со BICYCLE карти правиш трикови од него?Na toj samo na negoviot drug kanal
Disturb Reality
Eden od negovite trikovi koj mi e omilen http://www.youtube.com/watch?v=KXJ5ckL20yE&feature=youtube_gdata_player
Sent from my Vodafone Smart II using Tapatalk 2
Obicni :pА друже ти со BICYCLE карти правиш трикови од него?