Samsung Galaxy Note 3 vs. Samsung Galaxy S4

C

cige

Гостин
не можеш да си споредуваш овие телефони. note3 е далеку појак од s4.
note3 можеш да го споредиш со xperia z ultra, xiaomi mi3, lg g2, а другиов е во класа со htc one.

More battery power
3200 mAh
vs
2600 mAh
23.08% more battery power
Faster CPU clock speed
4 x 2.3 GHz
vs
4 x 1.9 GHz
21.05% faster CPU clock speed
More RAM memory
3 GB
vs
2 GB
1 GB more RAM memory

Bigger screen size
5.7 "
vs
5 "
14% bigger screen size. The bigger the screen size is, the better the user experience.
Distinctly higher GeekBench result
933
vs
752
181 higher GeekBench result. This is a cross-platform benchmark that measures the performance of the CPU. (Source: Primate Labs, 2014)
5 најбитни споредби note3 води со убедливи 5:0

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.670
Поени од реакции
14.551
не можеш да си споредуваш овие телефони. note3 е далеку појак од s4.
note3 можеш да го споредиш со xperia z ultra, xiaomi mi3, lg g2, а другиов е во класа со htc one.

More battery power
3200 mAh
vs
2600 mAh
23.08% more battery power
Faster CPU clock speed
4 x 2.3 GHz
vs
4 x 1.9 GHz
21.05% faster CPU clock speed
More RAM memory
3 GB
vs
2 GB
1 GB more RAM memory

Bigger screen size
5.7 "
vs
5 "
14% bigger screen size. The bigger the screen size is, the better the user experience.
Distinctly higher GeekBench result
933
vs
752
181 higher GeekBench result. This is a cross-platform benchmark that measures the performance of the CPU. (Source: Primate Labs, 2014)
5 најбитни споредби note3 води со убедливи 5:0

И што вредат сите овие резултати ако дечкото едноставно сака помал телефон. Реално Ноутот е ФАБЛЕТ и е преголем за секојдневен телефон. Нормално дека има поголема батерија пошто е поголем. И престанете со тие срања процесори, рамови. Што толку правите вие на телефонот, програмирате? Секој ден палите GeekBench и свршавате на крајниот скор? Нека отиде во некој салон, нека си ги спореди двата, нека ги стави у џеб или во педерка и тоа е тоа. Гигахерци филм не му терајте.
Помеѓу овие два телефони разликата за обичен корисник реално ја прави личниот вкус за големината на телефонот. А не гледам дека дечкото што ја отворил темава е некој nerd, па 4 x 2.3 GHz
vs
4 x 1.9 GHz
му е МНОГУ БИТНО!

Да споредуваме С4, 5с, Г2, Н5, HTC One, Мото X да замарате за гигахерци и рамови и глупости.

Некој погоре спомна и на врат го носел. Ма немој да ме јебеш бре, за world's strongest mаn да не се спрема, па волкава цигла околу врат?

neka ne te plasi goleminata imas kul neck straps...si go zakacis na vrat ni se zamaras za dzeb ni za niso...
zaso da ne be brat pod bluzon nikad nema da se zamaras da ne go nasednes ili da go zaborais da ne go poebes nekoj da ne ti go drpne...najsigurna varijanta...

Flavor Flav, ти си бе?

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.612
Поени од реакции
2.235
zaso da ne be brat pod bluzon nikad nema da se zamaras da ne go nasednes ili da go zaborais da ne go poebes nekoj da ne ti go drpne...najsigurna varijanta...
nesto 6 inci da nosis obeseno na vrat i da ti visi sube mi e. soznam se osejkam ko izbegan od zatvor i imam neso na mene da me kontrolira.
plus ak si od debarca ne ce mojs vgradi da se mavas :p

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
И што вредат сите овие резултати ако дечкото едноставно сака помал телефон. Реално Ноутот е ФАБЛЕТ и е преголем за секојдневен телефон. Нормално дека има поголема батерија пошто е поголем. И престанете со тие срања процесори, рамови. Што толку правите вие на телефонот, програмирате? Секој ден палите GeekBench и свршавате на крајниот скор? Нека отиде во некој салон, нека си ги спореди двата, нека ги стави у џеб или во педерка и тоа е тоа. Гигахерци филм не му терајте.
Помеѓу овие два телефони разликата за обичен корисник реално ја прави личниот вкус за големината на телефонот. А не гледам дека дечкото што ја отворил темава е некој nerd, па 4 x 2.3 GHz
vs
4 x 1.9 GHz
му е МНОГУ БИТНО!

Да споредуваме С4, 5с, Г2, Н5, HTC One, Мото X да замарате за гигахерци и рамови и глупости.

Некој погоре спомна и на врат го носел. Ма немој да ме јебеш бре, за world's strongest mаn да не се спрема, па волкава цигла околу врат?

Flavor Flav, ти си бе?

Кој нема/не пробал - не знае и ќе мрчи. :)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.221
Поени од реакции
34.504
Ако не ти пречи да му дадеш шанса на голем уред, тогаш оди со Note 3.
А тоа со големината понатаму станува навика. Мене и S4 ми беше огромен уред кога се префрлав од помали телефони. Сега S4 ми е минијатура во споредба со Note 3, а Note-от ми се чини сосема нормален. За тие што се грижат дали може да се работи со една рака, генерално - може. Samsung има овозможено опција за One handed operations, во која тастатурата може да ти се приближи до едната страна на екранот за едностанво користење.

За перформансите, функциите, дисплејот и генерално хардверот - нема потреба да збориме. Но, после 5.7 инчен дисплеј, тешко дека ќе ни биде пријатна работата не нешто помало, како iPhone :)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Ако ова се однесува на мене - имам пробано повеќе телефони него што ти ќе пробаш во животот
Хахаха, одма комплексите и фрустрациите на површина и сигурно си бессмртен штом е така. :facepalm: :pos:

Сакав да кажам дека се е навика. Кога ќе го имаш, дали е Note 3 или Mega, човек се навикнува на големината и другите ќе ти личат на играчки за мали деца. :)

Член од
16 септември 2013
Мислења
702
Поени од реакции
691
Телефон што не го собира во џебот од фармерките не е телефон туку фаблет. Доколку сакаш компактност и функционален и јак телефон оди со S4 а ако сакаш голем екран или си бизнисмен тогаш оди со Note 3. Јас би го одбрал S4 затоа што мора да се знае што е телефон а што таблет а како што тргнала работава за година две ќе имаме „телефони“ од 9-10 инча. Не е се во големината

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Ако прашуваш кој е подобар од овие два, Ноте-то ти е подобро. Ако прашуваш кој е моментално најдобар телефон на пазарот, Ноте-то (тројката)

C

cige

Гостин
vs
4 x 1.9 GHz
му е МНОГУ БИТНО!
Јас ги наведов фактите кој има појаки перформанси, а ти како фан на S4 ме убедуваш кој е поудобен за носење во џеб.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Јас ги наведов фактите кој има појаки перформанси, а ти како фан на S4 ме убедуваш кој е поудобен за носење во џеб.

И јас имам С4, но Нотето е појако. Да збориме реално...

Kajgana Shop

На врв Bottom