- Член од
- 26 октомври 2012
- Мислења
- 2.535
- Поени од реакции
- 3.362
Мене па многу ми е интересно спирос да го читам со неговиот бог ,секој со пола ум разбира дека не му треба книга или било какви правила за да живее според нив , црквите,религијата и владите во секоја држава се само едно големо мафијашко огранизирано друштво кое што не играат како пинг - понг црквата соли памет продава глупости како не треба да се убива ,врши прељуба итн ,а тие што ја водат државата се најголеми убици и црквата кога има некој празник ги прима дур да влезат внатре што значи дека црквата или религијата која ја проповедаат не ја подржуваат сами кога дозволуваат такви луѓе воопшто да се декларираат како верници .И се е тоа една приказна така добро скоцкана за простиот народ да не убива да се врши контрола да не се бунтува за другите дур можат да крадат.Спирос не слушнал за друго мислење он е еден од тие тешките случаеви за кое е цврсто убеден во нешто што ни самиот не може да го објасни нитуедно прашање не го одговара конкретно ,ги избегнува дирекнтите одговори ,а со тоа оди самиот офф-топик .Сите вие што сте верници сте само еден дел од сето ова несвесно ,еве на пример сите кога нешто ќе се напише за исламот (било кој член од форумов од исламска вероисповед Омер итн да не ги набројувам) е тролан ,неозбилно сфатен ,исмејуван истото го прават и они кога станува збор за христијанство .Тоа е само една голема поделба на целиот свет ништо друго (може спирос самиот да се увери ако прочита историја и види дека скоро сите војни се основани на база на религија ти си ваков ја сум онаков (хитлер со евреите,фараонот со светецот на спирос од библијата мојсеј).Имаше пред некој ден една приказна на канал 5 случајно беше пуштен тв па јадав и ја гледав ќе му ја постирам на спирс ако ја најдам.Секој кој може да разликува што е добро за него ,а што лошо не му треба религија или некои книги според кои треба да се води низ животот.Со самиот пост за Al-Qaeda и ти самиот спаѓаш во оваа група (немој да сфатиш како навреда ) .Една од највеселите нешта на форумов ми е коа атеисти и алкаеда ќе почнат да делат ум за Тројството.