Дали верувате во тројство?

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
Една од највеселите нешта на форумов ми е коа атеисти и алкаеда ќе почнат да делат ум за Тројството.
Мене па многу ми е интересно спирос да го читам со неговиот бог ,секој со пола ум разбира дека не му треба книга или било какви правила за да живее според нив , црквите,религијата и владите во секоја држава се само едно големо мафијашко огранизирано друштво кое што не играат како пинг - понг црквата соли памет продава глупости како не треба да се убива ,врши прељуба итн ,а тие што ја водат државата се најголеми убици и црквата кога има некој празник ги прима дур да влезат внатре што значи дека црквата или религијата која ја проповедаат не ја подржуваат сами кога дозволуваат такви луѓе воопшто да се декларираат како верници .И се е тоа една приказна така добро скоцкана за простиот народ да не убива да се врши контрола да не се бунтува за другите дур можат да крадат.Спирос не слушнал за друго мислење он е еден од тие тешките случаеви за кое е цврсто убеден во нешто што ни самиот не може да го објасни нитуедно прашање не го одговара конкретно ,ги избегнува дирекнтите одговори ,а со тоа оди самиот офф-топик .Сите вие што сте верници сте само еден дел од сето ова несвесно ,еве на пример сите кога нешто ќе се напише за исламот (било кој член од форумов од исламска вероисповед Омер итн да не ги набројувам) е тролан ,неозбилно сфатен ,исмејуван истото го прават и они кога станува збор за христијанство .Тоа е само една голема поделба на целиот свет ништо друго (може спирос самиот да се увери ако прочита историја и види дека скоро сите војни се основани на база на религија ти си ваков ја сум онаков (хитлер со евреите,фараонот со светецот на спирос од библијата мојсеј).Имаше пред некој ден една приказна на канал 5 случајно беше пуштен тв па јадав и ја гледав ќе му ја постирам на спирс ако ја најдам.Секој кој може да разликува што е добро за него ,а што лошо не му треба религија или некои книги според кои треба да се води низ животот.Со самиот пост за Al-Qaeda и ти самиот спаѓаш во оваа група (немој да сфатиш како навреда ) :) .

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Мене па многу ми е интересно спирос да го читам...
.

Семето на вечната Светлина (тоа е Христос во нас) е поважно од секоја религија, книга, филозофија, ... или идеологија, за тоа ти давам право. Но кога Тоа би било кај некого вистински живо, тогаш таа личност не би мрчела (ко што правиш ти и многу други) против Светоста Божја, Светите Писма, Светите Апостоли,... кои дури и кога биле безпричински убивани од антихристијанските власти, не вриштеја и не мрчеа како ти против оние кои денес (повеќе или помалку) се трудат да овозможат сигурност, право на слободна исповест, слободно изјаснување, работно место, егзистенција, ... и тоа без разлика на национална или конфесионална определба.

Самиот не си свестен - а ако не се обрнеш, нити некогаш ќе бидеш свестен - колку негативна енергија имаш во себеси! Онаа иста негативна енергија која е во алкаида и слични (помалечки или поголеми) терор организации, кои се слепи за Светлината на Евангелието БОЖЈЕ! :(

.

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
.

Семето на вечната Светлина (тоа е Христос во нас) е поважно од секоја религија, книга, филозофија, ... или идеологија, за тоа ти давам право. Но кога Тоа би било кај некого вистински живо, тогаш таа личност не би мрчела (ко што правиш ти и многу други) против Светоста Божја, Светите Писма, Светите Апостоли,... кои дури и кога биле безпричински убивани од антихристијанските власти, не вриштеја и не мрчеа како ти против оние кои денес (повеќе или помалку) се трудат да овозможат сигурност, право на слободна исповест, слободно изјаснување, работно место, егзистенција, ... и тоа без разлика на национална или конфесионална определба.

Самиот не си свестен - а ако не се обрнеш, нити некогаш ќе бидеш свестен - колку негативна енергија имаш во себеси! Онаа иста негативна енергија која е во алкаида и слични (помалечки или поголеми) терор организации, кои се слепи за Светлината на Евангелието БОЖЈЕ! :(

.
Каде е сигурноста кога секаде има убиства ? Која е таа сигурност ?

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.202
До khz777,

А ти велиш дека треба да се убива, врши прељуба? Тоа што го прават ’’тие што ја водат државата’’незначи дека е правилно и одобрено напротив, и во крајна сметка секој ќе одговара за себе.

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
До khz777,

А ти велиш дека треба да се убива, врши прељуба? Тоа што го прават ’’тие што ја водат државата’’незначи дека е правилно и одобрено напротив, и во крајна сметка секој ќе одговара за себе.
Кај ќе одговара ? Кој каде одговара ? Никој нигде не одговара досега во човештвото не е видено некој да одговара пред некоја севишна сила.

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.202
Кај ќе одговара ? Кој каде одговара ? Никој нигде не одговара досега во човештвото не е видено некој да одговара пред некоја севишна сила.
Одобруваш или не убиства ,прељуби..? Никој жив не видел но сите ќе видиме.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Одобруваш или не убиства ,прељуби..? Никој жив не видел но сите ќе видиме.
Дали ако тебе вечерва ти се обрати Бог и ти нареди да си го убиеш детето, ќе бидеш спремен да го убиеш?

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.202
Одобрувам .
Се надевам не си сериозен. Ако си, тогаш навистина ти посакувам да се премислиш но не за мене да ме послушаш(ние не се ни познаваме:)) туку за тебе затоа што човек што одобрува убиства тој и самиот е убиец, а за убијцте нема слободно место ни на земното царство а камоли за небесното.

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
Се надевам не си сериозен. Ако си, тогаш навистина ти посакувам да се премислиш но не за мене да ме послушаш(ние не се ни познаваме:)) туку за тебе затоа што човек што одобрува убиства тој и самиот е убиец, а за убијцте нема слободно место ни на земното царство а камоли за небесното.
Не разбирам зошто го подржуваш бог кога во самата библија он ги средил 2 -та града .Како он е убиец не се важи за него ,а за нас се важи и ти од библијата бараш праведност :)

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.202
Дали ако тебе вечерва ти се обрати Бог и ти нареди да си го убиеш детето, ќе бидеш спремен да го убиеш?
1. Не сум толку достоен за да ми се обраќа Бог.
2.Бог не наредува убиства а дарува љубов.
3.Ако некој ти нареди просто ете така да си го убиеш детето тогаш тоа е лукавиот.
4. Во таков случај помоли се на Бога.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Лука 19
27 А оние мои непријатели, кои не сакаа да царувам над нив, доведете ги тука и исечете ги пред мене!”

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
1. Не сум толку достоен за да ми се обраќа Бог.
2.Бог не наредува убиства а дарува љубов.
3.Ако некој ти нареди просто ете така да си го убиеш детето тогаш тоа е лукавиот.
4. Во таков случај помоли се на Бога.
Има некој критериум што треба да го исполниш за да бидеш достоен да ти се обрати и од каде знаеш дека не си достоен ?
Од каде знаеш кој е лукавиот а кој бог ? Ако никој не го видел од каде дефиниција за тоа да ги разликуваш еден од друг ? :confused:

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.202
Не разбирам зошто го подржуваш бог кога во самата библија он ги средил 2 -та града .Како он е убиец не се важи за него ,а за нас се важи и ти од библијата бараш праведност :)
Пред малку ти пишав за таквите нема место ни на земјата а камоли на небото и ако го прочиташе ова ќе разбереше зошто тоа им случило на тие два града.

Kajgana Shop

На врв Bottom