Македонец премина во Ислам

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
Баш така, сите знаеме ...

Поздрав.

Ти благодарам на одговорот.

Можеш да си предпоставиш дека некој македонец кој што нее атеист, а се гнаси од лицемерноста на грците и македонците (без разлика дали се тие теисти или атеисти, но) кои во срцето вистински не Му веруваат на Евангелието БОЖЈЕ, потполно да им заврти грб на едните и на другите и да си избере некоја сосема трета култура?

Ти благодарам однапред на евентуалниот одговор

.

Ти благодарам на одговорот.

Можеш да си предпоставиш дека некој македонец кој што нее атеист, а се гнаси од лицемерноста на грците и македонците (без разлика дали се тие теисти или атеисти, но) кои во срцето вистински не Му веруваат на Евангелието БОЖЈЕ, потполно да им заврти грб на едните и на другите и да си избере некоја сосема трета култура?

Ти благодарам однапред на евентуалниот одговор

Секако, секој со своето право на избор. И секој си живее со својот избор и последиците од истиот.

Секако, секој со своето право на избор. И секој си живее со својот избор и последиците од истиот.

.
А дали би можел да си предпоставиш, дека суштинското одбивање на Евангелието БОЖЈЕ од поединци и колективи, има последици по ними и нивните ближни?

Благодарам однапред
.

.

.
А дали би можел да си предпоставиш, дека суштинското одбивање на Евангелието БОЖЈЕ од поединци и колективи, има последици по ними и нивните ближни?

Благодарам однапред.

Да претпоставам хипотетички можам, ама да верувам не. Ептен забегавме офтопик.

Да претпоставам хипотетички можам, ама да верувам не. Ептен забегавме офтопик.

.

Просто тешко ми паѓа да поверувам дека еден писмен човек, кој што себеси се сфаќа како релативно интелегентно битие, да не е во состојба да увиди дека и тоа како сме ontopic и да нее во состојба да ги согледа последиците од суштинското одфрлањето на Евангелието на Љубовта БОЖЈА, како за колективот, но посебно за душата на поединците. :(

Во ред пријателе. Ако ми дозволиш јас и покрај твојот атеистички светоглед и несогледување, ќе ти посакам Светлината на Живиот БОГ да биде со тебе и да ти дари се’ што е најубаво за тебе, за твоите ближни, но и за твоите подалечни.(y)

Амин

.п.с. Можеш ли да ми кажеш дали можеби традиционално (без вистинска вера на тие што те крстиле, како и без твоја вера и твоја согласност) си крстен како дете (или бебе)?

.

.
Просто тешко ми паѓа да поверувам дека еден писмен човек, кој што себеси се сфаќа како релативно интелегентно битие, да не е во состојба да увиди дека и тоа како сме ontopic и да нее во состојба да ги согледа последиците од одфрлањето на Евангелието на Љубовта БОЖЈА, како за колективот, но посебно за душата на поединците. :(.

И јас истово се прашувам. Би било добро @Inglorious Basterd малку подетално да образложи, не само од теоретска, туку и од искуствена перспектива како го довела дедукцијата до тоа да го исфрли Бог од својот живот и да се одрече свесно од неговата љубов, милост и од неговото Царство.

И јас истово се прашувам. Би било добро @Inglorious Basterd малку подетално да образложи, не само од теоретска, туку и од искуствена перспектива како го довела дедукцијата до тоа да го исфрли Бог од својот живот и да се одрече свесно од неговата љубов, милост и од неговото Царство.

.

Веќе е јасно!

Бидејќи светот (иако опкружен од Божјата Мудрост) со својата мудрост, не Го позна Бога во Неговата Мудрост, ... !

1Кор. 1:21

.

Олку не се зборувало за трансфер од времето кога Охрид беше шокиран со трансферот на Луис Енрике од Реал М. во Барселона.

Едно е кога некој менува религија, а друго е кога гледаш дека во градот кој Миладинов дур се греел на дрва во Москва сакал да го види, се одржуваат creepy обреди, и „виси во воздух“ дека џанакот што сега е мухамеданец, ако треба, ќе изврши бомбашки напад во продавница за чевли в чаршија.

Инаку, многу јаки коментари се (из)начитав на темава.

Демек, ве боли за промената на националноста, или „предавството“. Не бре, на сите ни е страв од тоа што може grande islam да (ни) го стори.

Инаку, како либерали ко @Sagan најбрзо би станале “републиканци“ (амер. аналогија, за да доловам, секако)

:D

Ме интересира сега дали во случај да сака да се врати во православието ќе има некој реперкусии ? Ќе треба да ги врати 10.000 евра ?

Ме интересира сега дали во случај да сака да се врати во православието ќе има некој реперкусии ? Ќе треба да ги врати 10.000 евра ?

.
А кој вели дека требал да плати 10 000 евра?...o_O

.

.
А кој вели дека требал да плати 10 000 евра?...o_O

.

Па толку земал. За саудијците не се ништо 10 к.
Само што веројатно му е објаснето што треба да врати ако се откаже од вехабизам. Не се тоа 10-те кила. Имаш малку поназад во темава, да видиш што плаќаат Муслиманите чија воља е, да не се повеќе во група со крвожедни злосторници.

п.с. Можеш ли да ми кажеш дали можеби традиционално (без вистинска вера на тие што те крстиле, како и без твоја вера и твоја согласност) си крстен како дете (или бебе)?.

Да, и тоа не без вера на тие што ме крстиле. Тоа ти е лоша претпоставка. И немам никаков проблем да се декларирам како православен на пописи и останати политичко-статистички операции, кога тоа и е од корист на заедницата на која припаѓам.

Ама повторно, не можам ниту да верувам, ниту пак да ги согледам последиците од тоа неверување. Можеби толку ми е капацитетот.

Благодарам на убавите желби. :)

Јас прво би замолил да се користи тарантиновиот начин на спелување на мојот форумски ник. Второ, со самото тоа што алудираш дека дедукционистички можеш да го отфрлиш Бог, ја поткопуваш неговата моќ. Не дека мене ми смета или ти стварно можеш да го направиш тоа на семоќниот, ама да си кажам. Сум чул дека е прилично суетен, па да немаш проблеми.

Трето, и најбитно, јас не го отфрлам царството Божје, туку не верувам дека постои. Ако постои (и особено ако има Шпреси во него) ќе се договориме со стариот за влезница некако.

омере ке одговориш ти на прашањата за ислам кои ги поставив?

Не можам, имам пермаментен бан на таа тема. Модераторот сметал дека треба да бидам понастрана од таа тема.;)

Не можам, имам пермаментен бан на таа тема. Модераторот сметал дека треба да бидам понастрана од таа тема.;)

Сите ги надзбора и ги уби со аргументи, па мораше да те банираат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom